Zápasové menu

Stadion svedl s Ostravany velice vyrovnané utkání. Ještě dvě minuty před koncem nebylo o vítězi zcela rozhodnuto. Když se do prázdné branky prosazoval Martin Kadlec, kdekdo si myslel že je zápas rozhodnutý a skončí 5:3. V poslední minutě se ovšem dokázal prosadit ještě Dominik Sklenář a zvýšil na finálních 6:3.

51. kolo

6:3

1:1, 2:1, 3:1

HC Stadion Litoměřice - HC RT Torax Poruba

Branky a nahrávky: 1. Korkiakoski (Marcel), 32. Svoboda, 39. Schegolkov (Strejček, M. Kadlec), 53. Korkiakoski (Schegolkov, Pavlas), 59. M. Kadlec (Marcel, Strejček), 60. Sklenář (Strejček) – 17. Ďurač (Alexejev, Janošek), 29. Ďurač (T. Jáchym), 57. Alexejev (T. Jáchym, Pastor). Rozhodčí: Kostourek, Veselý - Maštalíř, Pechánek.. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 921. Střely na branku: 36:27. Zblokované střely: 6:16. Vhazování: 34:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3, 6:3.

HC Stadion Litoměřice: Král (Michajlov) – Smetana, Pavlas, Marcel, Strejček, Jebavý, Rulík, Dluhoš – Schegolkov, Korkiakoski, Kadlec – Voženílek, Svoboda, Merta – Dvořák, Šik, Eret – Kropáček, Sklenář, Jirásek.

HC RT Torax Poruba: Dolejš (39. Kůdela) – Ovčačík, Urbanec, Padrnos, Šnajnar, Pastor, Janošek – Káňa, Kanko, Dufek – Guman, Vymazal, Illéš – Ollender, Jáchym, Ďurač – Alexejev, Václavek, Fojtík – Toman.

Utkání začalo velice aktivní hrou domácích kališníků. Už po prvních šestnácti sekundách překonal hostujícího brankáře Markus Korkiakoski, najel si ze středu, oblafnul gólmana a perfektně skóroval.

V páté minutě měli výraznější šanci i hosté, Tomáš Král si ale všechno pohlídal bez problémů. I poté přicházely další příležitosti Poruby, ale kališnický brankář si počínal sebejistě.

Po osmi minutách hry se k další výraznější akci domácích dostal opět Korkiakoski, který najížděl z levého kruhu a vypálil. Tentokrát Dolejše ale nepřekonal.

Tři a půl mnuty před koncem přišlo vyrovnání skóre. Z levého kruhu dostal kotouč mezi gólmanovy betony Ivan Ďurač a srovnával na 1:1.

Dvě minuty před koncem třetiny byla hra přerušena z důvodu technické závady na mantinelu. Druhá třetina byla tedy prodloužena o 2 minuty a 18 vteřin.

Na začátku druhé periody se domácí dostali pod veliký tlak, jelikož čelili oslabení. Tuto dvouminutovku dokázali ale přečkat a navíc se vydali ihned na druhou stranu, kde ohrožovali Dolejšovu bránu.

V sedmé minutě dostali kališníci výhodu v podobě početní převahy. Daniel Dolejš ale předváděl parádní zákroky a svůj tým podržel. Naopak na druhé straně se ihned po konci oslabení dokázal střelou ze středu prosadit opět Ivan Ďurač a posílal Porubu do vedení.

Přemysl Svoboda parádním blafákem v jedenácté minutě oklamal Daniela Dolejše a srovnával stav na 2:2. Akce to byla parádní, kališník si nejdříve najel z pravého kruhu a naznačil střelu, jenže na poslední chvíli objel brankáře a zakončil do prázdné branky. Navíc šlo o první branku v jeho kariéře mezi seniory.

Necelé dvě minuty před koncem druhé části se dokázala prosadit ruská posila mezi kališníky Vadim Schegolkov a poslal tak svůj tým do jednobrankového vedení.

Minutu před koncem druhé periody dostal druhý osobní trest za nesportovní chování brankář hostů Daniel Dolejš a byl automaticky vyloučen z utkání. V brance ho nahradil Hynek Kůdela.

Ze začátku třetí třetiny měla výrazně navrch Poruba, Tomáš Král měl opravdu hodně napilno. Tento stav se zlomil osm minut před koncem utkání. V přesilovce se prosadil opět Markus Korkiakoski a poprvé v zápasu zvyšoval na dvoubrankový rozdíl.

V 56. minutě se branková síť opět rozvlnila, tentokrát ale za Tomášem Králem. Překonal ho Aleksei Alekseev a dotáhl hosty na rozdíl jednoho gólu.

Do prázdné branky se minutu a půl před koncem zápasu strefil Martin Kadlec a zvyšoval na dvoubrankový náskok.

Vítězství Stadionu potvrzoval Dominik Sklenář a konečné skóre upravil na 6:3.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Musím říct, že kluci zaslouží pochvalu za nasazení, bojovnost a odhodlání. Z naší strany to mělo úplně jiné parametry než předešlý zápas ve Frýdku-Místku. Sice nám chybí momentálně hokejová kvalita a lehkost na hokejkách, neboť se kádr velmi proměnil, je tu ještě více mladších hráčů. O to více ale musíme stavět na těch atributech, za které jsem je chválil.

Miloš Holaň (HC RT Torax Poruba 2011): Lehce jsem zaspali začátek. Nevím, zda to bylo dlouhou cestou, ale už v patnácté vteřině jsme dostali gól na 0:1. V té době jsem si ale velice cenil na mužstvu, že se z toho rychle otřepalo a celou třetinu hrálo velice dobře. Ve druhé třetině se nám zprvu podařilo odskočit na 2:1, ovšem následně jsme zbytečně chybovali a neudrželi disciplínu, díky čemuž domácí otočili. Do třetí třetiny jsme vstoupili již jen se třemi pětkami, což sice mělo efekt, avšak nepodařilo se nám vstřelit kýžený gól. Soupeř pak opět zvýšil, následně my snížili a odhodlali se k powerplay. Ta nám ale nevyšla, naopak jsme dostali gól. Výsledek se nám nepovedl, výkon z pohledu našeho týmu musím zhodnotit velmi proměnlivě. Místy se nám dařilo, místy nikoliv.