Zápasové menu

Další výhra je v kapse. Stadion vyrazil po bitvě s Havířovem na led severočeského rivala z Ústí nad Labem a zpoza Střekova přiváží tři body. Cestu za triumfem načal už ve 2. minutě Šik. Domácí pak sice dokázali dvěma góly otočit, to bylo z jejich strany ale vše. Stadion přidal čtyři trefy z holí trojice Kadlec-Kloz-Jícha a Litoměřice zapsaly úspěšný výsledek 5:2. Díky vítězství se kališníci navíc vyhoupli na 5. příčku tabulky.

47. kolo

2:5

2:1, 0:3, 0:1

HC Slovan Ústí n.L. - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 2. Krliš, 19. Melka (J. Veselý, Roubík) – 2. Šik (J. Dvořák, Jebavý), 22. M. Kadlec (T. Kvapil), 24. J. Kloz (Helt, Dluhoš), 36. Jícha (Helt, Pavlas), 58. J. Kloz (Pavlas, M. Kadlec). Rozhodčí: Grech, Luczków – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 007. Střely na branku: 32:34. Zblokované střely: 10:9. Vhazování: 32:21. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5.

HC Slovan Ústí n.L.: Pavlát (Volke) – Buchtela, Hes, Weinhold, Blaha, M. Zdvořáček, Mert, Zukal – J. Veselý, Roubík (C), Melka (A) – Chlouba, Šťovíček, D. Merta (A) – T. Jandus, Schwamberger, Krliš – Tůma, Davídek, Chrpa.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Marcel, Pavlas (C), Strejček, T. Kvapil, A. Rulík, Jebavý (A), Dluhoš – M. Kadlec, J. Kloz, Korkiakoski – Helt, Jícha, Eret – J. Dvořák, M. Havelka, Šik – Jirásek, Sklenář.

Severočeské derby ještě nestačilo ani pořádně odstartovat a Pavlát už musel lovit kotouč ze své branky. Dvořák našel v mezikruží Otakara Šika, který se nerozpakoval a prudkou dělovkou nekompromisně zavěsil.

Vedení mohl navýšit Havelka. Ten se dostal za ústeckou obranu a řítil se na soupeřovu klec v samostatném úniku. Jeho klička do forhendu ale neuspěla. Proti byl Pavlátův pravý beton, jejž maskovaný muž včas vytasil.

Na konci 12. minuty bylo vyrovnáno. Václav Krliš vystihl na modré litoměřickou rozehrávku a střelou švihem pod vyrážečku nedal Královi šanci. Následně vyslal nebezpečný pozdrav z mezikruží Jícha, domácí brankář předvedl vynikající zákrok a ránu zastavil.

Chvíli před koncem úvodního dějství rozjásal domácí fanoušky Antonín Melka. Ústecký forvard se zmocnil puku po střele Veselého a bekhendovou dorážkou poslal svůj celek do vedení.

Domácí však těsný náskok ukolébal. Začátek druhé periody vyloženě zaspali a Stadion toho dokázal využít. Nejprve se v čase 21:15 trefil Martin Kadlec, který si zpracoval dlouhou přihrávku od Kvapila a pohotově zacílil na vzdálenější tyč. Následně své střelecké štěstí zkusil obránce Dluhoš. Pokus od modré šikovně tečoval Jan Kloz a kotouč zapadl až za brankovou čáru.

Dva inkasované góly znamenaly pro Slovan budíček a Tomáš Král měl v bráně plné ruce práce, aby zkrotil ústecké střelce. Ve velkých šancích se ocitli zejména dva exkališníci Veselý a Buchtela. Ani jeden na maskovaného muže v litoměřických barvách nevyzrál. Přesně v čase 36:00 naopak opět udeřil Stadion. Josef Jícha přebral puk na pravé straně hřiště, najel si do dobré pozice a překonal Pavláta bekhendem na zadní tyč.

Definitivní razítko k vítězství mohl dát v závěru Kloz, Pavlát ale vytáhl reflexivní zákrok a ještě chvíli podržel střípek naděje. V 58. minutě už ústecký odchovanec Jan Kloz neměl slitování a po spolupráci s Heltem zacílil přesně pod víko. Litoměřice tak porazily Ústí 5:2 a získaly další cenné body.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice):„Myslím, že do zápasu jsme vstoupili dobře, dali jsme gól na 1:0. Potom jsme ale začali hrát trošku lehkovážně, jako kdybychom si mysleli, že se soupeř porazí sám. To se nám vymstilo. Díky bohu, že jsme se ve druhé třetině vrátili k rychlému hokeji, zápas otočili na svojí stranu a pohlídali si to. Nakonec jsme zaslouženě vyhráli.“

Martin Štěpánek (Hokej Ústí nad Labem): „Utkání se nám vůbec nepovedlo. Výkon byl hodně špatný. Bylo to derby, připravovali jsme se. Takovéhle zápasy se hrají jinak. Minimálně je potřeba do toho dát větší bojovnost, nasazení a obětavost pro tým. Hráli jsme špatně a druhá třetina rozhodla.“