Zápasové menu

Po čtyřech prohrách v přípravě si litoměřičtí hokejisté připisují první výhru. V historicky druhém střetnutí s pražskou Slavii hráči Stadionu dlouho drželi s vršovickým klubem krok a povedlo se jim utkání natáhnout až do nájezdů, kde o výhře kališníků rozhodl Zdeněk Doležal.

Přípr.

3:4sn

1:1, 1:1, 1:1 - 0:1

HC Slavia Praha - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 2. Robinson (Markovič), 25. Čermák (T. Doležal), 47. Andres – 17. Antončík (Berger, Piegl), 38. Zajan (Brandejský, Procházka), 52. Kalla (Z. Doležal), rozhodující nájezd Doležal. Rozhodčí: Battěk, Nečas – Marek, Klouček. Vyloučení: 7:8, navíc Švagrovský (LTM) osobní trest do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4 .

HC Slavia Praha: Frodl – Adam, Hraško, Špaček, Punčochář, Petira, Hruška, Šimon, Růžička – Micka, Jiránek, Čermák – Robinson, Vas, Markovič – J. Doležal, T. Doležal, Andres – Šmerha, Tomek, Veselý

HC Stadion Litoměřice: Král – Bílek, Šulc, Málek, Piegl, Mikliš, Plášil, Chmel – Valášek, Kalla, Procházka – Z. Doležal, Švagrovský, Ondráček – Kopta, Berger, Antončík – Zajan, Brandejský, Krátoška

Úvod utkání vyšel sešívaným na výbornou. Již v první minutě si svou aktivitou vykoledovali faul a v přesilové hře dokázali otevřít skóre. Po Markovičově pasu napříč útočným pásmem trefil odkrytou klec Nathan Robinson. V 9. minutě mohl vedení domácích navýšit Jiránek, při dorážce mu ale sjel puk z čepele.

Litoměřičtí se osmělili zhruba v polovině úvodní části, kdy opticky vyrovnali hru. V 17. minutě navíc dokázali srovnat i stav utkání. Podařilo se jim to rovněž jako slávistům v přesilové hře. Po Bergerově nahození od modré čáry se puk odrazil k Šimonu Antončíkovi, jenž zakončil do poloprázdné Frodlovy svatyně.

Druhá perioda byla prakticky kopií té úvodní. Sešívaní si opět zahráli v přesilové hře, tentokrát ale vsítili rozdílovou branku až těsně po jejím skončení. Od mantinelu přihrával před branku Doležal a puk za Králova záda se štěstím tečoval Miloslav Čermák. Hra se následně zklidnila a oba gólmani neměli příliš práce, ani tentokrát si ale Pražané vedení do kabin neodnesli. Ve 38. minutě totiž Brandejský našel Pavla Zajana, který se prosadil přesnou tvrdou ranou o tyčku. Po druhé siréně tak bylo skóre opět vyrovnané - 2:2.

A do třetice to byli opět sešívaní, kdo se dostal do nejnižšího vedení. Tomáš Andres dostal příliš prostoru mezi kruhy a tvrdou ranou zamířil přesně do horního růžku Královy klece. Historie se ale opět opakovala. Slávistům nejprve upřel gól rozhodčí, když se puk odrazil za brankovou čáru od Veselého brusle, následně dokázali potřetí v zápase Litoměřice srovnat. V úniku dvou proti jednomu nahrál Doležal Jaroslavu Kallovi, který pod betonem překonal Frodla.

Za nerozhodného stavu 3:3 následovaly samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným exekutorem Zdeněk Doležal, a pomyslný bod navíc tak brali hosté.

Ohlasy k utkání

Milan Razým (HC Slavia Praha): Spokojení nejsme. Přestože zkoušíme stále nové hráče, dnes chytal i gólman, co přišel z juniorky, tak jsme měli podat lepší výkon. Vytvořili jsme si herní převahu i šance, nedokázali jsme je ale proměnit. Následně přicházely chyby, za které jsme byli potrestáni. Vím, že je to stále příprava, i tak bychom měli hrát lépe. Kádr chceme postupně zužovat a i po utkání s Litoměřicemi tak učiníme. Dále nás čeká turnaj v Popradu, tak doufejme, že se ta sestava ustálí a že i přes těžší soupeře přivezeme dobré výsledky.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Měli jsme špatný vstup do zápasu, prvních deset minut jsme byli jen diváky. Od desáté minuty se to naštěstí zlepšilo a remíza je asi zasloužená. Jsme samozřejmě rádi za první výhru v přípravě a teď doufáme, že se nám uzdraví hráči, abychom mohli pracovat na systému, který bychom chtěli zkusit.