Zápasové menu

Zejména v závěru velmi dramatické utkání dnes bohužel Stadion neotočil ve svůj prospěch. Sešívaní se dostali k vedení ve druhé třetině a v té třetí odolávali mnoha střeleckým pokusům z litoměřické strany. Zejména díky této obraně vyhrávají i druhý vzájemný zápas. Litoměřičtí se ale za předvedený bojovný výkon vůbec nemusí stydět.

přát.

1:2

0:1, 1:1, 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Slavia Praha

Branky a nahrávky: 39. Korkiakoski (Kadlec) – 15. Šteiner, 24. Šteiner (Tejral, Saňa). Rozhodčí: Biedermann, Folk – Ptáček, Kába. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 330. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov – Marcel, Pavlas, Smetana, Málek, Klejna, Jebavý, Havlík – Korkiakoski, Kloz, Kadlec – Flynn, Jirásek, Dvořák – Voženílek, Havelka, Matějček – Procházka, Václavek, Tlačil – Šik.

HC Slavia Praha: Sochůrek (Polívka) – Hrdinka, Novák, Drtina, Antoš, Barák, Saňa, Duda, Valík – Doležal, Veselý, Šmerha – Tejral, Šteiner, Kubica – Šergl, Všetečka, Krejčík – Furch, Jaša, Matějka – Panna.

Autorka reportáže: Barbora Koťová

Zápas začal ve velmi svižném tempu, již ve druhé minutě utkání byl však vyloučen hráč domácích na dvě minuty za zdržování hry. Přestože se sešívaní skoro celé dvě minuty udrželi před brankou Michajlova, gól se jim vstřelit nepodařilo. Hra se dále přesouvala od jedné brány k druhé. V desáté minutě přišlo další vyloučení, a to z lavice hostů. Hráčům Stadionu se tak naskytla možnost ke vstřelení úvodní branky zápasu. Ani domácí celek však početní výhodu nevyužil a skóre zápasu bylo stále nerozhodné. Vše se ale změnilo v patnácté minutě, když pro domácí mužstvo smolný gól vstřelil hráč sešívaných David Šteiner. Stav 0:1 platil i po zaznění první sirény.

Do druhé periody vstoupili lépe hosté. Ve dvacáté třetí minutě přidal další gól Slavie střelec první branky David Šteiner. Pražené tak vedli už 0:2. Ve dvacáté šesté minutě se do velké šance dostal Daniel Voženílek, střela mu ale úplně nesedla a golman Slavie Lukáš Sochůrek s ní tak neměl žádné větší potíže. Ve třicáté deváté minutě domácí tým hrál přesilovou hru. Po nahrávce Martina Kadlece vstřelil z hranice brankoviště první branku Stadionu Markus Korkiakoski. Ve druhé třetině, tak kališníci snížili svou ztrátu na jednu branku.

Třetí část zápasu začala vyloučením, na trestnou lavici se na dvě minuty usadil hráč Pražanů Tomáš Šmerha, tuto přesilovku však Stadion využít nedokázal a sešívaní jí tak přečkali bez újmy. Ve čtyřicáté sedmé minutě se o srovnávací branku pokusil zkušený útočník Jan Kloz. Ten zamířil na horní růžek Sochůrkovi branky, který ale stačil v čas zareagovat. Do konce třetiny už domácí vyrovnat nestihli a Slavia, tak na litoměřickém ledě zvítězila 1:2.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Myslím, že jsme dnes odehráli velmi vyrovnané utkání. Obě branky, které jsme obdrželi, jsme obdrželi po našich individuálních chybách. Třetí třetinu jsme z mého pohledu odehráli velice slušně, akorát jsme neproměnili velké množství šancí, a to nás stálo utkání.

Miloš Říha (HC Slavia Praha): V prvních dvou třetinách jsme měli velice dobrý pohyb. Za stavu 2:0 jsme si dokázali vytvořit tlak a spoustu šancí. Třetí třetina se mi nelíbila. Byli jsme laxní v osobních soubojích. Soupeř se dostal do několika nebezpečných šancí, ve kterých nás musel podržet brankář. Na druhou stranu jsme také měli několik brejkových akcí a zápas tak byl napínavý až do konce.