Zápasové menu

Utkání v Benátkách nad Jizerou dnes připomínalo přestřelku. Stadion si vytvořil větší množství šancí, ne vždy ale dokázal překonat benáteckého gólmana Schwarze. Ve střelbě měl soupeř nyní o něco více štěstí, i proto si ze vzájemného utkání odnáší všechny tři body.

8. kolo

4:2

2:1, 0:1, 2:0

HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 5. Jeník (Kolmann, Teplý), 12. Zachar (Špaček), 46. Mikyska (Maier), 53. Bittner (Mikyska, Niko) - 5. Rousek (Válek, Voženílek), 34. Voženílek (Machala). Rozhodčí: Vokřál, Wagner - Bosák, Kotlík. Vyloučení: 9:8, navíc Braid (BEN) - 10 min OT, Pavlas (LTM) - 10 min OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 170. Střely na branku: 21:25. Zblokované střely: 6:11. Vhazování: 37:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

HC Benátky nad Jizerou: Schwarz – Kunst, Kolmann, Hanousek, Bednář, Niko, Maier – Jeník, Duda, Teplý – Psota, Mikyska, Bittner – Zachar, Najman, Špaček – Průžek, Šír, Braid.

HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Pavlas, Gaspar, Smetana, Buchtela, Jebavý, Kvasnička – Pour, Kloz, Korkiakoski – Rousek, Válek, Voženílek – Machala, Flynn, Šik – Jirásek, Havelka, Dvořák.

Utkání dnes začalo velice aktivně. Stadion v lehce pozměněné sestavě. Díky zdravotním potížím v ní ku příkladu chyběl Martin Kadlec. Již od prvních minut se oba celky dostávaly do velkých akcí. Do vedení šli jako první benátečtí hokejisté, kterým se povedlo využít přesilovou hru. Odražený kotouč od Krále mezi tři tyče z pravé strany vrátil Jan Jeník. Kališníci ale bleskově vyrovnali. Velkého zmatku před Schwarzem využil Lukáš Rousek, který si připsal první trefu v litoměřickém dresu.

V útočném snažení pak pokračovali spíše hráči litoměřického celku. Velký tlak Stadionu podpořila i přesilovka. Marek Schwarz ale dokázal všechny šance udržet před brankovou čarou. Paradoxně tak padl další gól do branky Litoměřic. Úplně volný prostor se otevřel před Markem Zacharem, který si projel půlkou hřiště, načež rozhýbal Krále a zavěsil kotouč k levé tyči.

Zbytek třetiny přinesl zejména na benátecké straně velmi častá vyloučení. S tím byla spojena větší aktivita Stadionu před brankou Schwarze. Ovšem ani tentokrát nedokázali hráči Stadionu gólmana Benátek nad Jizerou prostřelit, čímž středočeský celek odcházel do kabin s jednobrankovým vedením.

V úvodu druhé periody Stadion opět tlačil na benáteckou branku. Do několika slibných průniků se dostal Lukáš Rousek. Benátečtí se do akce dostali až v 29. minutě při současném vyloučení Marcela a Poura. Dvojnásobné oslabení ale ubránili litoměřičtí hokejisté excelentně. Poté pokračovali v tlaku na branku Benátek. Tentokrát už Stadionu přesilovka k vyrovnání pomohla. Prudkou Machalovu střelu od modré dorazil Daniel Voženílek.

Benátečtí ale chtěli opět získat zpět vedení, tudíž se snažili o průniky před Tomáše Krále. Žádná z jejich několika šancí ale nebyla natolik důrazná, aby s ní měl strážce litoměřické svatyně jakékoliv problémy. Stadionu se tak povedlo udržet až do konce této periody vyrovnaný gólový stav.

Počátek závěrečné třetiny přinesl znovu větší tlak kališníků. Pro tentokrát jej ale hráči Stadionu využít nedokázali, naopak padl gól z benátecké strany. Rychlým sólem se dostal před branku Josef Mikyska, od něhož se dostal puk do branky bekhendovým zakončením.

Litoměřičtí se snažili o vyrovnání, které jim Benátky nechtěly dopustit. Většinu času se hrálo v menším počtu hráčů než pěti. I Benátky si dostávaly do několika šancí. Z čehož využily další přesilovku. Ladislav Bittner se ihned po návratu z trestné lavice odhodlal k samostatnému průniku, z něhož dokázal překonat Krále.

V závěru se Stadion vehementně snažil o vstřelení alespoň kontaktní trefy, čemuž Benátečtí podobnou silou bránili. Poslední minutu navíc odehrál litoměřický tým bez gólmana. Ovšem díky desetiminutovému vyloučení Pavlase se musel již po 23 vteřinách Král vrátit zpět. Tři body tak pro tentokrát zůstaly na benátecké straně.

Ohlasy k utkání

Jiří Kudrna (Benátky nad Jizerou): Po čtyřech porážkách jsme chtěli v domácím prostředí vyhrát, protože cítíme, že potřebujeme body. Minulé utkání jsme odehráli dobře, bohužel ale bez bodového efektu. Dnes to byl těžký zápas. Litoměřice hrály poměrně uvolněně. Kluci dřeli, chtěli utkání vyhrát. Za přispění gólmana Schwarze, který podal vynikající výkon, se nám to podařilo. Věříme, že nám toto vítězství pomůže do dalších zápasů.

David Bruk (Litoměřice): Dnešní utkání jsme ztratili, přestože jsme si vypracovali hodně vyložených šancí. Ty jsme ale neproměnili, naopak soupeř byl úspěšný.