Zápasové menu

Kališníci v 5. kole Chance Ligy předvedli výborný obrat proti hostujícímu celku z Frýdku-Místku. Mezi střelce domácího celku se zařadili dvougólový Oscar Flynn, Daniel Voženílek a vítěznou branku pak vstřelil Martin Kadlec. Strhující bitva přinesla kališníkům zisk všech tří bodů.

5. kolo

4:3

0:1, 1:2, 3:0

HC Stadion Litoměřice - HC Frýdek-Místek

Branky a nahrávky: 31. Flynn (Korkiakoski, Rousek), 51. Flynn (Válek, Smetana), 56. Voženílek (J. Kloz, Korkiakoski), 60. M. Kadlec (J. Kloz) – 4. Kofroň (Mikulík), 28. Klimša (Przybyla), 33. Bartko (L. Kovář, Mikulík). Rozhodčí: Štěpán Souček, Martin Grech - Petr Bosák, Petr Kotlík. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 838. Střely na branku: 29:24. Zblokované střely: 9:13. Vhazování: 38:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Marcel, Pavlas, Smetana, Gaspar, Jebavý, Buchtela, D. Málek – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Válek, Kusý – Machala, Flynn, Rousek – J. Dvořák, M. Havelka, Jirásek.

HC Frýdek-Místek: Malík (L. Daneček) – Hrachovský, L. Kovář, Bartko, Zahradníček, Krisl, D. Stránský, Adámek – Kofroň, Mikulík, Christov – Martynek, Przybyla, Rudovský – Raška, Peterek, J. Kalus – Klimša, Kuťák, Kaukič.

Litoměřičtí se v úvodu utkání proti Frýdku-Místku dostali do několika slibných šancí, avšak skóre utkání otevřeli hosté. Střelcem první branky se stal David Kofroň, který po rychlé a jednoduché akci s Mikulíkem zamířil přesně mezi tři tyče. Litoměřičtí dostali krátce poté k dipozici přesilovku 5na4, a přestože svého soupeře svírali v jejich obranném pásmu téměř po celou dobu přesilové hry, branku vstřelit nedokázali. Ke konci první třetiny získal početní výhodu i hostující celek, který několikrát zahrozil, avšak Litoměřičtí oslabení úspěšně ubránili. Minutu před koncem první třetiny byl vyloučen hostující hráč za hákování, ale v první třetině zůstaly početní výhody nevyužité.

Hned zkraje třetiny byl vyloučen další hráč hostujícího týmu a hráči Litoměřic měli k dispozici 40 sekund početní výhody 5na3. Ani tato šance na srovnání stavu se nepodařila využít. Oba týmy pokračovaly v nedisciplinovanosti. Nicméně hosté z Frýdku-Místku začali trestat a po útočné akci vstřelil druhou branku utkání David Klimša . Hosté se druhou brankou velmi povzbudili a domácí brankář Tomáš Král měl plné ruce i nohy práce. Kališníci v polovině zápasu využili hrubky v obraně hostujícího celku a Oscar Flynn zcela osamocen před brankou hostí prostřelil Malika a snížil na rozdíl jediné branky. Tento stav však netrval dlouho a po dalším vyloučení na domácí straně se střelou od modré prosadil Jan Bartko a zvýšil na 3:1 pro Frýdek-Místek. Litoměřičtí měli šanci na snížení stavu v další přesilové hře a přestože dokázali dotlačit puk do brány, gól nebyl uznán za kopnutí puku.

Skóre 1:3 v neprospěch kališníků znamenalo nelehký úkol pro třetí třetinu. Bohužel další vyloučení komplikovalo šanci na vytvoření šancí na snížení stavu. Veškerá snaha domácích na založení útočných akcí byla ve většině zastavena velmi dobře zformovanou hostující obranou. Litoměřičtí se v polovině třetí třetiny dokázali probojovat k přesilové hře, kterou se podařilo využít. Oscar Flynn vstřelil svou druhou branku utkání a zároveň dokázal snížit stav na 2:3 pro kališníky. A s využitými přesilovkami nebyl konec, vyrovnávací branku vstřelil Daniel Voženílek po perfektní nahrávce před branku od Jana Kloze. Do třetice všeho dobrého dokonali kališníci obrat po další využité přesilové hře. V poslední vteřině utkání vystřelil tříbodovou výhru Martin Kadlec.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Dnes se nám podařila pouze třetí třetina, v které nám konečně vyšly přesilovky, které nás trochu trápily. Zjednodušili jsme hru a vyvinuli si tlak na bránu za což jsme byli odměnění. Jsme rádi, že jsme se dokázali zápas otočit a ukázali jsme tím, že mužstvo má charakter.

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Myslím si, že dvě třetiny jsme byli lepším týmem a utkání jsme zbytečně ztratili. Ve třetí třetině jsme přestali hrát naši hru a domácí nás dostali pod tlak. Závěr utkání se mi upřímně ani nechce hodnotit. Udělali jsme tam chyby, které by se vůbec neměly stát.