Zápasové menu

Důležité tři body vybojovali hráči Litoměřic. Zejména třetí třetina se kališníkům absolutně vydařila. V té nasázeli za záda Karla Vejmelky postupně tři góly, čímž otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Litoměřický tým se tak posunul o pozici výše. Na osmé místo však stále ztrácí šest bodů.

45. kolo

4:2

1:1, 0:1, 3:0

HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč

Branky a nahrávky: 4. Hanták, 45. Voženílek (Málek, Jebavý), 50. Kusý (Jebavý), 54. Veselý (Stříbrný, Gaspar) - 17. Horký (Čejka), 35. Malec (Kusko, Horký). Rozhodčí: Škrobák, Luczków - Toman, Coubal Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 777. Střely na branku: 30:31. Zblokované střely: 7:9. Vhazování: 31:43. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

HC Stadion Litoměřice: Škarek – L. Chalupa, Málek, Smetana, Gaspar, Jandus, Jebavý, Jeřábek – Kusý, Veselý, Voženílek – Machala, Šimeček, Stříbrný – Pilař, Miškář, Pavlík – Toman, Hanták, Václavek.

SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Mikyska, Nedbal, Vágner, Kaláb, Čejka, Kowalczyk, Spurný – Havránek, Dolníček, Kratochvíl – Malec, Kusko, Horký – Paták, Süss, Kristl – Ferda, Havlát, Novák.

Úvodní třetinu začali aktivně domácí, kteří se hned po třech minutách mohli radovat z úvodního gólu. Filip Hanták narušil rozehrávku Horácké Slavii, načež využil zakrytého výhledu gólmana Vejmelky, jehož také prostřelil. Do mnoha šancí se pak dostávaly oba dva celky. Ovšem efektivita zakončení již tak úspěšná nebyla. Málokdy se jim povedlo procedit kotouč až na gólmana. Jedenáctá minuta pak přinesla excelentní zákrok Jakuba Škarka, který vytáhl proti Richardu Kristlovi. Paradoxně jej však do této situace dostal, když chtěl dostat kotouč za svou branku.

Ani přesilovka Horácké Slavie nepřinesla změnu v režii hry. Tyčku Vejmelkovy branky orazítkoval z levé strany Jan Veselý. To se změnilo již za malý okamžik. David Horký převzal špatně nahozený puk od Škarka, který uklidil do zcela odkryté branky. Závěr třetiny Třebíč dohrávala v přesilovce pět na tři. Vytrvalou kombinaci ale do konce třetiny využít nedokázala.

I přes dvojnásobnou přesilovku vstoupili hosté do třetiny chladnějším dojmem, čehož hned po vyrovnání početních sil využili kališníci k vytvoření svých šancí. To bylo pojištěno následnou přesilovkou Litoměřic. Na všechny útočné příležitosti ale dokázal Karel Vejmelka vyzrát. Přesto tlak z litoměřické strany neustával po dlouhou dobu.

Až kolem poloviny třetiny se do několika málo šancí dostal i hostující tým. Většina z nich se ovšem nedostala ani ke Škarkovi, z toho žádná litoměřického gólmana neprověřila. K přesunu zpět před Vejmelku pak domácím pomohla i další přesilová hra. V té pokračovali v duchu úvodní části druhé třetiny, kdy třebíčský gólman lapil jednu střelu za druhou. Následně se Třebíč dostala doslova do drtivého tlaku. Puk nejprve orazítkoval levou tyč, následně i horní břevno. Ten si pro sebe ukořistil Ondřej Malec, který přes chumel hráčů našel volný prostor ve Škarkově brance. Do konce třetiny bylo k vidění mnoho zajímavých šancí na obou stranách. Ke gólu však ani jedna z nich nevedla.

Poněkud oboustranně vlažný úvod vystřídalo několik povedených akcí z obou stran. Odražený kotouč od zadního mantinelu převzal Daniel Voženílek, který při svém domácím debutu překonal gólmana Vejmelku stojícího dále od své branky. Vyrovnaný stav pak přinesl ještě větší oboustranné zvýšení tempa. Což vedlo i k otočení stavu ve prospěch Stadionu. Denis Kusý si rychle najel proti Vejmelkově brance, kterou prudce prostřelil do horního prostoru třebíčské svatyně.

Po vstřelení gólu se Stadion dostal opět k hernímu kormidlu. Což využil k další vstřelené brance. Jan Veselý ztečoval do branky puk, který Vejmelka pouze odrazil před sebe, následně jej ztratil z dohledu. Nápor litoměřického týmu v závěru třetiny neustal. Sice byl několika šancemi Třebíče vyrušen, nikoli zcela zabrzdil. Čemuž také pomohl Jakub Škarek. Litoměřický tým tak získal velmi cenné tři body, díky čemuž nadále zůstává ve hře pro play-off, navíc v ideálnější pozici.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Myslím si, že jsme nezačali špatně, dali jsme rychlý gól. Po soupeřově vyrovnávací brance jsme se dostali do útlumu a hráli jsme zbytečně složitě. Ve třetí třetině jsme zlepšili na puku a hráli jsme velice dobře. Myslím, že za výkon ve třetí třetině jsme si tři body zasloužili.

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): Připravovali jsme se na začátek zápasu, protože v předchozích dvou utkáních jsme inkasovali již v první minutě. Dnes se soupeř dostal do vedení ve třetí minutě. Poté jsme začali hrát lépe, vytvořili jsme si nějaké šance a otočili jsme výsledek na 1:2. Ve třetí třetině jsme byli zbytečně vylučovaní a soupeř potrestal naše chyby. Moc nás tato prohra mrzí, musíme se ale posunout dál a pokračovat v bojích o play-off.