Zápasové menu

Parádní trefy, ostrá bitka a slastný pocit z vítězství. Kališníci ve středečním duelu zúčtovali s Kadaní a oplatili soupeři předchozí porážku. O triumfu rozhodl hattrickem Markus Korkiakoski. A obzvlášť první branka finského rychlíka byla z kategorie snových. Zápas navíc okořenil souboj Marcela s Klímou ze závěrečné třetiny, při němž dokonce tekla krev. Fanoušci tak museli odcházeli spokojeni, Litoměřice zapsaly výsledek 3:0 a po třech prohrách opět vybojovali tři body.

29. kolo

3:0

1:0, 1:0, 1:0

HC Stadion Litoměřice - SK Trhači Kadaň

Branky a nahrávky: 10. Korkiakoski, 30. Korkiakoski (Buchtela, J. Kloz), 60. Korkiakoski (M. Kadlec, J. Kloz). Rozhodčí: Souček, Šindel – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 836. Střely na branku: 42:26 Zblokované střely: 11:3. Vhazování: 35:29. Průběh utkání: 3:0.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov (T. Král) – Pavlas, Marcel, Smetana, Gaspar, Jebavý, Buchtela, Dluhoš – M. Kadlec, J. Kloz, Korkiakoski – Voženílek, M. Zadražil, Przybyla – Šik, M. Havelka, J. Dvořák – Machač, Jirásek, Eret.

SK Trhači Kadaň: Kantor (Štěpánek) – J. Müller, Novák, J. Holý, Seemann, Popela, Grebeňuk, R. Procházka – Klíma, Kůs, Wágner – Šťovíček, Klima, Chlouba – Maršoun, Rindoš, Šulek – Rezek, Tupý, Homer.

Stadion byl proti Trhačům papírovým favoritem a už od 10. minuty plnil svou předpokládanou roli. Markus Korkiakoski si totiž v čase 09:49 udělal z protihráčů pouhé kužely, objel kadaňskou klec a překvapil Kantora zvednutím hokejky a ranou z úrovně horní tyčky brankové konstrukce.

Fanoušci se po exkluzivní trefě nestihli ještě ani rozkoukat a málem museli smutnit z inkasovaného gólu. Rindoš převzal kotouč mezi kruhy a z krátké vzdálenosti prudce vypálil. Michajlov však předvedl výborný zákrok a udržel čisté konto.

A zatímco kališníci zasypávali svatyni Trhačů sprškou střel už od začátku, po velké šanci se víc osmělili i hosté. Litoměřická obrana však každé nebezpečí dokázala v pravý čas zastavit.

Přesně v polovině zápasu zapsal svůj druhý gólový zářez Markus Korkiakoski, který se skvěle zorientoval ve skrumáži před hostující brankou a zblízka zasunul puk za brankovou čáru.

Ačkoliv se pak oba celky snažily ostošest, žádnou větší příležitost si vypracovat nedokázaly. Závěrečnou třetinu tak oživila především bitka mezi Patrikem Marcelem a Kevinem Klímou. Litoměřický zadák u mantinelu nepěkně srazil Wágnera a jeho spoluhráč ho ihned vyrazil pomstít.

Při souboji jeden na jednoho dokonce tekla krev. Když to vypadalo, že už se toho na ledové ploše moc nestane, zaúřadoval opět Markus Korkiakoski. Finský ostrostřelec využil přihrávku od Kadlece a rozvlnil síť prázdné kadaňské klece. Stadion tak oplatil Trhačům porážku z předchozího duelu. Po prohře 1:3 tentokrát 3:0 zvítězil.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Na Kadaň se nám letos herně nedaří. I tenhle zápas byl pro nás strašně těžký, i když to třeba tak nevypadalo. Asi to nebyl příliš pohledný hokej, ale povedlo se nám vybojovat strašně důležité tři body. Jsem rád, že jsme udrželi stabilní tvář po celý zápas. Samozřejmě, byly tam hrozné chyby, ale co se týká systému hry, tak se nám jej dařilo držet po celých šedesát minut. Z tohoto pohledu to bylo zasloužené vítězství.

Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): Zhodnocení je jednoduché, nedali jsme gól, nemůžeme vyhrát, to je jasné. Bohužel jsme začali špatně. V první desetiminutovce jsme byli opravdu pasivní, Litoměřice nás přehrávaly. Potom, co jsme inkasovali gól, jsme hned mohli vyrovnat. Ovšem ani ty největší šance jsme neproměnili. Pak už utkání bylo vyrovnané a platilo, co jsem řekl už v úvodu, nedáme gól, nevyhrajeme.