Zápasové menu

Kališníci proti Horácké Slavii těsně nezvítězili. Ačkoli bylo utkání velmi vyrovnané, zejména kvůli nevyužití přesilových her a mnoha vyloučením, zůstávají tři body v Třebíči. Jedinou, a na dlouhou dobu vyrovnávající branku, vstřelil Martin Kadlec, ale na výhru to bohužel nestačilo.

3. kolo

2:1

1:0, 0:1, 1:0

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 1. Kratochvíl (Kusko, Bilčík), 41. Nedvídek (Süs) - 21. Kadlec (Kloz, Pavlas) . Rozhodčí: Josef Barek, Tomáš Veselý, Martin Kreuzer, David Polonyi . Vyloučení: 10:9 . Využití: 1:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 923 . Střely na branku: 22:24 . Zblokované střely: 18:11 . Vhazování: 36:22 . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1 .

SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (Jekel) – Čermák, Bilčík, Nedbal, Vl. Brož, D. Mikyska, Čejka, Kowalczyk – Střondala, Raška, Kusko – P. Kratochvíl, Nedvídek, Vodný – Čejka, Tadeáš Král, Malec – M. Novák, Süss, Paták

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Marcel, Pavlas, Gaspar, Smetana, Buchtela, Jebavý, D. Málek – M. Kadlec, J. Kloz, Korkiakoski – Kusý, Válek, Voženílek – Jirásek, Flynn, J. Dvořák – Machač, Pochobradský, M. Havelka

Autor reportáže: Matěj Hráček, www.hstrebic.cz

Horácká Slavia Třebíč se v letošní sezoně poprvé představila domácímu publiku. Po vítězství v Ústí nad Labem čekalo svěřence Sobotky s Barvířem těžké utkání proti Litoměřicím. Do branky Horácké Slavie se i tentokrát postavil odchovanec Karel Vejmelka, který vychytal v Ústí nad Labem druhý bod po samostatných nájezdech.

Hned první akce, která se před brankou Litoměřic zrodila, skončila brankou. V čase 0:33 Silvester Kusko zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej přenechal Petrovi Kratochvílovi, a ten si mezi kruhy najel do ideální střelecké pozice a poprvé prostřelil brankáře Krále.

Hrál se urputný hokej, kdy chvíli byli lepší domácí a chvíli se zase musel otáčet Vejmelka. Co je potřeba zmínit, je fakt, že domácí sehráli povedené přesilové hry, ačkoliv v úvodní třetině žádnou nevyužili, dokázali svého soupeře vždy zamknout v útočném pásmu a poměrně dobře kombinovat, nebo jednoduše nahodit kotouč na bránu a snažit se prosadit důraznou hrou. Kališníkům se přesilové hry využít nepodařilo, ačkoliv se vždy drželi v útočném pásmu, kde ohrožovali Vejmelku.

Šance jsme registrovali na obou stranách, nicméně další branku jsme v Třebíči viděli až ve druhé části hry. Byla to, stejně jako v první třetině, rychlá akce v téže vteřině, jen s opačným týmem, který branku vstřelil. Z pravého kruhu prostřelil Vejmelku nad vyrážečku Martin Kadlec. Asistoval Jan Kloz a Aleš Pavlas.

Ve druhé třetině rozhodčí rozdali celkem deset trestů, což neprospělo plynulosti hry, ani atmosféře na ledě. Třebíč musela čelit dlouhému oslabení, hrála i ve třech proti čtyřem, ale všechny tyto situace dokázala přestát a Stadionu se početní výhody zužitkovat nepodařily. Na druhé straně spálil obrovskou šanci Süss, který uháněl sám na Krále rovnou z trestné lavice, brankář Stadionu byl úspěšnější.

I v poslední třetině jsme registrovali branku hned v úvodu, konkrétně po 45 vteřinách. Trefila se Horácká Slavia dohrávající početní výhodu ze druhé třetiny. Jan Süss našel u pravé tyčky Lukáše Nedvídka, ten možná se střelou trochu otálel, nakonec však kotouč za záda brankáře Krále procedil.

V 57. minutě vyrobil jeden z obránců Třebíče chybu a hostující útočník se řítil sám na Vejmelku, který musel vytáhnout rychlý zákrok lapačkou.

Litoměřice to v závěru zkusily i bez brankáře. Hokejisté Třebíče ale těsný náskok ubránili.

Ohlasy k utkání

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Přijel silný soupeř, to se do puntíku potvrdilo. Potkali se dva mladé, bruslivé týmy a jak říkal kolega, dnes asi rozhodly ty přesilovky. My jsme rozhodující branku v přesilovce dali. Důležitým faktorem bylo i ubráněné čtyřminutové oslabení. Kluci dnes plnili naše pokyny. V bráně jsme měli výborného Karla Vejmelku. Byl to boj o každý metr ledu a my jsme za ty tři body hrozně rádi.

David Bruk - HC Stadion Litoměřice: Soupeři se sluší pogratulovat. My jsme sahali po nějakém bodu, ale bohužel jsme měli zbytečná vyloučení. A také se nám nedařily přesilové hry.