Zápasové menu

Přestože měli litoměřičtí skvěle našlápnuto, po úvodní třetině vedli 3:1, dokonce poslali do brány náhradního gólmana Zubrů, nedokázali ale zabránit velkému obratu ze strany Přerova. Na úvod nového roku tak poprvé v sezóně proti soupeřovi z Hané zaváhali.

36. kolo

8:3

1:3, 4:0, 3:0

HC ZUBR Přerov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 14. Šlahař (Doležal, Sýkora), 22. Lenďák (Dvořák, Goiš), 24. Plášek ml., 25. Malina (Sýkora, Doležal), 33. Plášek ml. (Plášek, Pšurný), 47. Goiš (Zbořil, Dvořák), 50. Plášek (Dvořák, Lenďák), 60. Goiš (Procházka, Lenďák) – 3. Veselý (Kantner, Kusý), 6. M. Kadlec (Bílek, Jandus), 20. Bílek (Doudera, Jebavý). Rozhodčí: Přikryl, Koziol - Měkýš, Gančařík. Vyloučení: 3:2, navíc Kusý (LTM) - 5 + 0K. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1678. Střely na branku: 37:26. Zblokované střely: 7:3. Vhazování: 43:36. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 8:3.

HC ZUBR Přerov: Šimboch (21. Klimeš) – Malina, Chmelíř, Zbořil, Novotný, Pala, Horák, Lenďák – Doležal, Sýkora, Šlahař – Procházka, Pšurný, Plášek ml. – Plášek, Dvořák, Goiš – Kratochvíl, Gago, Navrátil.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov - Chalupa, Pavlas, Smetana, Doudera, Jebavý, Jandus, Gaspar - Pilař, Miškář, Václavek - Kadlec, Hanták, Bílek - Helt, Havelka, Stříbrný - Kusý, Veselý, Kantner.

Autor reportáže: Daniel Doležal (hokejprerov.cz)

Do utkání vstoupila lépe litoměřická omladina. Kotouč se z rohu dostal až do brankoviště, kde Šimboch ztratil přehled, čehož lehkým vypíchnutím využil Jan Veselý. Šance Pláška mladšího na druhé straně ke gólu nevedla, ba naopak v 6. minutě Zubři ztráceli už o dvě branky. Pala zaváhal, puku se zmocnil Martin Kadlec, ale k zakončení se nedostal. Chybující přerovský bek si však po pádu hrací předmět srazil do kasy sám.

Se 14. minutou přišlo první vyloučení a navíc pětiminutové, pro hanáckou družinu tak šlo o ideální příležitost dostat se do utkání. Kusého faul trestala už po 11 sekundách osa Sýkora – Doležal a do odkryté klece zakončující Jakub Šlahař. Litoměřice se vyfaulovaly do tří hráčů, ale celou fázi přečkaly, navíc Zubrům odskočily chvíli před sirénou opět o dvě branky. Z nenápadného průniku se bekhendem prosadil Vítězslav Bílek.

V brankovišti Přerova se tak po nepovedené „dvacce“ objevil Lukáš Klimeš. Zbořil vypracoval slibnou pozici Pšurnému, ten ji ale nevyužil. Domácí družina však nemusela litovat, po následném buly totiž od modré vymetl šibenici Martin Lenďák. Modrožlutí rázem ožili, v jedné formaci se objevili oba Pláškové a mladší z nich srovnal. V chaosu ležícího Michajlova překonal jemným doklepnutím. Přerov byl na koni a brzy slavil bleskový obrat, když rozpadlou obranu hostí po křižné přihrávce položil Ľubomír Malina.

Tým z Hané zvládl první oslabení a po půli zápasu navyšoval na 5:3. Pšurný našel před bránou Karla Pláška juniora, jenž zakončil přesně i v pádu. Druhou asistencí se na gólu podílel i Plášek senior. Štěstí opustilo litoměřické hokejky jak v tutovkách, tak v přesilové hře a do šaten tak Stadion mířil v úplně opačné náladě než po první periodě.

S větší vervou nastartovaly třetí dějství Litoměřice, jistěji si však stále počínali hráči ve žlutém. Michajlov pokryl pokusy Šlahaře, na prudkou střelu Jiřího Goiše v přečíslení už ale nestačil. Kališníci nevyužili další přesilovou hru, to ze strany Zubrů k ní ani nedošlo. Signalizovanou výhodu totiž trefou do horního růžku přerušil Karel Plášek starší. O vítězi se tak zdálo být rozhodnuto už deset minut před koncem.

Závěr už toho za skóre 7:3 příliš nenabídl kromě osmé domácí trefy. Ta vyplynula po skvělé přihrávce Procházky směrem na volného Jiřího Goiše. Po nejistém začátku se Zubři předvedli v plné síle a soupeře rozmetali vítězstvím za tři body.

Ohlasy k utkání

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): První třetina byla z naší strany velice špatná, asi jedna z nejhorších v letošní sezoně. Byli jsme bez pohybu a bez emocí. O přestávce jsme si museli říct, že to takhle nepůjde a přeskládali jsme sestavu. Pak jsme začali hrát ten náš hokej, který je v domácím prostředí úspěšný. Myslím si, že jsme prvních dvacet minut, i když jsme dostali smolné góly, jak se říká, prochrápali. Zbývajících čtyřicet minut z naší strany už byl hokej, který by nám měl přinášet úspěchy. Chodili jsme do brány, zakončovali a hlavně se soupeři vyrovnali v pohybu a bruslení.

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): V první třetině jsme hráli to, co jsme si řekli. Bohužel po druhém gólu jsme udělali spoustu chyb, soupeř to otočil. Měli jsme hluchou pasáž. Za stavu 4:3 pro Přerov si myslím, že jsme byli jasně lepším mužstvem. Bohužel jsme neproměnili spoustu šancí na vyrovnání, soupeř po chybě opět odskočil na 5:3 a pak už je to samozřejmě těžké se do zápasu dostat. Vstup do třetí třetiny nebyl špatný, ale po šestém gólu už to pro nás byla taková rána, že jsme se s tím v současném stavu nedokázali vyrovnat.