Zápasové menu

V sobotu 6. 2. se na ledě litoměřické Kalich areny neproháněli pouze prostějovští Jestřábi, ale dorazil také celek mladšího dorostu z Příbrami. Ten už v první třetině inkasoval čtyři góly. Herní tempo sice srovnal, s tříbrankovou převahou Stadionu si už rady nevěděl.

26. kolo

5:2

4:0, 1:2, 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Příbram

Branky a nahrávky: 5. Pátková (Vaněk), 14. Kocourek, 18. Damašek, 18. Pátková (Damašek, Cornová), 30. Vaněk (Damašek, Pátková) - 25. Funk (Sirotek), 31. Sirotek (Kraus).

HC Stadion Litoměřice: Kohout (Sluka J.) - Čapek, Vahalík, Budín, Vejlupek, Cornová, Bacílek - Novotný, Damašek, Kocourek, Smola, Neudeker, Horešovský, Vaněk, Pátková, Sluka R.

HC Příbram: Šmehlík - Menoušek, Hacaperka, Rybáček, Funk - Kraus, Borek, Výrut, Jílek, Šťastný, Sirotek, Ladman, Hrdlička.

Úvodní vhazování sice dopadlo ve prospěch domácích, ale obrana Příbrami měla oči na stopkách a tak se mladí Kališníci šikovali do útoku jen velmi obtížně. Puk se poté přesunul do útočného prostoru hostí, kde zahrozil Menoušek. Maskovaný Kališník však jeho snaze učinil přítrž svými betony. V blízkosti litoměřické klece se hrálo i nadále, Kohout zatím zlikvidoval další střelu do své výstroje. Před tlakem ze strany hostujícího celku jej zachránil až Vaněk, který puk vyvezl ven. Poté nahrál na Kristýnu Pátkovou, která jej od pravého kruhu na vhazování poslala rovnou do příbramského zámku.

V samostatném úniku se předvedl hostující Funk, který se od své brány dostal přes litoměřickou defenzivu až do protějšího mezikruží. I s jeho střelou si však Kohout poradil. Nebezpečně vypadalo i další počínání Menouška, jehož dělovka skončila odražena jedním z jeho spoluhráčů. Poté si domácí celek vynutil přesilovou hru. Nadějnou spolupráci předvedl opět Vaněk s Pátkovou, ta si ale s dorážkou přihraného puku neporadila. Aktivnější hokej byl v průběhu první třetiny vidět ze strany Litoměřic. Příbramského gólmana prověřila i rána z hole Sluky, která prosvištěla těsně nad břevnem.

Mladí Kališníci se krátce nato dostali do dalšího oslabení, na tlaku z jejich strany to ale neubralo. Z pravého rohu se Šmehlíka pokusil překvapit Smola a ostrá rána přišla i od Damaška, která nakonec skončila odražena maskou gólmana. Jeho kolega z klece na opačné straně měl o poznání méně práce, zabavit se jej pokusil Borek, jehož úsilí skončilo pohlceno lapačkou.

V 16. minutě se Stadion zásluhou Jana Kocourka ve skóre ještě o něco vzdálil Příbrami a dvě minuty poté i prostřednictvím Ondřeje Damaška, který se předvedl s další ostrou ránou do nekrytého pravého horního rohu. Ve stejné minutě se podruhé blýskla i Kristýna Pátková, ta od pravého kruhu prostřelila levý růžek brankoviště. Pár vteřin před koncem hráli domácí opět ve čtyřech. To přineslo slibnou šanci příbramskému celku. Funkovu střelu Kohout zlikvidoval až na poslední chvíli svojí výstrojí.

Druhou periodu začali domácí ve vlastním oslabení. Hosté si pod vedením Petra Furcha během přestávky pravděpodobně vyslechli své a od té chvíle se jejich hra značně zlepšila. Na výzvědy se k litoměřické svatyni vypravil nejprve Ladman, který o kotouč vzápětí přišel. Výrut zase skončil v sevření mezi dvěma litoměřickými beky. Po pěti minutách skóroval Ladislav Funk, který černou pryž poslal za Kohoutova záda. Do samostatného úniku se posléze dostal domácí Neudeker, jeho počínání skončilo mezi betony Šmehlíka. Ten si musel o chvíli později poradit i s útočnou formací Litoměřic, která proti němu vyrazila v plné síle. Pro touš si nakonec vyjel pár metrů před brankoviště a zachytil jej do své náruče.

Damaškovi se podařilo nahrát dozadu na Pátkovou, která Šmehlíkovo teritorium přestřelila. K puku se nakonec dostal Marek Vaněk, který jej dělovkou poslal do nekryté brány. Minutu poté hosté odpověděli stejným způsobem zásluhou Petra Sirotka. V posledních minutách druhého dějství se objevilo několik dalších velkých šancí pro domácí, kdy se puk objevoval velmi blízko čáry příbramského brankoviště.

V závěrečné třetině hosté srovnali tempo a přihlížejícím fanouškům se naskytl pohled na aktivní bruslivý hokej. Od Sirotka přišla z prostoru mezikruží ještě jedna střela, která se nakonec uvelebila v Kohoutově lapačce. Borek minul a samostatný únik Funka překazil offside. O gólové šance nouze nebylo, brankou korunovaná však neskončila žádná z nich.