Zápasové menu

Do dalšího přípravného zápasu vstoupili aktivněji Piráti, Stadion ale dokázal rychle odpovědět. První branky v dresu Litoměřic si připsal finský útočník Kristian Kangas, který otočil průběžné skóre. Chomutov však dokázal ještě ve druhé třetině srovnat krok. Třetí třetina ale patřila kališníkům. Nejprve se prosadil Kropáček, o dvě minuty později Vitouch. Utkání ještě zdramatizoval Llewellyn, to už ale bylo od Pirátů vše. Stadion tak zvítězil 4:3.

Příprava

4:3

2:1, 0:1, 2:1

HC Stadion Litoměřice - Piráti Chomutov

Branky a nahrávky: 11. Kangas (Vitouch, Voženílek), 18. Kangas (Voženílek, Pavlas), 42. Kropáček (Vitouch, Pavlas), 44. Vitouch – 10. Svoboda (Koblížek, Tupý), 25. Sklenář (Llewellyn, Vrhel). Rozhodčí: Škrob, Folk – Kurtin, Votrubec ml. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 480. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3 .

HC Stadion Litoměřice: Král – Procházka, Pavlas, Váchal, Gula, Houdek, Kukla, Baláž - Voženílek, Vitouch, Kangas – Dvořák, Štohanzl, Jánský – Jindra, Kropáček, Grim – Hajšman, Arnošt, Stehlík.

Piráti Chomutov: Pavlát – Zeman, Havel, Seeman, Blaha, Štochl, Tejnor, Pařízek - Pitule, Rudovský, Svoboda, Dani, Koblížek, Sklenář, Svoboda, Chrpa, Vrhel, Llewellyn, Tupý, Tomica.

Do úvodní šance zápasu se dostali Piráti při vlastní přesilové hře, od modré střílel Tejnor, který těsně minul branku. O pár chvil později si nebezpečnou střelu z hranice kruhů připsal Chrpa, domácí brankář střelu viděl a zakročil. Ve 4. minutě si první šanci připsali i domácí, po chybě jednoho z hostujících hráčů na modré čáře se puku zmocnil Voženílek, jeho střelu ale Pavlát pohotově zneškodnil. Následně si početní výhodu zahrály i Litoměřice, dobrou střelu Guly vyrazil hostující brankář mimo dosah kališníků.

V čase 9:01 se poprvé měnilo skóre zápasu, Koblížek se dostal před Krále, kde našel osamoceného Matyáše Svobodu, který střelou z voleje poprvé překonal Krále. Vedení Chomutova ale netrvalo dlouho. O minutu později se radovali i kališníci, Kristian Kangas si nabruslil mezi kruhy a střelou pod břevno překonal Pavláta.

V 16. minutě se do velké šance dostal znovu aktivní Kangas, jenž ale z pravého kruhu nastřelil tyč hostující klece. V čase 17:26 se Litoměřice dostaly do vedení. Při přesilové hře Voženílek našel na levém kruhu Kristiana Kangase, ten se nerozmýšlel a střelou pod vyrážečku překonal Pavláta.

Úvod druhé třetiny začaly aktivněji Litoměřice, z čehož pramenila i další početní výhoda na jejich straně. Do velké šance se dostal Jaroslav Dvořák, který z bezprostřední blízkosti neprostřelil Pavláta. Do samostatného úniku se dostal i Voženílek, výborně chytající Pavlát ale znovu zabránil gólu. V 25. minutě při signalizované výhodě Chomutov podruhé udeřil. Jakub Sklenář dostal přihrávku mezi kruhy a bekhendovou střelou překonal Krále.

V nabídnuté přesilové hře kališníci obleháli branku Chomutova, několik výborných zákroků si připsal Pavlát, který zastavil několik domácích střelců. Do další šance se dostaly Litoměřice. Procházka vlétl do pásma a přízemní střelou ohrozil branku Pavláta, jenž zasáhl svými betony. Do přečíslení se dostali i domácí, střelu Jindry ale hostující brankář ukryl ve své výstroji. V 36. minutě se po chybě v obranném pásmu Pirátů dostal ke kotouči Štohanzl, Pavlát ale svůj tým podržel.

Ze začátku třetí periody byli aktivnější kališníci, Kangas hledal před brankou Vitoucha, litoměřický útočník lehce tečoval puk mimo Pavlátovu svatyni. Velkou šanci si v přesilové hře připsal Dvořák, jeho pokus ale hostující brankář zlikvidoval. V čase 41:57 se Stadion opět dostal do vedení. Po výborné Vitouchově přihrávce si trefu připsal Vojtěch Kropáček.

Ve 44. minutě se ve vlastní početní nevýhodě se do samostatného dostal David Vitouch, litoměřický forvard nekompromisně zavěsil do horního rohu hostující svatyně. O pár minut později se do šance dostal Jakub Sklenář, Král ale vytáhl další skvěly zákrok.

Minutu před koncem ještě utkání zdramatizoval Darby Llewellyn, chomutovský útočník střelou do horního růžku překonal Krále. Víc už se na ledě nestalo, a tak Stadion vyhrál 4:3.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Myslím si, že na to, že je půlka srpna, tak hokej měl tempo i nasazení. Bohužel máme minus deset lidí, protože šest hráčů je s reprezentací U20 v Rusku a čtyři klíčové hráče máme zraněné. Dnes jsme z tohoto důvodu nasadili hodně mladý tým, bylo v něm de facto 14 juniorů, kteří to zvládli velmi dobře, takže si myslím, že cenné a zasloužené vítězství.

Martin Štrba (Piráti Chomutov): Byl to těžký soupeř, nastoupil proti nám hodně mladý tým. Motivace z naší strany byla opravdu těžká, vzhledem k velmi mladým soupeřům, ale jsem rád, že i takový zápas jsme odehráli. Musíme se naučit hrát i proti těmto týmům, jelikož si myslím, že v sezoně bude mladých manšaftů více. Měli bychom se s tím umět poprat a nenechat se odvádět od naší hry, protože dnes jsme zbytečně prohráli. Začali jsme hrát až za stavu 4:2 a to už bylo pozdě.