Zápasové menu

V semifinálové sérii se B týmu bohužel nezadařilo. Přes úspěšný vstup do utkání po gólu Tomáše Zedka musel čelit několika trefám v podání hráčů Klášterce nad Ohří. Díky tomu končí sezónu opět před branami samotného finále. Zejména za výkon se však nemusí stydět, takřka po celou dobu utkání byl Stadion Tygrům minimálně rovnocenným partnerem.

SF2

2:5

1:1, 0:2, 1:2

HC Stadion Litoměřice - HC Klášterec nad Ohří

Branky a nahrávky: 16. Zedek (Damašek, Vandas), 55. Chmel (Pavlata) – 19. Vlastník (Birhanzl), 30. Vlastník (Bečka, Tichý), 32. Kosina (Váňa, Hartman), 42. Bečka (M.Koblitz, Vlastník), 57. Bárta (Beran, Drazdík) . Rozhodčí: Goltsch, Místecký – Mašek, Kába. Vyloučení: 8:5, navíc Koblitz M. (KNO) - 10 min OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5.

HC Stadion Litoměřice: Sklíba (Kuneš) – Chmel, Zedek, Vandas, Student, Kolenatý, Purma (A), Racek – Domský, Cerman, Votrubec – Drábek (C), Pavlata, Rusý – Smola (A), Damašek, Leitner – Hruška.

HC Klášterec nad Ohří: Tichý (Hrdina) – Koblitz M., Blažek, Birhanzl, Boháč, Koblitz O. (C), Kosina – Bárta, Váňa, Videv, Suk (A), Drazdík, Procházka, Hartman (A), Vlastník, Beran. Bečka.

První třetina přinesla velmi aktivní hokej s velkým množstvím šancí a častým vzájemným napadáním na obou stranách. Po celou dobu museli být ve střehu oba gólmani. Pro hráče Klášterce se navíc otevřela výhoda hned dvou přesilových her. Ty ovšem dokázali kališníci s velkým přehledem ubránit, naopak se během nich pouštěli do vlastních útočných akcí.

Naproti tomu se před hráči Litoměřic vyskytla hned dvojnásobná početní výhoda. Tu také dokázali využít, když se po rychlé kombinaci prosadil Tomáš Zedek. V úplném závěru ale kališníci hráli opět v menším hráčském počtu. V oslabení měli častokrát velmi namále, až nakonec z hranice brankoviště dokázal srovnat Jiří Vlastník. Nic dalšího již průběh první třetiny nepřinesl. Oba týmy odcházely do kabin za smírného stavu 1:1.

Počátek druhé třetiny opět přinesl velmi vysoké tempo hry. To podpořilo i několik vyloučení na obou stranách. Gól však velmi dlouho nebyl k vidění. Až se v polovině času utrhl proti Sklíbovi Jiří Vlastník a svou druhou trefou poslal kotouč přímo za jeho záda. Na tu navíc v rychlém sledu zareagoval Viktor Kosina.

Přesto se kališníci nevzdávali a stále se tlačili na kláštereckou branku. Proti nim ovšem stála neprostupná obranná džungle, na které si v mnoha případech vylámali zuby, a to i z velmi slibných střeleckých pokusů. Žádný z nich však ke gólové trefě nevedl a Klášterec odcházel do kabin s dvoubrankovým vedením.

Do závěrečné periody vstoupil Klášterec v početní výhodě. Tu také dvacet vteřin před jejím koncem zužitkoval ve formě vstřeleného gólu Václava Bečky. Tygři, vědomi si své výsledkové převahy otevřeli hru, ta se tím pádem odehrávala většinou před gólmanem Tichým. V druhé polovině třetiny navíc měli kališníci další přesilovku, kterou navíc podpořili hrou bez brankáře.

Díky tomu se mohli radovat z druhého gólu. O ten se postaral po obtočení branky Jaromír Chmel. Ve hře bez gólmana ale pokračovali kališníci i nadále, což se jim ale pro tuto chvíli vymstilo. Trefu do prázdné branky namířil Vojtěch Bárta, čímž definitivně rozhodl utkání ve prospěch kláštereckých Tygrů. B týmu Litoměřic tak tímto zápasem sezóna končí, Klášterci bohužel podlehl v obou utkáních semifinálové série.

Ohlasy k utkání

Milan Buďa (HC Stadion Litoměřice): Samotné utkání se mi hodnotí těžko, protože jsme ho prohráli. Celou sérii ale musím, i přes prohru, zhodnotit pozitivně. Kluci plnili do puntíku většinu taktických pokynů. V play-off ale musíme hrát v pěti v podstatě každé střídání, v čemž jsme pohořeli "na plné čáře". Hrát téměř jednu třetinu v oslabení je špatné a ubírá nám to velké množství sil. Týmy toho využívají, neboť v play-off je každé oslabení nahrávkou na smeč.

Nezačali jsme ale toto utkání špatně. Vytvořili jsme si spoustu šancí, trápila nás ale produktivita, zrovna tak, jako v předchozím zápase v Klášterci. Díky zbytečným oslabením navíc góly dostáváme.

V rámci celé sezóny jsme sice neměli vytyčené nějaké cíle, jsme ale rádi, že jsme se probojovali do play-off. Nějaké týmy nám v soutěži ubyly, takže je nás hrozně málo. Hrajeme ale pořád jen amatérskou soutěž a zdaleka ne vždy se scházíme v plném počtu, sezónu jsme ale nějakým způsobem uválčili. Měli jsme dobré zápasy, měli jsme duely, ve kterých jsme absolutně vyhořeli.

Beru to ale tak, že sem přicházejí mladí kluci, kteří sbírají zkušenosti. Zároveň je ale musejí i prodávat. Příležitost dostali všichni, někdo ji využil lépe, někdo méně lépe. V celkovém pohledu ale hodnotím sezónu pozitivně.