Zápasové menu

Stadion na ledě posledního Mostu překvapení nepřipustil a výhrou za plný počet bodů prohloubil trápení otloukánka druhé nejvyšší hokejové soutěže. O úspěchu kališníků rozhodlo už první dějství – ve čtrnácté minutě otevřel skóre prudkou střelou z mezikruží Lukáš Nedvídek, o tři minuty později pak rychlou tečí upravil stav na 2:0 David Švagrovský. V prostřední třetině sice utkání zdramatizoval Vojtěch Kubinčák, avšak další střely za sebe již Pavelka nepustil. Stadion tak v posledním utkání kalendářního roku 2016 zvítězil těsně 2:1.

37. kolo

1:2

0:2, 1:0, 0:0

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 30. Kubinčák (Divíšek) – 14. Nedvídek (Kalla, Ondráček), 17. Švagrovský (Pilař, Havránek). Rozhodčí: Grech – Zídek, Polák. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 233. Střely na branku: 38:19. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC Most: Hübl (Mouček) – Šesták, Charousek, Strejček, Šefl, Drábek, Hora, Cvrk – Kubinčák, Divíšek, Smolka – Rod, Havlíček, Řehoř – Jícha, Alinč, R. Veselý – Trübenekr, Mical.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Šindelář) – Barák, Piegl, Jebavý, Šulc, Havránek, Plášil, Málek, Smetana – Hanták, Kopta, Loskot – Kalla, Nedvídek, Ondráček – J. Veselý, Miškář, Procházka – Pletka, Pilař, Švagrovský.

Autor reportáže: Martin Stříbrný, www.hcmost.cz

Prvních pět minut utkání se hrálo v nerovnovážném počtu hráčů na ledové ploše. Jako první si přesilovku vyzkoušeli Mostečtí, jenže dvě slibné střely Divíška do sítě nedošly. Litoměřicím se přesilovka povedla daleko lépe, ale ani ony se nedokázaly gólově prosadit. V deváté minutě zápasu se po chybě posledního obránce Litoměřic Havránka dostali Mostečtí do slibného protiútoku. Ivan Řehoř stál na konci krásné kombinace svého týmu, doklouzavší obránce hostů ovšem vychýlil branku ze svého postavení, a tak rozhodčí nemohli následnou branku uznat.

Ve čtrnácté minutě už byla první branka na světě. Nádhernou individuální akci předvedl hostující Lukáš Nedvídek, když si parádně od pravého mantinelu vybruslil na střed, náznakem střely položil obránce a parádní ranou zápěstím nad rameno Hübla rozvlnil síť – 0:1! Mostečtí se sotva vzpamatovali z úvodní branky a už ve své síti měli druhou. Radek Pilař našel nezištnou přihrávkou od levého mantinelu najetého Davida Švagrovského, který pohotovou střelou poslal kotouč do poloprázdné brány – 0:2. I přes to, že byli Mostečtí v první třetině lepším týmem, šli do kabin spokojenější hokejisté Litoměřic s náskokem dvou gólů!

Mostečtí měli skvělý nástup do druhé třetině, během kterého si vytvořili hned několik brankových příležitostí. Ve dvaadvacáté minutě vypálil Hora od modré čáry a brankář Pavelka vyrazil kotouč pouze před sebe. Tam stál před prázdnou bránou osamocený Martin Mical, jenže se marně natahoval po odraženém kotouči, který o chloupek projel kolem jeho čepele. V osmadvacáté minutě se sám před Pavelkou zjevil Pavel Smolka, jehož svižná střela ale o pár centimetrů minula horní růžek hostující brány.

Domácí Most čekal na první branku až do poloviny utkání, v níž snížil na rozdíl jedné branky. Po obrovském závaru v brankovišti Pavelky dostal od Divíška nabito Vojtěch Kubinčák, který z první propálil vše, co před ním leželo – 1:2. Agilní dvojice Divíšek – Kubinčák si do konce třetiny vytvořila ještě jednu velkou šanci. I tentokrát dostal do skvělé pozice zkušený Kubinčák, jenže tentokrát se Pavelka vyznamenal a podržel svůj tým nad vodou. V poslední minutě druhé třetiny se pokoušel vyrovnat domácí Ondřej Havlíček, jenže jeho překvapivý pokus z otočky vytáhl hostující brankář mimo tři tyče své svatyně, a tak i po této třetině šli do kabin veselejší Litoměřice.

I ve třetí třetině drželi otěže zápasu Mostečtí ve svých rukách a obléhali branku Pavelky, který měl plné ruce práce. Ve čtyřiačtyřicáté minutě si na vrcholku kruhu našel místo David Šesták, jehož rána o dvacet centimetrů minula bránu. V jednapadesáté minutě se do ojedinělé šance trhly také Litoměřice. Švagrovský našel sprintujícího Pilaře, který ve velké rychlosti profrčel kolem obránců, v zakončení ale nevyzrál na Jaroslava Hübla. Ve čtyřiapadesáté minutě už bylo vyrovnání na spadnutí. Po obrovském tlaku domácích dostal nabito na kruhy obránce Hora, jehož rána se od břevna Pavelkovo brány odrazila do ochranné sítě! V úplném závěru utkání se ještě Mostečtí pokusil o vyrovnání v power-play, puk za Pavelkova záda už se jim ale dostat nepodařilo, a tak si Litoměřice po šťastném vítězství 2:1 odvážejí z Mostu všechny tři body.