Zápasové menu

Nedělní podvečer se na litoměřickém zimním stadionu nesl ve znamení souboje mezi týmem mladšího dorostu a pražskou Hvězdou. Dorostenci se se svými dvaatřiceti body drží pátého místa tabulky, zatímco jejich pražskému oponentu náleží místo druhé. První třetina utkání byla v režii hostí, kteří jako první otevřeli skóre a utvořili si bezpečný náskok tří branek. Do ohlášení konce úvodní periody Stadion téměř vyrovnal. Druhé dějství patřilo spíše domácím, ale i tak do konce utkání od Hvězdy inkasovali dalších pět branek.

15. kolo

2:8

2:3, 0:1, 0:4

HC Stadion Litoměřice - HC Hvězda Praha

Branky a nahrávky: 16. Damašek, 20. Pátková (Damašek) – 4. Mařík (Searle), 13. Šonský, 16. Schönbauer (Vlček, Klepáček), 38. Mařík (Searle, Schönbauer), 45. Mařík (Schönbauer, Klepáček), 52. Štěpánek (Klepáček, Vlček), 55. Searle, 58. Štěpánek (Vlček). Rozhodčí: Koblischke – Folk. Diváci: 50.

HC Stadion Litoměřice: Černý (55. Kohout) – Čapek, Budín, Schönfeld, Vejlupek, Bacílek, Černohorský – Kocourek, Novotný, Vaněk, Damašek, Smola, Neudeker, Pátková

HC Hvězda Praha: Jeřábek (Švehlák) – Searle, Schönbauer, Štěpánek, Koštoval, Šiller, Fiala, Kulich – Klepáček, Vlček, Slavík, Šonský, Mařík, Jeřábek, Patera, Janiurek, Vidim

Hvězda do zápasu vstoupila s nenasytnou chutí vstřelit první branku a to se jí podařilo téměř v samém začátku hry. Jakub Mařík si za asistence Searleho našel skulinu mezi betony litoměřického gólmana Černého a zajistil tak svému týmu náskok nad domácím celkem. Příležitost vyrovnat se pro Litoměřice naskytla o pár minut později, kdy se na trestné na dvě minuty uvelebil Patera za naražení na hrazení. Přesilová hra ale nebyla příliš dlouhá, jelikož za malou chvíli trestnou lavici domácích obsadil Smola. Ten si vykoledoval dvouminutový trest za hákování. Stadion se do konce úvodní třetiny zasloužil ještě o jedno početní oslabení svého soka, ten si ale byl svou hrou jistý a ve 13. minutě rozdíl navýšil o další branku prostřednictvím Marka Šonského. Ten využil nekrytého horního růžku brány a touš bekhendem prohnal až do síťoviny. Hvězda ve své nekompromisní hře pokračovala i v 16. minutě, kdy se podařilo proměnit také Martinu Schönbauerovi s pomocí dua Vlček-Klepáček. Tři inkasované branky Stadion probudily k činu a ve stejné minutě skóroval i Ondřej Damašek, který tak překazil doposud čisté konto hostujícího brankáře Jestřábka. To samé se podařilo také Kristýně Pátkové. Ta se za asistence Damaška pár vteřin před koncem první periody také zasloužila o snížení rozdílu.

Do druhé třetiny vstoupili s podstatně jistějším pocitem domácí. Ti se s vervou pustili do svého soupeře a přinutili jej tak k faulu. Nejprve na trestnou odjel Štěpánek, který se dopustil hákování a poté i Schönbauer, který pro změnu příliš dlouho svíral kotouč rukou. Hvězda zřejmě hru ve vlastním oslabení během tohoto utkání sama vyhledávala. Následně se hrálo čtyřech a to hned dvakrát, ale výsledek zápasu zůstal beze změny až do 40. minuty, kdy opět skóroval Jakub Mařík s asistencí Searleho a Schönbauera. Hvězda tak Stadionu ve skóre opět o něco uskočila.

Domácí celek se s hosty snažil srovnat tempo i v poslední periodě. Litoměřická obrana musela zasáhnout chvíli po skončení druhé přestávky, kdy Čapek na poslední chvíli zlikvidoval kotouč na čáře brankoviště. Reakce Stadionu ale už nebyla dostatečně rychlá ve 45. minutě, kdy aktivní útočník Jakub Mařík s Schönbauerem a Klepáčkem zajistili tříbrankový náskok před Stadionem. Do konce třetiny se objevily šance jak pro domácí, tak pro hosty. Ani jedna z trestných lavic neměla šanci vychladnout. Deset minut před koncem utkání se spustila dobře mířená kanonáda kotoučů ze strany hostí. V 52. minutě proměnil Adam Štěpánek, kterému k úspěchu dopomohli Klepáček a Vlček. V 55. minutě skóroval Tomáš Searle a závěrečnou brankou v 58. minutě přispěl Adam Štěpánek za asistence Vlčka.

Ohlasy k utkání

Martin Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Hvězda je sice favoritem této soutěže, ale my jsme se i přes to snažili předvést aktivní hokej a hodně bruslit. Nevedli jsme si špatně a proto si nemyslím, že by konečný výsledek utkání odpovídal našemu skutečnému výkonu.