Zápasové menu

Opět se zadařilo! Stadion zvládl třemi rychlými góly v druhé třetině získat dnešní utkání ve svůj prospěch. Havířovu k obratu nepomohlo ani téměř dvojnásobné množství střel na branku. Obrovský podíl na dnešní výhře má gólman Michajlov, jehož množství zásahů mu dopomohlo k čistému kontu. Stadion se tím pádem posouvá v tabulce právě před Havířov.

16. kolo

3:0

0:0, 3:0, 0:0

HC Stadion Litoměřice - AZ Heimstaden Havířov

Branky a nahrávky: 24. Kloz (Rousek, Korkiakoski), 28. Kloz (Rousek, Korkiakoski), 29. Havelka (Strejček, J. Dvořák). Rozhodčí: Luczków, Doležal - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:6, navíc Marcel (LTM) 10 min OT, Strejček (LTM) 5+OK . Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 930. Střely na branku: 26:51. Zblokované střely: 4:15. Vhazování: 40:24. Průběh utkání: 3:0.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov – Marcel, Gaspar, Smetana (C), Málek, Jebavý (A), Strejček, Dajčar – Korkiakoski, Kloz, Rousek – Voženílek, Flynn, Řehoř – Machala, Zadražil, Jirásek – J. Dvořák, Havelka, Šik.

AZ Heimstaden Havířov: Bláha – Chroboček, Matai, Bořuta (A), Dudek, Rutar, Mrowiec – Veselý, Seman (A), Rehuš – Maruna (C), Haas, Jergl – Gřeš, Pořízek, Kotala – Bednář, Cihlář, Procházka.

Od počátku třetiny byli aktivnější domácí hokejisté. Skóre hned v druhé minutě mohl otevřít Filip Jirásek. Zadražilovu teč ale nedoklepl mezi tři tyče odkryté branky Ondřeje Bláhy. Poté se do hry dostali havířovští hokejisté, kteří i díky dvojnásobné přesilovce mnohokrát prověřili Martina Michajlova. Do konce první třetiny se sice ještě oba týmy dostaly do vážnějších akcí, žádnou z nich ale nedokázali využít, stav po zaznění sirény byl bezbrankový.

Druhá třetina také přinesla aktivní úvod. Po vhazování zahrozili domácí, chvilku po nich hosté. Oba gólmani museli čelit velkému množství střel, své týmy ale podrželi. Na straně Havířova ale jen do 23. minuty, kdy Stadion opět využil přesilovku. Lukáš Rousek vyslal přes oba kruhy kolmici na Jana Kloze, kterou z první prudce poslal k pravé tyči Bláhovy branky.

Stadion se posléze dostal ke střelecké chuti. I díky více než minutu trvající dvojnásobné přesilovce v podstatě neopouštěl útočné pásmo a z mnoha úhlů se pokoušel o překonání Bláhy. V přesilovce opět zaúřadoval Jan Kloz! Z podobné pozice jako u prvního gólu našel velmi malou volnou skulinu mezi Bláhou a pravou tyčí.

Nedlouho poté kališníci skórovali po třetí. Martin Havelka si vyčkal v mezikruží na přihrávku od Jana Strejčka, kterou posléze obloukem poslal těsně pod víko havířovské branky. V polovině třetiny se ale otevřela příležitost pro havířovské hokejisty, díky vyloučení Filipa Jiráska. Nic jim to ale nebylo platné, Martin Michajlov svůj brankový prostor uhájil, navíc ještě v oslabení mohl čtvrtý gól Stadionu přidat Otakar Šik. AZet posléze měl příležitost hned pětiminutové početní výhody. Tu si ale zkrátil díky dvěma menším trestům. Díky tomu z ní nic nevytěžil a Martin Michajlov držel po druhé periodě stále čisté konto.

Počátek třetí třetiny přinesl dohrávání litoměřické přesilovky. Po jejím skončení se dostali do šance i hosté z Havířova. Martin Michajlov se v brance vskutku hodně zapotil. Řadou skvělých zákroků ale udržel i v oslabení bezgólový stav. To se změnilo v polovině třetiny, kdy pro změnu domácí měli početní výhodu.

Tu ale tentokrát Havířov ubránil a zbytek třetiny se dohrával se šancemi střídavě na jedné či druhé straně. Slezané ještě o něco více zahrozili v další přesilové hře. Na gólovém stavu se ale již nic nezměnilo, Stadion získal další velmi důležité tři body, okořeněné navíc čistým kontem Martina Michajlova a střídá svého dnešního konkurenta na osmém místě tabulky Chance ligy.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Na tomto utkání byly z mého pohledu pouze tři pozitivní věci a to výkon Martina Michajlova, který byl rozhodujícím faktorem tohoto zápasu, dobré přesilovky a výborná oslabení. Myslím si, že herně jsme nepředvedli úplně nejlepší výkon. Soupeř byl velmi organizovaný. Každopádně jsme velmi rádi za tři body.

Jiří Režnar (AZ Havířov): Dopředu jsme věděli, že Litoměřice jsou hodně bruslící tým. V první třetině jsme víceméně hráli ještě to, co jsme chtěli. V druhé třetině jsme úplně propadli, byla to snad nejhorší třetina za mé působení u tohoto týmu. Ve třetí třetině jsme se herně trochu zvedli, ale nebyli jsme schopni vstřelit branku.