Zápasové menu

Pomsta na ledě Třebíče se nezdařila. Stadion proti houževnatému soupeři zaspal první třetinu a ve zbytku duelu doháněl vysoký náskok. Branky Kantnera, Ereta a Kadlece nestačily, mužstvo z Vysočiny se z gólu radovalo šestkrát a veškeré snahy Litoměřice byly marné. Klíčovými momenty byly především přesilovky. Domácí využili hned čtyři a mohli oslavit vítězství 6:3. Litoměřic naopak po dvou výhrách padly.

33. kolo

6:3

4:0, 1:2, 1:1

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 8. Raška (Szathmáry), 10. Raška (Nedvídek), 12. Havlát (Nedvídek), 15. Szathmáry (Raška, Kusko), 39. Kusko (Szathmáry, Nedvídek), 50. Tadeáš Král (Paták, Szathmáry) – 23. Kantner (Jícha), 37. Eret (Jícha, Strejček), 57. M. Kadlec (Gaspar, J. Kloz). Rozhodčí: Barek, Cabák – Zídek, Komínek. Vyloučení: 5:6. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Zblokované střely: 8:14. Vhazování: 27:39. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 6:2, 6:3.

SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál (Jekel) – D. Mikyska, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka, Vl. Brož – Vodný, Raška, R. Zohorna – Kusko, Nedvídek, Havlát – Süss, M. Novák, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták – Mlynář.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (15. Michajlov) – Pavlas, Marcel, Smetana, Gaspar, Jebavý, Strejček, D. Málek – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Jícha, Kantner – Helt, Przybyla, Eret – Machač, Matějček, Jirásek.

Černá třetina. Tak by šla popsat úvodní část zápasu s Třebíčí, která se Litoměřicím vůbec nepovedla. Před první sirénou už totiž prohrávali 0:4. První úder přišel v čase 07:14, kdy se při hře v početní výhodě po dělovce z pravého kruhu prosadil po přihrávce Szathmáryho Adam Raška.

O dvě minuty později zasadil Stadionu další hřebíček do pomyslné rakve opět Adam Raška, který zůstal při střelecké chuti a po pěkné kombinaci s Nedvídkem napálil kotouč z levého kruhu přímo pod břevno.

Třebíčská fazona pokračovala ve 12. minutě, kdy střelou z nulového úhlu překvapil Krále Robert Havlát. Gólově nenasytní domácí navíc dostali vzápětí po faulu Strejčka výhodu další přesilovky. Tu potřetí v utkání beze zbytku využili, když nechytatelným projektilem od modré rozvlnil klec hostující branky Šimon Szathmáry.

Po čtvrté trefě Horácké Slavie vystřídal Krále v litoměřické svatyni Michajlov a výpadům „bílých hvězd“ musel od té doby čelit on. Kališníci se o přestávce v kabině oklepali a krátce po příchodu na led dokázali z velké snahy vykřesat snížení. Zpoza branky vyrazil na zteč klece protivníka Matyáš Kantner a z hranice brankoviště procpal puk až za Dostálova záda.

V čase 36:37 Stadion pokořil třebíčskou obranu podruhé. Po pěkné pobídce od pravého mantinelu se k puku dostal mezi kruhy Petr Eret a tvrdou ranou švihem zacílil do horního rohu.

Ani Třebíčští však neřekli poslední slovo a po Klozově faulu zužitkovali další přesilovku. Po Szathmáryho pokusu od modré si najel na dorážku Silvestr Kusko a navýšil skóre už na 5:2.

Zhruba deset minut před koncem ještě vylepšil domácí statistiky Tadeáš Král, který z pravého kruhu přesně zacílil k bližší tyči. Litoměřičtí hráči ale nehodili rukavici do ringu a v samotném závěru Horáckou Slavii ještě hodně potrápili. V čase 56:44 zkorigoval skóre po povedené akci Martin Kadlec. Víc už ale Stadion nestihl a padl na Vysočině 3:6.