Zápasové menu

Bohužel, čtvrtou výhru v řadě kališníci do své sbírky nepřidají. Na domácí půdě totiž v sobotu večer prohráli s havířovským AZetem, který v Kalich Areně potvrdil výbornou formu. Skóre otevřel v osmnácté minutě tahoun Slezanů Petr Kanko, v dvaatřicáté minutě zvýšil náskok hostů na 2:0 Daniel Štumpf. Hned z kraje poslední dvacetiminutovky zasadil Litoměřicím smrtelnou ránu Jakub Kotala. Kališníkům chyběla i notná dávka štěstí, a tak z celkem čtyřiceti střel prošla za havířovského gólmana pouze jediná, a to trefa Aleše Krátošky. Další utkání čeká Stadion tuto středu, kdy se představí v Českých Budějovicích.

41. kolo

1:3

0:1, 0:1, 1:1

HC Stadion Litoměřice - AZ Heimstaden Havířov

Branky a nahrávky: 59. Krátoška (Kristl, Toman) - 18. Kanko (Punčochář, Hudeček), 33. Štumpf (Maliník, Punčochář), 42. Kotala (Sedláček, Kalus). Rozhodčí: Krob - Šperl, Jílek. Vyloučení: 8:8, navíc Laco (HAV) 5 + DKU. Využití: 0:1. V oslabení: . Diváci: 1180. Střely na branku: 40:29. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Michajlov) – Toman, Hronek, Šulc, Jank, Pavlas, Plášil, Bílek, Mikliš – Kalla, Kristl, Doležal – Nedvídek, Švagrovský, Beránek – Kopta, Berger, Přeučil – Půlpán, Rousek, Krátoška

AZ Heimstaden Havířov: Laco (Matoušek) – Krisl, Lenďák, Bahounek, Mazanec, Graca, Punčochář – Maliník, Pechanec, Štumpf – Okál, Hudeček, Kanko – Kalus, Sedláček, Kotala – Gřeš, Bednář, Matějek

Havířovští inkasovali při posledních dvou utkáních proti Litoměřicím prohru v obou zápasech a tak s útokem proti domácím nemínili otálet. Pavelku prověřila nejprve střela z hole Hudečka a posléze se pokusil zahrozit Punčochář. V prvních minutách úvodní periody se veškeré dění odehrávalo zejména v obraném pásmu domácích, kde si hosté provokativně pohrávali s kotoučem. O ten je připravil až Beránek, který jej vyvezl ven, ale defenziva hostí byla v pozoru. Hra se poté přesunula zpět před Pavelku, který si musel poradit hned s několika dotěrnými pokusy.

Následně začal celek Havířova nepříjemně dorážet na svého soupeře. I přes to si Stadion vynutil přesilovku, ve které ale svoji snahu v branku nepřetavil. Stejná situace nastala zakrátko znovu a na několik minut se hrálo na opačné straně kluziště. Po faulu Kristla měl první přesilovou hru i Havířov, který se během ní už dokázal prosadit. Petr Kanko si s obdrženou přihrávkou rychle poradil a černá pryž proletěla volným rohem klece domácích.

Do druhé třetiny tak hosté vstupovali s podstatně lepší náladou. Netrvalo dlouho a sudí opět rozdával tresty. Dvě minuty oddechu pro hostujícího Mazance a jednou tolik pro Hronka. Nakonec byl tedy Havířov opět ve výhodě, ale tentokrát svoji početní převahu v gólový efekt neproměnil. Mezi tři tyče se málem trefil Štumpf a další perná chvilka pro Pavelku nastala při trestném střílení hostí. Znovuzískanou kontrolu si udržel až do 33. minuty, kdy se před ním s připraveným pukem opět objevil Daniel Štumpf, aby jej zametl pod horní spojnici. Stadionu se srovnat krok nepovedlo a hosté si tak svůj náskok udrželi až do konce prostřední dvacetiminutovky.

Úvodní buly posledního dějství tentokrát vyhráli domácí a hned se dostali do velké šance, které ale učinil přítrž Laco. U kotouče se poté objevila dvojice Sedláček – Jakub Kotala, která fanouškům Havířova dala třetí důvod k radosti. Kotala usměrnil touš do prázdné brány. Domácí se poté rozjeli do útočného pásma, ale koncovka jim činila nemalé potíže. Jejich snaha je následně dostala do oslabení, hosté toho ale během dvou minut získané power play příliš nevymysleli. O pár okamžiků později se herní situace vyhrotila před bránou Laca a s tresty se roztrhl pytel. Dvakrát dvě minuty pro Koptu se Sedláčkem, jejichž ruční výměna názorů neunikla oku rozhodčího. Potrestán skončil i samotný Laco, pětiminutovou pauzu si za něj užil Bednář. Dvě minuty před koncem se Litoměřice přeci jen vzpamatovaly a inkasované manko o něco snížil Aleš Krátoška. Domácí to zkusili ještě v šesti, ale skóre již zůstalo beze změny.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Během sezony je patrné, že ve chvíli, kdy se nám podaří vyhrát nad silnějším soupeřem nebo máme sérii úspěšných zápasů, situace se obrátí. Dnes jsme sehráli velmi špatné utkání a kromě gólmana by se dalo říct, že nikdo z hráčů nepředvedl dobrý výkon. Za takového stavu je těžké se do zápasu nějakým způsobem vrátit. Po první třetině jsme si řekli, že takto hrát nelze, ale další dvacetiminutovka byla ještě horší. Čekalo nás hned několik oslabení. Ve třetí třetině bylo odhodlání týmu největší, ale srazila nás další inkasovaná branka.

Štefan Mikeš (AZ Havířov): Do zápasu jsme vstoupili dobře a měli jej pod kontrolou. Neměli jsme nouzi o gólové šance. Navíc se nám dostalo trestného střílení. Na druhou stranu jsme se někdy nechali vyprovokovat, což nám přineslo i několik vyloučení na naší straně.