Zápasové menu

Stejně jako předchozí dva duely, i třetí vzájemný zápas Litoměřic s Frýdkem-Místkem končí těsnou porážkou kališníků, kteří tentokrát padli poměrem 0:1. Brankářský souboj domácího Šindeláře a hostujícího Šimbocha rozhodl v pětačtyřicáté minutě frýdecký David Cienciala, který vstřelil první a zároveň poslední branku sobotního střetu. Litoměřičtí se i přes velké množství šancí nedokázali prosadit ani jednou a díky těsné porážce klesají až na desáté místo prvoligové tabulky.

28. kolo

0:1

0:0, 0:0, 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Frýdek-Místek

Branky a nahrávky: 45. Cienciala (Franek, Růžička). Rozhodčí: Jílek – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1030. Střely na branku: 30:31. Průběh utkání: 0:1.

HC Stadion Litoměřice: Šindelář (Michajlov) – Bílek, Šulc, Piegl, Pavlas, Smetana, Jebavý, Havránek – Pletka, Rubeš, Švagrovský – Kalla, Nedvídek, Paločko – Ondráček, Hanták, Valášek – Miškář, Pilař, Procházka – Kopta.

HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – Kania, Adámek, Michal Roman, Matyáš, Stránský, Zahradníček, Samiec, Kovář – Chmielewski, Pechanec, Klimša – Růžička, Cienciala, Franek – Jašek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Christov, Miloš Roman, Luka.

Autor reportáže: Vojtěch Martinek

Ač si z prvního vhazování odvezli kotouč hosté, aktivnějším týmem v úvodu utkání byli kališníci. Hned ve třetí minutě se po vhazování v útočném pásmu dostal ke kotouč Tomáš Rubeš, s jehož pokusem si Šimboch poradil. Hrálo se převážně u frýdecké klece, přičemž bránící se Slezané odolávali litoměřickému tlaku úspěšně. Do první větší šance se rysi dostali na začátku desáté minuty, kdy se z kruhu rozhodl proklepnout Šindelářovy relfexy Antonín Pechanec. Ostřílený veterán, který se v sobotu představil v kleci domácích teprve po páté v letošní sezóně, byl však ve střehu.

Po krátkém období, během kterého byla obě mužstva nucena hrát se čtyřmi hráči v poli, se kališníkům naskytla asi největší šance první dvacetiminutovky. Jaroslav Kalla si po faulu Kaniy vyzkoušet samostatný nájezd, avšak slovenský strážce frýdecké svatyně si jeho pokus pohlídal. O několik minut později se za Šimbocha pokusili kotouč dopravit nejprve David Švagrovský a poté dorážející Tomáš Rubeš, ani jeden z nich ale nebyl úspěšný. Ani nápor hostujících hráčů při přesilové hře v závěru úvodního dějství k brance nevedl a do kabin se tak šlo za vyrovnaného, bezbrankového stavu.

Druhá část, ač vyrovnaná, také gól nepřinesla. Slibných šancí bylo v této části hry k vidění poskrovnu, za zmínku stojí například únik Tomáše Rubeše v devětatřicáté minutě či nastřelená horní tyč litoměřické branky, kterou brankový sudí posoudil jako vstřelený gól. Po krátké debatě rozhodčích byl však tento rozsudek právoplatně odvolán. Šimboch i Šindelář stále nehodlali kapitulovat, po druhé třetině měl první jmenovaný na kontě již šestnáct úspěšných zákroků, litoměřický gólman pak pochytal pokusů soupeře celkem čtyřiadvacet.

Něco málo přes tisícovku přítomných diváků v Kalich Areně muselo v první polovině závěrečného dějství pociťovat dejá vu. Průběh třetího vzájemného zápasu Frýdku s Litoměřicemi totiž začal až podezřele připomínat průběh toho prvního, který se pod Radobýlem odehrál v září – po dvou třetinách střelecké Sahary se totiž v pětačtyřicáté minutě prosadil David Cienciala. Dalších několik minut strávili svěřenci trenérské dvojice Říha-Tvrzník bráněním své branky před dalším náporem rysů, přičemž tentokrát se jim podařilo vyváznout bez újmy. Druhou půli poslední dvacetiminutovky pak hráli prim zase kališníci, kteří se bez úspěchu snažili dobýt frýdeckou klec. Šimboch si musel postupně poradit s pokusy Bílka, Paločka, Kopty a dalších, ve všech zkouškách ale obstál s vyznamenáním. Litoměřičtí hokejisté se nedokázali prosadit ani při hře bez brankáře a tři body si tak z Kalich Areny podruhé v sezóně odvezli hráči Frýdku-Místku.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Dnešní utkání se mi těžko hodnotí. Myslím si, že málokdo zažil, abychom třikrát s jedním soupeřem prohráli 0:1. Druhý zápas ve Frýdku byl sice 2:0, ale gól padl v power-play, takže se dá říci, že jsme tři zápasy s nimi prohráli 1:0. Dá se říci, že všechny tyto zápasy byly identické. První třetina z naší strany nebyla špatná, nedali jsme tam asi třikrát vyloženou šanci a trestné střílení, což zápas samozřejmě ovlivnilo. Druhá třetina byla horší, tam už jsme se tolik neprosazovali. Třetí třetina byla o tom, kdo dá gól a opět to byl soupeř, takže se mi to strašně těžce hodnotí. Až za stavu 0:1 jsme v útoku začali trochu hrát to, co jsme chtěli, ale stejně přestože byl několikrát kotouč v brankovišti, tak nejsme schopni ho dohrát. Myslím si, že je to zbytečná ztráta bodů. Nejsme spokojeni s výkonem ani s výsledkem.

Marek Malík (HC Frýdek-Místek): Z naší strany jsme určitě spokojeni s naší hrou. Co jsme si před zápasem řekli, jsme do puntíku splnili. Myslím si, že kromě pár minut, kdy nás soupeř přehrával, jsme byli o trochu lepší. Jak ve vypracování šancí, tak v herním projevu. Jsme moc spokojení se třemi body. Myslím si, že to bylo vybojované vítězství.