Zápasové menu

Na Hané se kališníkům nepříliš zadařilo. V souboji tabulkových sousedů měli více štěstí přerovští hokejisté, kterým se povedlo uzmout na konci první třetiny vedení a již ho nepustit. Stadion se dlouho pokoušel o výsledkový zvrat, proti gólmanu Klimešovi to ale nestačilo. Tři body ze vzájemného utkání tak udržel soupeř v domovské hale.

26. kolo

4:2

2:1, 2:0, 0:1

HC ZUBR Přerov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 2. Moučka (Pšurný, Zbořil), 19. Sikora (Čáp, Klimeš), 24. Malina (Š. Kratochvíl), 33. Sýkora (Doležal) - 4. Kantner (Pavlas, Voženílek), 56. Kloz (Korkiakoski, Kadlec). Rozhodčí: Kašík, Vrba – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1505. Střely na branku: 36:32. Zblokované střely: 11:5. Vhazování: 42:18. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – Pala (A), Čáp, Padrnos, Zbořil, R. Černý, Malina, M. Pohl – T. Doležal, T. Sýkora (C), Rachůnek – Milan Procházka (A), Pšurný, Sikora – Moučka, Hejcman, Navrátil – Kopta, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl

HC Stadion Litoměřice: D. Dvořák (24. Michajlov) – Pavlas (C), Dluhoš, Smetana (A), Gaspar, Jebavý (A), Buchtela, D. Málek – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, M. Zadražil, Kantner – Šik, Przybyla, J. Dvořák – Pour, Jirásek, Machač.

Úvod utkání vyšel oběma celkům ve velkém stylu. Již v druhé minutě se otevřela před Přerovem možnost přesilové hry, kterou také využili. Povedenou kombinaci z pravého kruhu zakončil Jaroslav Moučka. Krátce na to ale z velké vzdálenosti dokázal skórovat Matyáš Kantner, jemuž litoměřické angažmá zatím gólově velice svědčí.

Zbytek třetiny přinesl několik šancí na obou stranách. Tu největší měl Roman Pšurný, který se ocitl zcela sám před Danielem Dvořákem. Litoměřický gólman ale zůstal chladný a celou šanci bravurně zastavil. Osudná se kališníkům stala až dvojnásobná přesilovka Přerova v závěru třetiny. Byť velmi dlouho odolávali, na zakončení dlouhé zubří kombinace v podání Marka Sikory již nestačili.

Ve druhé třetině mohl znovu vyrovnat Filip Jirásek, ovšem jeho „baseballový odpal kotouče“ ani následná teč Jakuba Poura cestu za záda Klimeše nenašla. Naproti tomu Přerov vzápětí vedení navýšil. Ľubomír Malina objevil volnou skulinu u Dvořákovy branky, kam neomylně nasměroval kotouč.

Do další části utkání nastoupil do brankoviště Stadionu místo Dvořáka Martin Michajlov. Už od počátku musel čelit několika výraznějším akcím Přerova. Těm ale dokázal úspěšně čelit. Na druhé straně úřadoval především Matyáš Kantner, ovšem ani ten na druhou gólovou trefu nedosáhl.

Samostatnému průniku a následné dorážce Tomáše Sýkory už ale čerstvý gólman v litoměřické brance neodolal a Přerov navýšil své vedení. Do konce druhé třetiny ještě musel Michajlov čelit několika pokusům, proti kterým již byl úspěšný. Zubři tak odcházeli do kabin s tříbrankovým náskokem.

Třetí třetinu zahájili svou větší aktivitou hráči Litoměřic, kteří se ihned po úvodním buly rozestavěli v útočném pásmu. Ta ale neměla dlouhého trvání, navíc se Přerov několikrát dostal ke střeleckým šancím, jež mu ale nyní nevyšly.

V samém závěru utkání ale Litoměřice zatlačily ještě jednou. A tentokrát to kýžené ovoce vyneslo. V signalizované výhodě přijal Markus Korkiakoski přesnou přihrávku od Martina Kadlece, kterou nasměroval k přerovské brance. Tam stál připravený Jan Kloz, jemuž se povedlo kotouč uklidit mezi tři tyče. Přestože se kališníci ještě dále snažili, branku Klimeše již ale nepřekonali, tři body tak zůstaly v Přerově.

Ohlasy k utkání

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Hráli jsme proti soupeři, který nám dlouhodobě nesedí. Projevilo se to už v prvních dvou vzájemných zápasech, oba jsme venku prohráli. Na toto utkání jsme se snažili připravit daleko lépe a nepovolit Litoměřicím rychlý hokej, který praktikují. Kolektivním výkonem se nám to podařilo. Ve druhé části jsme si vytvořili náskok a v poslední třetině jsme si ho zodpovědnou hrou chtěli udržet. Soupeře jsme dokázali předčit v důležitém aspektu – na vhazování. Od toho se pak odvíjel další průběh hry. Snažili jsme si pomoct jejím zjednodušováním, abychom se dostávali do zakončení. Co nám v předchozích utkáních nesedlo, jsme zvládli.

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Zápas zhodnotím tak, že se k němu nebudu vůbec vyjadřovat, protože to, co jsem viděl, se nedá slušně zhodnotit.