Zápasové menu

Úvod prvního dějství se nikomu moc nevedl, hra se začala tvarovat ke konci první dvacetiminutovky, kdy první gól vsítil Ondřej Sýkora. V jeho stopách šel Filip Hanták, ale to až v druhé třetině. AZ Havířov nezaostal a po pár minutách snížil, to však nestačilo a stav 2:1 se táhl do úplného konce zápasu.

Play-out 2

2:1

1:0, 1:1, 0:0

HC Stadion Litoměřice - AZ Heimstaden Havířov

Branky a nahrávky: 16. Sýkora (Plášil, Miškář), 28. Hanták (Kopta) – 35. Gřeš (Potočný). Rozhodčí: Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 410. Střely na branku: 25:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Stadion Litoměřice: J. Pavelka (Šindelář) – Jebavý, J. Šulc, Smetana, Bažant, Plášil, Barák, Chmel – Kopta, Švagrovský, Stoklasa – R. Pilař, Hanták, Loskot – Zajan, J. Veselý, M. Ondráček – Miškář, Sýkora.

AZ Heimstaden Havířov: K. Šimeček (Šafránek) – Holomek, Chroboček, Krisl, Mrowiec, Dudek, L. Doudera, Petran, Ševěček – Kalus, Hlinka, Kanko – Bambula, Maruna, Dvořáček – Kurovský, Pořízek, Pawliczek – Gřeš, Potočný, L. Bednář.

Autor reportáže: Michael Apeltauer

V úvodu zahrozil Havířov. Ten se probojoval k brance Litoměřic, kde se jim otevřel průchod do prázdné branky, kališníci však měli štěstí, že nikdo z hostů nebyl po ruce na doklepnutí. Hra byla už od začátku proměnlivá, kotouč si hráči vyšťouchávali z holí a chyb soupeře nedokázali nijak využít, stejně jako času stráveného před brankou. Prázdná brána se v polovině dvacetiminutovky naskytla Havířovu znovu a to dopadlo stejně jako předtím, kotouč zůstal před kasou opuštěn. Hosté zvyšovali nátlak, na což domácí hned rázně odpovídali. Jedna taková odpověď byla střela od modré lajny z čepele Ondřeje Sýkory. Ta proletěla pásmem hostů a skončila za zády gólmana. V šestnácté minutě se tak otevírá skóre - 1:0. Po tomto gólu chtěl AZ Havířov ukázat, že to takhle nenechá, ale jednalo se o slabý záchvěv, se kterým se Stadion popral a po zbytek dějství se většinou bojovalo v pásmu hostů.

Stadion Litoměřice vyrazil do druhého dějství lépe, ze svého pásma se lehce přehnali k soupeřově brance, tuto nadějnou úvodní hru jim však překazilo vyloučení Filipa Stoklasy a o půl minuty si k němu přisedá Marek Loskot. Hru ve třech úspěšně zvládli stejně jako zbytek oslabení. V plném počtu si Havířov pokoušel udržet dominanci, ale kališníkům se jejich počínání nelíbilo. Ve správný čas na správném místě, v dvacáté osmé minutě v mezikruží hostů se objevil Filip Hanták, který prudce umístil kotouč k levé tyči – 2:0. Havířov ve snaze snížit a Stadion ve snaze navýšit, oba týmy sehrávali vyrovnaný souboj do třicáté šesté minuty, kdy se kotouče ujal Tomáš Gřeš a poprvé v tomto zápase překonal Pavelku – 2:1. Opakovala se stejná situace, ale převahu měli kališníci, kteří se snažili přelstít bez úspěchu hosty do konce tohoto dějství.

Kotouč si drží hráči Stadionu, nemohli se však mnohokrát probourat přes obranu Havířova, jehož útok zezačátku chyboval. Litoměřičtí se dlouho prokousávali vpřed, ale z pásma hostů byli bez úspěchu vyprovozeni a častokrát pokáráni výstražnou střelou. Havířov si v útočném pásmu začal zvykat, času zde trávil více než v první polovině poslední dvacetiminutovky. Domácí se snaží vyrovnat síly, oba gólmani museli zbystřit a již zmíněné schopnosti Pavelky se více využívali. Poslední dvě minuty se přesunuly zpět k Havířovu, který si ještě vyžádal timeout a zkusil hru bez gólmana v šesti hráčích. Tím měli kališníci konec zápasu značně komplikovanější, před Pavelkou se vinul tlak a také se před ním vystřídalo mnoho hráču. Stav 2:1 však Stadion udržel.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Myslím, že to to byl zápas play-out, který byl v tempu. Nastoupila proti obě dvě mladá družstva. I Havířov nasazuje hodně mladých hráčů. Tohle utkání tedy v tempu bylo, sice moc hokejové krásy nepřineslo. Jsme ale rádi, že jsme doma vyhráli, protože chceme vyhrát aspoň skupinu play-out a po posledním utkání s Mostem, které jsme nezvládli, si každého vítězství doma ceníme.

Martin Janeček (AZ Havířov): My jsme přijeli s hodně omlazenou sestavou, nicméně si myslím, že jsme podali docela dobrý výkon a že dorostenci si s tím velice slušně srovnali. Jsem rád, že je vidět, že máme v Havířově dobrou práci s mládeží a že kluci do toho budou moct časem zasáhnout, i když nebudeme nikam spěchat. Zápas jako takový byl normální, my jsme ho vyšroubovali až do power play. Je škoda, že jsme neměli více štěstí, možná šikovnosti v dorážkách, někdy jsme nestáli tam, kde jsme měli stát. Myslím, že jsme sehráli z naší strany velice dobrý zápas, škoda jen, že jsme si neodnesli nějaký bodík.