Zápasové menu

Série výher se na čísle tři nezastaví, Stadion ze středních Čech odjíždí se čtvrtým triumfem v řadě! Skóre jediného přípravného střetu s Benátkami otevřel v jedenácté minutě Jan Veselý, přičemž na odpověď od domácích se čekalo až do třetí třetiny. V posledních deseti minutách však o litoměřické výhře rozhodli Jaroslav Kalla a Václav Pletka. Skvělým výkonem se prezentoval i zkušený Filip Šindelář, který za svá záda pustil pouze jediný puk a kališníci tak v Benátkách uspěli 3:1.

Připr.

1:3

0:1, 0:0, 1:2

HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 43. Bittner (Havlín, Mikliš) – 11. Veselý (Paločko), 52. Kalla (Frühauf, Pavlas), 60. Pletka. Rozhodčí: Prokop – Kettner, Záhora. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

HC Benátky nad Jizerou: Will (Stejskal) – Plutnar, Havlín, Tržický, Pyrochta, Mikliš, Hubáček – Bělohorský, Lakatoš, Vlach – Ordoš, Mikyska, Miškovský – Hrníčko, Havlas, Bittner – Musliu, Volf, Hrabík – Babec.

HC Stadion Litoměřice: Šindelář (Michajlov) – Pavlas, Smetana, Frühauf, Piegl, Šulc, Jebavý, Bažant, Málek – Paločko, Veselý, Kalla – Procházka, Rubeš, Pletka – Švagrovský, Miškář, Valášek – Krátoška, Pilař, Šťastný.

Již první minuty přinesly několik prvních šancí. Jan Ordoš dostal puk za ležícího Šindeláře, ale gól nebyl uznán z důvodu posunuté branky. Od prvních minut viděli diváci svižný hokej, v němž se oba týmy spoléhaly na dobrou kombinační hru. První větší šanci hostů měl na hokejce Švagrovský, který poslal na branku pas od Valáška, ale domácí brankář Will byl připraven. Vzápětí střílel nikým nebráněn Šťastný, ale svou šanci nedokázal využít. Domácí hokejisté měli od začátku přilepenou smůlu na svých hokejkách, puky jim přeskakovaly a střely nenacházely přesný cíl. V polovině třetiny dostal hosty do vedení Jan Veselý, který prostřelil Willa ranou z úhlu. Benátečtí hráči se snažili srovnat stav, ale ke gólu nevedl ani přesilovkový zámek hostů v jejich útočném pásmu, při němž nastřelil Mikliš břevno, a ani dva samostatné úniky v oslabení.

Druhá dvacetiminutovka opět začala drtivým tlakem domácích hokejistů, hostující obránci však byli proti. Benátecký Hubáček nadvakrát nepropasíroval puk za Šidelářova záda a neujala se ani střela v přesilovce z hole Plutnara, kterou dokázal hostující brankář vyrazit ramenem nad svou svatyni. Střelecký účet nedovolil domácím otevřít Šindelář ani v druhé polovině třetiny, kdy zmařil tři po sobě jdoucí pokusy Hrabíka s Bittnerem. Zbytek třetiny se nesl v duchu mnoha ostřejších soubojů u mantinelu, z nichž jeden dospěl až do pěstního souboje, do kterého se zapojili Mikliš se Šulcem.

Jak skončila druhá třetina, tak začala ta poslední. Dominik Hrníčko netrefil odkrytou branku a puk do brány nedostal ani nikdo z jeho spoluhráčů. Střelecký účet Benáteckých napravil Ladislav Bittner, jenž protečoval střelu Tomáše Havlína až za Šindelářova záda. Na druhé straně chtěl hostům navrátit zpět vedení Frühauf, ale na jeho střelu si počíhal Will se svou lapačkou. Klid na hostující střídačku přinesla přesná střela Jaroslava Kally, který se dostal k odraženému puku a zametl puk do odkryté branky, domácí brankář byl bezmocný. Po výměně několika větších či menších šancí zkusili domácí hru v šesti, ale při této početní výhodě pečetil výhru Litoměřic střelou do odkryté brány Václav Pletka.

Autor reportáže: Věra Novotná, www.hokejbenatky.cz

Ohlasy k utkání

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Bylo to kvalitní přípravné utkání s velmi dobrým soupeřem, který nás prověřil. Tím, že byl soupeř kvalitní, ukázal nám na některé věci, které musíme zdokonalit do začátku soutěže.

Miloš Říha (Litoměřice): Benátky velmi dobře bruslily. Celou první třetinu jsme s tím měli problémy. Vytvořili jsme si nějaké brejkové situace. Bylo dobré, že jsme po jedné z nich šli do vedení. Jinak jsme ale v první třetině měli štěstí. Od druhé třetiny se náš pohyb zlepšil, vyrovnali jsme se soupeřovu pohybu, s čímž můžeme být spokojení. I když je to příprava, jsem rád, že jsme vyhráli, protože domácí nastoupili ve velmi dobré sestavě. Nespokojený jsem s první třetinou a se začátkem třetí třetiny, kdy jsme udělali nějaké chyby.