Zápasové menu

Vsetín vstoupil do tohoto zápasu velice aktivně a prosadil se už po patnácti vteřinách hry. Kališníci se ale nezalekli a podávali velice vyrovnaný výkon. Celé utkání je pronásledovala střelecká smůla a ani jeden z hráčů nakonec Davida Gábu nepřekonal. Tři body tak po výhře domácích 2:0 zůstávají ve Vsetíně.

22. kolo

2:0

1:0, 0:0, 1:0

VHK ROBE Vsetín - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 1. Rác (Hryciow), 60. Theoret (Frolo). Rozhodčí: Hejduk, Jechoutek – Kotlík, Bohuněk. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2550. Střely na branku: 37:28. Zblokované střely: 15:12. Vhazování: 50:21. Průběh utkání: 2:0.

VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Hryciow, Mikuš, Teper, Slováček, Černý, Frolo, Rudl – Rác, Kucharczyk, Theoret – Rob, Pechanec, Jonák – Březina, Pitule, Karafiát – Vítek, Šilhavý, Hořanský.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Král) – Marcel, Pavlas, Strejček, Smetana, Dluhoš, Jebavý, Klejna – Kadlec, Korkiakoski, Ščegolkov – D. Merta, Svoboda, Voženílek – Jirásek, Štohanzl, Dvořák – Kropáček, Sklenář.

Utkání začali jednoznačně aktivněji domácí hráči. Ihned z prvního vhazování útočil Roman Rác, který svou střelou strefil levý beton Martina Michajlova.

Druhá vsetínská střela byla ale už úspěšnější. Po patnácti sekundách první třetiny se Roman Rác už dokázal prosadit a posílal hned na startu první třetiny Vsetín do jednobrankového vedení.

Útočná akce kališníků na sebe nenechala po obdrženém gólu dlouho čekat. Markus Korkiakoski s Martinem Kadlecem se dostali do útočného pásma, kde si výbornou pozici vydobyl Vadim Schegolkov. Toho ale David Gába vychytal parádním zákrokem.

Do dalších příležitostí se dostávali spíše domácí. Nejvíce si jich připsali tahouni žlutozelených Luboš Rob, Vít Jonák a Antonín Pechanec. První ze jmenovaných se blýskl akcí v 17. minutě, kdy obral o kotouč Martina Štohanzla a přihrával dvojici Jonák – Pechanec. Druhý jmenovaný střílel, ale trefil pouze tyčku.

Do konce první periody se toho více neudálo. Až na úplný start utkání byl vidět vyrovnaný zápas s šancemi na obou stranách.

Do druhé části nastoupili opět aktivněji domácí hokejisté, avšak k brance to tentokrát nevedlo. Kališníci měli problémy s přechodem přes střední pásmo a když už se tak povedlo, přišli o puk v pásmu útočném.

Ve 25. minutě se dostala před vsetínskou branku opět ruská posila Stadionu Vadim Schegolkov, ale David Gába byl zase úspěšnější.

I třetí třetinu započali Vsetínští aktivněji. Michal Hryciow ohrožoval Michajlova, který přes hlouček hráčů před ním vůbec nic neviděl. Kotouč nakonec ale zamířil mimo kališnickou branku.

První litoměřická formace dělala žlutozeleným stále problémy, ale nedokázala puk doklepnout za domácího gólmana. Ten hrál velice vyrovnaně a sebevědomě. A hráče Stadionu pronásledovala střelecká smůla.

Tři a půl minuty před koncem utkání nastoupily Litoměřice už bez Martina Michajlova. Střelecké trápení Stadionu ale pokračovalo. Ačkoliv modrooranžoví trávili většinu času v útoku, branka z toho nebyla. Naopak 14 sekund před koncem kotouč z hole Mitchella Theoreta doklouzal do prázdné branky a utkání tak i po velmi vyrovnané hře skončilo 2:0.