Zápasové menu

Litoměřicím se povedlo již ve dvou utkáních nasázet do branek svých soupeřů hned pět gólů. Na rozdíl od sobotního utkání proti Benátkám nad Jizerou však inkasovaly jen jedinkrát. Vysokou výhrou se tak dotáhli na rozdíl třech bodů od postupového místa pro play-off.

29. kolo

5:1

1:1, 1:0, 3:0

HC Stadion Litoměřice - SK Trhači Kadaň

Branky a nahrávky: 13. Kusý (Pavlas), 21. Bílek (Kusý), 46. Šimeček (Řehoř, Stříbrný), 50. Hanták (Toman, Řehoř), 56. Václavek (Toman, Pilař) - 18. Rezek (Trefný). Rozhodčí: Wagner, Luczków - Hejl, Bosák. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 844. Střely na branku: 32:26. Zblokované střely: 12:7. Vhazování: 28:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov – Málek, Pavlas, Smetana, Gaspar, Jebavý, Jandus, Jeřábek – Kusý, Veselý, Bílek – Havelka, Hanták, Machala – Řehoř, Šimeček, Stříbrný – Toman, Václavek, Pilař

SK Trhači Kadaň: Pavlát – Trefný, Černý, Blaha, Szathmáry, Cestr, Kadeřávek, Šesták, Šefl – Wágner, Kůs, Krejčiřík – Procházka, Hejcman, Müller – Rezek, Rindoš, Tupý – Tůma.

Autorka reportáže: Barbora Koťová

Domácí do utkání vstoupili opravdu energicky, hned po prvním vyhraném buly se Jan Veselý vydal před bránu kadaňského golmana, kterého ale nepřekonal. Následně přišla první vyloučení, a to jak na straně hostů, tak i domácích. Oba celky tak po další dvě minuty hrály se čtyřmi hráči na ledě. S vyloučeními rozhodčí dnes opravdu nešetřili, protože do konce třetiny jich přišlo hned několik. Jedno z nich však domácí dokázali využít, a to vyloučení Ondřeje Procházky ve dvanácté minutě. Litoměřičtí se usídlili v obraném pásmu Kadaně a Denis Kusý vyslal na kadaňského brankáře kotouč, který mu prošel přesně mezi betony a domácí mužstvo se ujalo vedení. Ke konci třetiny se ovšem prosadili i hosté. V blízkosti litoměřického brankoviště se usadili Trhači a Václav Rezek srovnal na 1:1.

Úvod druhé třetiny byl pro litoměřický tým skvělý. Hned ve dvacáté první minutě se Denis Kusý dostal do rychlého úniku a těsně před bránou nahrál volnému Vítězslavu Bílkovi, který kotouč nekompromisně umístil do Pavlátovi sítě. Denis Kusý dnes prožíval opravdu vydařené utkání. Ve třiadvacáté minutě si vytvořil další gólovou příležitost, kterou ovšem dokázal Dominik Pavlát zlikvidovat. I v této dvacetiminutovce se samozřejmě vylučovalo, a to na každé straně po dvou minutách, obě početní výhody ale zůstaly nevyužity. Do zaznění druhé sirény se už ani jeden celek neprosadil a po čtyřiceti minutách tak platil stav 2:1.

I třetí periodu zahájili hráči Stadionu v obraném pásmu hostů. Ve čtyřicáté šesté minutě po krásné kombinaci před brankou Kadaně zvýšil náskok Litoměřic Jaroslav Šimeček na 3:1. V padesáté minutě se hosté dostali do čtyř a pro Litoměřice se naskytla další možnost skórovat. Přesilovou hru využil Filip Hanták a domácí tak vedli již o tři branky. Ale ani tento rozdíl domácím stále nestačil. V šestapadesáté minutě přidal další branku Jan Václavek. Do konce zápasu už ani jedno z mužstev neskórovalo a domácí tak nad Trhači zvítězili 5:1.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Přestože by se mohlo zdát, že nad posledním celkem tabulky bude lehké zvítězit, není to vůbec pravda. Již v předchozím zápasu proti Třebíči potvrdili, že nejsou snadným soupeřem. Nemohli jsme je podcenit, a proto jsme k dnešní výhře museli dojít trpělivě a poctivě. Byl to nesmírně těžký zápas, ale myslím, že jsme nakonec vyhráli zaslouženě. Ve třetí třetině jsme soupeře už docela přehrávali.

Miroslav Buchal (SK Trhači Kadaň): Myslím si, že dnešní utkání bylo minimálně dvě třetiny vyrovnané. Domácí dali šťastné góly a vedli 2:1. My jsme následně udělali chybu a dostali jsme třetí gól. Ve třetí třetině domácí hráli jednoduchý hokej a vše trefovali do brány. My jsme se snažili hrát víc složitější hokej. Gratuluji domácím ke třem bodům, ale osobně si myslím, že jsme bojovali celé utkání a nemáme se vůbec za co stydět.