Zápasové menu

Třetí vzájemné utkání mezi kališníky a Rytíři sledovala zcela zaplněná Kalich Arena. Nepovedená první třetina se stala pro domácí celek osudnou. Kališníci bojovali proti rozjetým Rytířům, ale i přes dlouhou hru bez brankáře v závěru utkání nedokázali stav vyrovnat ani snížit. Kladno si tak odvezlo tři body.

45. kolo

2:5

0:3, 1:0, 1:2

HC Stadion Litoměřice - Rytíři Kladno

Branky a nahrávky: 27. Strejček, 50. J. Dvořák (Šik, A. Rulík) – 3. J. Říha (T. Kaut), 17. Nash (J. Říha, J. Strnad), 19. Zikmund (Jelínek, Veber), 50. Machač (Nash, J. Strnad), 59. Redlich (Zikmund, Machač). Rozhodčí: Souček, Ondráček – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1740. Střely na branku: 43:29. Zblokované střely: 2:6. Vhazování: 29:45. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov (21. Tomáš Král) – Pavlas, Marcel, T. Kvapil, Strejček, Jebavý, A. Rulík, Dluhoš – M. Kadlec, J. Kloz, Jánský – J. Dvořák, Jícha, Kantner – Eret, Šik, Pour – Sklenář, Matějček, Jirásek.

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Nash, Veber, Lakos, Svedlund, J. Říha, P. Hořava, Kehar – J. Strnad, Vampola, Vildumetz – Redlich, T. Kaut, Kružík – Jelínek, Machač, Zikmund – O. Bláha.

Oba týmy po úvodním buly vyzkoušely pozornost brankářů. Hosté byli při útočení úspěšnější a po vyhraném buly se dostal ke střele od modré Jiří Říha. Ten dělovkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě a otevřel tak skóre utkání.

Do první velmi vážné akce domácího celku se dostal až domácí Filip Jirásek. Vyrovnávací gól však kališníci slavit nemohli, domácí útočník v zakončení nezvládl zvednout puk nad beton kladenského brankáře.

S dalším únikem domácího útočníka, tentokráte Otakara Šika, se kališníci dostali o krok blíže k vyrovnávací brance. Domácí hráč sice překonal hostujícího Brízgalu, ale puk mířil pouze do tyče a následné dorážky si kladenský brankář pohlídal.

Další přesilová hra pro Kladenské znamenala i druhý vstřelený gól. Střelec gólu Brendon Nash si sjížděl z levé strany před branku a po křižné přihrávce od svého spoluhráče nekompromisně zvedl puk nad rameno domácího brankáře.

Třetí gól přišel hned záhy. Kladenští dobře clonili domácímu maskovanému muži. Martin Michajlov hledal výhled, ale vystřelený puk od Ladislava Zikmunda zaplul rychle do branky.

Do kabin se odcházelo za nepříznivého stavu, ten vydržel až do konce.

Ledová sprcha z první třetiny vyhnala z domácí svatyně Martina Michajlova. Do druhé třetiny tak naskočil Tomáš Král.

Vážnější akce na snížení nepříznivého stavu pro domácí celek mohl druhý nejproduktivnější hráč Litoměřic Jan Kloz. Jeho dorážky ke smůle domácího celku nebyly úspěšné.

Třetí samostatný únik domácího hráče opět gól neznamenal. Martin Kadlec měl velmi dobře našlápnuto, bohužel jeho střela trefila pouze Brízgalovu lapačku. Ten tak držel dál svou neprůstřelnost.

Vymodlený gól Litoměřic padl v čase 26:56. Odražený puk od hokejky kladenského hráče se dostal před Jana Strejčka. Ten s golfovým nápřahem poslal puk za Brízgalu.

Vstřelená branka byla jako čerstvý vítr do plachet domácího Stadionu. Brízgala hned měl mnohem více práce a musel vytáhnout těžší zákroky než v první třetině. A tím víc, když kališníci získali přesilovou hru 5 na 3. Tlak ze strany domácích však zůstal gólově nevyužit.

Vyprodaná Kalich Aréna se dočkala první branky domácích a po druhé třetině svítil stav 1:3 z pohledu kališníků.

Dlouhá hra bez brankáře domácím úspěch nepřinesla

Hned zkraje třetí třetiny se na domácího Krále řítil hostující útočník. Ten, přestože měl na zádech domácího obránce, dokázal vystřelit. Proti byl však litoměřický brankář a pohotově zakročil svým betonem.

Kladenští ve třetí periodě neměli mnoho útočných akcí. Ale při snaze Patrika Machače a Brendona Nashe nejdříve na domácího brankáře nevyzráli. Po nepříjemných odrazech se však puk dostal znovu před domácí branku a Patrik Machač prostřelil dezorientovaného Krále.

Třígólový náskok Rytířů trval pouze několik vteřin. Krásná akce domácího celku přinesla opět snížení na rozdíl dvou branek. Otakar Šik nahrávkou z levé strany vybídl ke skórování Jaroslava Dvořáka. Ten se střelou z první nemýlil a Kalich Arena mohla zvedat ruce nad hlavu.

Necelých pět minut před koncem třetí třetiny si vyžádali kališníci timeout. Závěrečná porada znamenala pro Stadion dlouhou hru s odkrytou klecí. Třetí gól Litoměřičtí nevykřesali a naopak Rytíři potvrdili tříbodový zisk pátým gólem Tomáše Redlicha.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): V tomto utkání jsme prožili nešťastnou první třetinu. Přestože jsme ji prohráli o tři branky, hra nevypadala tak špatně. S výkonem týmu ve druhé a třetí třetině jsme spokojeni, bohužel to ale nestačilo na výhru. Za hru, kterou kluci od druhé třetiny předváděli, je nemůžu kritizovat.

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Měli jsme velmi dobrou první třetinu. Vytvořili jsme si v ní náskok, který jsme dokázali udržet až do konce. Ve druhé třetině do toho domácí šlápli, vytvářeli si šance a byli dost nepříjemní. Ve třetí části se nám naštěstí podařilo odskočit o tři branky, gólman střely soupeře pokryl a podal velmi dobrý výkon stejně jako celý zbytek mužstva. Bylo to vyrovnané utkání, ale myslím si, že jsme si výhru zasloužili.