Zápasové menu

První přípravný zápas juniorů proti pražské Kobře Praha skončil porážkou. Chvíli po té, co domácí dali první gól, soupeř skóre vyrovnal a s přehledem vstřelil další branku. V průběhu druhé třetiny se po individuální akci Sýkory podařilo Stadionu srovnat stav utkání. V závěrečné třetině ale soupeř o výsledku zápasu definitivně rozhodl a během agresivní hry na obou stranách přidal další dva góly.

Příp.

2:4

1:2, 1:0, 0:2

HC Stadion Litoměřice - HC Kobra Praha

Branky a nahrávky: 5. Ransdorf (Sýkora), 40. Sýkora (Šikner) – 14. Petrov, 19. Krasl (Novák), 52. Krasl (Novák), 58. Hána (Bašta). Vyloučení: 2:7 Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.

HC Stadion Litoměřice: Března (od 32. Damašek) – Zedek, Novotný, Melichar, Šikner, Kejmar, Spišák – Vilček, Neruda, Vyštejn, Domský, Sýkora, Ransdorf, Hazucha, Sadil, Bejček

HC Kobra Praha: Houpt (Vojíř) – Sekera, Jaroš, Hodoňský, Horníček, Hofman, Bašta – Krasl, Sovík, Šťastný, Jobek, Zmeškal, Hána, Petrov, Verner, Sládek, Pechar, Novák

Oba týmy na nic nečekali a ihned v začátku úvodní třetiny se přesouvali do útočných pásem. Z domácích se do útoku podařilo dostat Sýkorovi. Na bránu Litoměřic se pokusil vystřelit Bašta (KOB), ale Března (LTM) puk víceméně s přehledem pokryl. Rána šla od modré a tak brankáři nečinila větší obtíže. I přesto soupeř dál naléhal, ale Litoměřičtí si udrželi svoji pozici a snaha Kobry se tak neshledala s úspěchem. Vzápětí se dobře rozehraným domácím podařilo proniknout do útoku a za asistence Sýkory byla Ransdorfem vstřelena první branka. Houpt (KOB) neměl nejmenší šanci situaci ovlivnit, protože střela šla z bezprostřední blízkosti. Jako první byl ze hry vyloučen Neruda (LTM), který dostal menší trest za hrubost. Domácí v aktivní hře pokračovali nadále. Pražané se snažili domácí překvapit a Březnovi reakce se tentokrát pokusil otestovat Jobek, avšak bezvýsledně. I přes veškerou snahu se Kobře nepodařilo využít přesilovky a změnit tak skóre. Po zhruba minutě se na trestnou lavici hostujících odebral Sládek, který se dopustil hákování. Na bránu soupeře se pokusil vystřelit Zedek (LTM), ale minul. Ani dobře rozehranému Stadionu se nepovedlo využít výhody přesilové hry. Litoměřice si svoji dominanci držely až do třinácté minuty. Tentokrát se soupeři už opravdu podařilo překvapit. Petrov rychlým výpadem obratně srovnal skóre a to bez asistence. Od této chvíle hra na straně Pražanů začala nabírat na agresivitě. Do dobré šance se dostal opět Petrov, ale o zneškodnění jeho pokusu se postarala aktivní obrana domácích. Ta byla ale po necelé minutě kompletně rozložena, když Krasl za asistence Nováka přidali další gól a otočili tak skóre ve svůj prospěch. Litoměřice se pokusili stav utkání vyrovnat, ale do konce první třetiny se na situaci nic nezměnilo.

Druhá třetina se na rozdíl od začátku hry nesla v poměrně nezajímavém duchu. Je však jasné, že si soupeř převahu ve hře přisvojil na svoji stranu. V samém úvodu druhé třetiny nebyla vyslána žádná střela, nikomu se nedařilo udržet si puk a tak se hra pouze přesouvala ze strany na stranu. Vstřelit se pokusil Šikner, ale Houpt včas zareagoval a tak pokus skončil bez úspěchu. Vzápětí přišla ze strany Kobry prudká střela od Hofmana, která ale byla špatně mířená a s bránou se minula. Litoměřičtí se stále pokoušeli dostat do útoku, ale obrana soupeře byla nekompromisní a každý pokus byl tvrdě odražen. Na trestnou lavici hostů putuje Jaroš (KOB) za držení, ale ani tentokrát Litoměřice nevyužily přesilové hry. Kobra je v plném počtu do chvíle, kdy je za vysokou hůl na dvě minuty vyloučen Šťastný. Brankář Pražanů si vede velmi dobře, daří se mu pokrýt vystřelené puky Litoměřic a neumožňuje jim skórovat. Litoměřice se tentokrát snažily využít přesilové hry lépe, ale gól vstřelen nebyl. Po třech minutách se domácím naskytla další šance. Na trestnou lavici putoval Horníček a vzápětí Sovík. I přes značnou nevýhodu ale Kobra udržela Stadion v jeho obranném pásmu a nedala mu moc příležitostí, případné střely úspěšně odrážela. Závěr třetiny přinesl kromě menší rvačky bez vyloučení i úspěch domácím. Pár vteřin před koncem Litoměřičtí vstřelili branku a to díky skvělé reakci Ondřeje Sýkory za asistence Filipa Šiknera, který se dostal přes obranu Pražanů a vyrovnal skóre střelou do horní části branky.

Kobra se ale vývojem událostí nenechala zastrašit a už v začátku závěrečné třetiny se dostala do útočného pole. Vyloučením Bejčka se šance na převzetí kontroly nad utkáním zvýšila a málem skončila i úspěchem. Šťastný trefil tyčku branky Stadionu. Agresivita znatelně graduje na obou stranách. To přináší opětovné vyloučení Šiknera. Stadion zvyšuje nátlak na soupeře, ale ten odolává. V 51. minutě utkání tým Kobry otočil skóre na svoji stranu, gól se podařilo vstřelit Kraslovi za asistence Nováka. Spišák se ještě pokusil o srovnání skóre, ale hru přerušila bitka u pražské branky. Po poradě rozhodčích byli na trestnou lavici posláni Ransdorf a Petrov. Soupeř tři minuty před koncem přidává na svůj účet další vstřelenou branku, tentokrát Hánou za asistence Bašty a nepouští Stadion do útočného pásma.

Ohlasy k utkání

Jan Fišera (HC Stadion Litoměřice): Prohráli jsme zápas jenom naším nedostatečným důrazem v okolí brankoviště. Šanci jsme si vytvořili více než soupeř, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Všechny čtyři góly jsme dostali z okolí brankovistě, takže víme na čem pracovat.