Zápasové menu

přát.

2:1

1:0, 0:1, 0:0 - 0:0

HC Stadion Litoměřice - EC Red Bull Salzburg "B"

Branky a nahrávky: 12. Machač (Grim, Sýkora), rozh. náj. Jirásek – 35. Evertsson (Nordberg). Rozhodčí: Luczków, Folk – Beneš, Kurtin . Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

HC Stadion Litoměřice: Král – Havlík, Walter, Klejna, Marcel, Gaspar, Málek – Pavlík, Matějček, Vopelka - Voženílek, Pochobradský, Dvořák – Havelka, Tlačil, Jirásek – Machač, Grim, Sýkora.

EC Red Bull Salzburg "B": Wieser – Meisaari, Schmitz, Birnbaum, Kokkila, Schreier, Frandl, Stapeldeldt, Zündel – Evertsson, Nordgerg, Pilloni, Predan, Zitz, Varejcka, Witting, Huber, Klöckl, Feldner, Rebernig, Schütz, Zimmermann, Lobach.

Autorka reportáže: Kateřina Kubatková

Ze začátku třetiny byla k vidění mírná převaha domácích. Zhruba po pěti minutách se ke hře dostali hosté, ohrozili bránu Tomáše Krále několika pěknými střelami. V čase 11:43 se jako první prosadil domácí Michal Machač, který bekendem dostal puk až za záda brankáře hostů. U první branky zápasu asistovali Ondřej Sýkora a Jan Grim. Pár minut po vstřelení první branky se kališníci dostali do oslabení díky krosčeku Michala Machače, oslabení i přes tlak hostů kališníci ubránili. Do dalšího oslabení se domácí dostali díky podražení, kterého se dopustil Jan Tlačil. I tuto hru ve čtyřech naštěstí domácí zvládli a stav na konci první třetiny byl tedy 1:0 pro Litoměřice.

V druhé třetině se k první střele na branku dostali hosté, ale Tomáš Král si svoji bránu pohlídal bez problému. Poté se k šancím dostali i domácí, ale zejména kvůli špatným nahrávkám před bránou se neprosadili. V čase 22:40 se kališníci poprvé v zápase dostali do přesilové hry, ale vůbec v ní neuspěli, spíše se museli bránit. Ve 35. minutě se hráči obou týmů dostali do potyčky před bránou Nicolase Wiesera, avšak tento incident se obešel bez trestů. V čase 33:58 byl vyloučen hráč hostů Valteeri Meisaari za nedovolené bránění a domácí měli druhou přeilovku v zápase. Ačkoliv hráči Salcburku hráli ve čtyřech, dokázali se prosadit. Gól vstřelil Casper Evertsson a stav byl tedy vyrovnaný. Do konce druhé třetiny měli kališníci několik šancí, ale puk za Wieserovy záda nedostali a stav utkání po druhé třetině byl tedy 1:1.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji litoměřičtí hokejisté, po třech minutách se k dobré střele dostal Dominik Málek, ale Wieser zasáhl svou lapačkou a gól tedy nepadl. V 54. minutě začala hra ve čtyřech na obou stranách, domácí Jan Walter se prohřešil krosčekem a hráč hostů Justin Schütz byl vyloučen za sekání. Hra ve čtyřech ovšem žádný gól nepřinesla. Do oslabení kališníky podražením dostal v čase 47:57 Daniel Voženílek, ale hráči Salcburku přesilovou hru nevyužili. V 53. minutě hráli hráči Stadionu přesilovou hru po faulu Dennise Lobacha. V čase 6:34 došlo k další potyčce a opět před bránou hostí, tentokrát se ovšem už neobešla bez trestů a současně byli vyloučeni Valtteri Meisaari a Marek Havlík. Ani ve zbytku přesilovky se domácí neprosadili a 5 minut před koncem byl stav nerozhodný. K další přesilovce se domácí dostali díky Alexanderovi Flandlovi, který sevřel rukou puk. Domácí se dostali do tlaku, ale hru pět na čtyři opět nevyužili. V základní hrací době se o výsledku nerozhodlo a utkání pokračovalo v prodloužení tři na tři.

V prvních dvou minutách prodloužení měli na ledě navrch hosté, ovšem k pořádné střele se nedostali. Poté se dostali do několika zajímavých šancí domácí, ale Wieser si bránu dokáhzal uhlídat. A protože se ani v prodloužení nenašel vítěz zápasu, musely o něm rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých Litoměřice zvítězily 2:1.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Dnes jsme potkali zhruba stejně věkově i výkonnostně podobného soupeře jako jsme my, takže to pro nás byla užitečná prověrka. Myslím, že v první třetině jsme hráli ještě to, co jsme chtěli. V dalších třetinách už bylo více chyb. My jsme ale rádi, že jsme zvládli nájezdy a navázali tak na předchozí vítězné utkání.

Teemu Levijoki (EC Red Bull Salzburg II): Byl to teprve náš první zápas této sezóny a zatím jsme měli pouze čtyři tréninky. Takže si myslím, že i tak byl zápas poměrně dobře zvládnutý. Bohužel jsme nevyhráli, ale máme velké množství hráčů, které jsme si především chtěli vyzkoušet v zápase.