Zápasové menu

Kališníci ve druhém utkání play-off jednoznačně uspěli a srovnali sérii vzájemných zápasů s Jihlavou na 1:1. Hráči Stadionu si tvořili během duelu hodně příležitostí, které dokázali využít. Naopak Dukla měla v koncovce tentokrat potíže a vítězství zaslouženě berou Litoměřice.

ČF2

1:4

1:1, 0:3, 0:0

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 10. Skořepa (Pekr) - 18. Jánský (Korkiakoski, Průžek), 24. Smetana (Jánský), 28. Průžek (Merta, Kadlec), 33. Voženílek (Kadlec, Průžek). Rozhodčí: Vrba, Souček - Beneš, Gančarčík. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2884. Střely na branku: 44:23. Zblokované střely: 4:5. Vhazování: 42:34. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Kajínek, Pohl, Váňa, Matějíček, Půža, Holý, Černohorský – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Čachotský, Dostálek – Jiránek, Zeman, Bezúch – Osmík, Hlinka, Hrníčko.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Tomáš Král) – Pavlas, Marcel, Smetana, Klejna, Jebavý, Dluhoš, Havlík – Průžek, Korkiakoski, M. Kadlec – Voženílek, D. Merta, Jánský – Ščegolkov, Štohanzl, Svoboda – Kropáček, Sklenář, Jirásek.

Úvodní buly zápasu vyhrála Dukla. Litoměřice se ovšem nenechaly zahanbit a vyrazily do útočného pásma. Jejich pokus ale skončil spíše nahozením a hráči odjeli střídat. Domácí se o takové nahození také pokusili, ale byli méně úspěšní a jejich pokus končil zakázaným uvolněním.

Do první menší šance se dostal Adam Zeman, jemuž na pravý kruh přihrával Tomáš Čachotský. První střelecký pokus mířil mimo branku Martina Michajlova. Další příležitost měl ve čtvrté minutě Tomáš Harkabus, jehož střelu ukryl brankář Stadionu pod lapačku.

Na začátku páté minuty přišla první větší útočná akce v podání kališníků. Jiří Průžek obral o kotouč domácího Václava Půžu a nabíjel Janu Dluhošovi na modrou čáru, ten vypálil a strefil horní tyčku domácí branky. Niklas Lundstöm puk vůbec neviděl a měl veliké štěstí.

V polovině šesté minuty byla k vidění akce dva na jednoho na druhé straně kluziště. Do úniku se vydali Matěj Pekr s Lukášem Andělem. První jmenovaný vypálil z pravé strany, avšak trefil pouze tyčku.

Ačkoliv Stadion přečkal první oslabení v zápase bez újmy, v desáté minutě už branka padla. Matěj Pekr sice po kličce mezi obránci neprostřelil Michajlova, jenže ten kotouč neudržel mezi betony a dojíždějící Josef Skořepa dostal černou gumu do branky. Jihlava se tak ujala jednobrankového vedení.

Po faulu na Tomáše Čachotského ve třinácté minutě bylo nařízeno trestné střílení, ke kterému se rozjel sám poškozený. Zkusil kličkou zmást Martina Michajlova, ale ten se nenechal vyvést z míry a Čachotského pokus vychytal.

Dvě a půl minuty před koncem první periody Litoměřice dokázaly vyrovnat. Markus Korkiakoski se vymotal z vlivu jednoho z jihlavských obránců a pálil z ostrého úhlu. Kotouč se od Niklase Lundströma odrazil přesně na hůl Petera Jánského, jenž neměl problém s dorážkou a srovnával skóre na 1:1.

V čase 18:41 vstřelili branku domácí. Teč, která dopravila kotouč do branky, ovšem byla zahrána vysokou holí a rozhodčí po shlédnutí videa gól neuznal. První třetina končila za stavu 1:1.

Druhá perioda začínala pokusem Tomáše Čachotského, který dostal kotouč za litoměřickou obranu, upravil si ho ke střele a vypálil. Jeho pokus zamířil ovšem mimo Michajlovovu branku.

Ve 24. minutě poslal Stadion do vedení Ondřej Smetana, jenž dostal nahrávku z pravého mantinelu od Petera Jánského. Litoměřický obránce si z modré čáry sjel na pravou stranu před branku a vypálil. Jeho tvrdá střela mířila přesně pod horní tyčku.

Ačkoliv se domácí vypracovali v přesilové hře k pěkným střelám, ke gólu to nevedlo. Promarněné příležitosti kališníci potrestali. Ve 28. minutě Aleš Pavlas zachytil střelecký pokus Jana Pohla. Postrčil puk do jízdy Davidu Mertovi, který poslal přihrávku před poloprázdnou branku na Jiřího Průžka. Litoměřická čtrnáctka cílila přesně do Lundströmovy klece a poslala Stadion do dvoubrankového vedení.

Ve 32. minutě se vytasil skvělým zákrokem Martin Michajlov, jenž vytáhl svou lapačku proti pěknému pokusu Tomáše Čachotského.

Litoměřice tuto nevyužitou příležitost opět potrestaly. Martin Kadlec střílel z levého kruhu a jeho pokus tečoval do brány Daniel Voženílek a nefavorizovaný Stadion vedl 4:1.

Do konce druhé periody žádná branka už nepadla. Ovšem na ledě bylo vidět spoustu emocí. Matěj Pekr sekl Aleše Pavlase a rozhodčí ho poslali do sprch. Následně dostal na druhé straně 2+2+10 minut Martin Kadlec, a to za bitku s Davidem Váňou.

V 47. minutě mohla Dukla manko snížit. Tomáš Čachotský přihrával do jízdy na Martina Matějíčka, ten ale výborně chytajícího Martina Michajlova nepřekonal, a tak Stadion vyhrál nad Jihlavou 4:1.

Ohlasy k utkání

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Dostali jsme lekci z produktivity. Měli jsme spoustu šancí, ale góly jsme nedali nebo jsme bránu vůbec netrefili, bohužel na to se nehraje. Druhá věc je, že někteří hráči si myslí, že jsme stále v základní části. Musíme si to rozebrat, hráčům ukázat a do příštího zápasu se polepšit.

David Bruk (HC Stadion Litoměřice):Jestli to bylo vyhrocené utkání... Vyhrocené bylo až v závěru druhé třetiny, kdy jsem některým věcem nerozuměl. Když zhodnotím utkání, tak jsme byli lepší v tom, že jsme proměnili oproti minulému zápasu přesilové hry. Měli jsme tam dvě přečíslení a jedno jsme proměnili, čímž jsme si v utkání pomohli.