Zápasové menu

Kališníci si nemohli přát lepší závěr první poloviny sezóny. V utkání 26. kola Most herně rozebrali a po brankách Martina Procházky a Petra Beránka si přičítají další tři body do tabulky. Domácí gólman Jaroslav Pavelka převedl výborný výkon a po zásluze si připisuje první čisté konto v letošní sezóně. Jeho protějšku na druhé straně kluziště, Michaelu Petráskovi, se ale dařilo obdobně a díky jeho zákrokům vyhrál Stadion "pouze" 2:0.

26. kolo

2:0

1:0, 1:0, 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: 11. Ma. Procházka (Kalla, Vantuch), 22. Beránek (Nedvídek, Ondráček). Rozhodčí: Grech – Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 9:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 760. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 2:0.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Michajlov) – Plášil, Krstev, Málek, Pavlas, Vašíček, Hronek, Mikliš, Piegl – Kalla, Vantuch, Ma. Procházka – Ondráček, Nedvídek, Beránek – Z. Doležal, Troliga, Rousek – Valášek, Berger, Krátoška

HC Most: Petrásek (Mouček) – Havelka, Cvrk, Strejček, Grin, Hora, Gula, Bittner – T. Doležal, Smolka, Rindoš – J. Doležal, Gerhát, Kubinčák – Jurčík, Havlíček, Válek – Tauš, Baránek

Do první větší šance zpočátku vyrovnaného duelu se dostal lídr mosteckého bodování Vojtěch Kubinčák, jehož dělovka z blízka za Pavelkova záda ale neprošla. Mostečtí krátce poté získali dvouminutovou přesilovku, kterou nedokázali díky výborné obraně domácích zužitkovat. Počet hráčů na ledě se srovnal po vyloučení Guly a litoměřické čekala krátká přesilovka. Během hry ve čtyřech na obou stranách Stadion vyvíjel tlak na svatyni hostí, avšak v průběhu samotné přesilovky se kališníkům dařilo o něco méně. Stav tedy zůstal po obou nevyužitých početních výhodách nezměněn.

Další mostecké oslabení už ale pro hosty tak úspěšné nebylo. I když se ho přes několik velkých šancí nepodařilo Stadionu využít, téměř okamžitě po jeho ukončení se kališníci přeci jenom prosadili. Jaroslav Kalla nahrál před branku na úplně volného Martina Procházku, který neměl s rychlým zakončením do prázdné branky sebemenší problém – 1:0. Litoměřice měly až do konce třetiny hru plně pod kontrolou – během vlastního oslabení se do velké šance dostal Zdeněk Doležal, který nedokázal z bezprostřední blízkosti zužitkovat nabídku z levého křídla.

Most na začátku druhé periody mírně zlepšil svůj herní projev, ale moc platné mu to nebylo. Minutu a jedenadvacet sekund po začátku třetiny navýšil Petr Beránek náskok Stadionu na dvě branky. Druhý zásah domácích Most srazil a Litoměřice dále ovládaly hru, stejně jako v předešlé třetině. Naději mosteckých hokejistů na zkorigování stavu držel na živu gólman Michael Petrásek, který zastavil nejednu litoměřickou "tutovku". Například během litoměřického oslabení se do úniku dostal kališník Lukáš Vantuch, ale strážce mostecké svatyně jeho zakončení pokryl na poslední chvíli betonem. Během dalšího oslabení domácích se do šance dostal Martin Procházka, ale poslední slovo měl opět Petráskův levý beton.

Poslední část zahájili domácí početní výhodou, kterou i přes Krstevovu dělovku a Nedvídkovu tyč nedokázali využít. Díky četným vyloučením Stadionu se Most ve třetí dvacetiminutovce pořádně dostal do zápasu a místy hrál s kališníky vyrovnanou partii. V samotném závěru utkání zkusili mostečtí hru v šesti, ale ani ta jim nebyla nic platná. Kališníci předvedli skvělý výkon a tři body dnes zůstávají po zásluze v Litoměřicích.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Samozřejmě máme radost ze získaných tří bodů. Navíc jsme z utkání vyšli bez inkasované branky. Na druhou stranu to ale vypadalo, že jsme se k výhře spíš dotrápili. Neuvědomili jsme si, že Most sem dorazil s výrazně pozměněným týmem. V jejich sestavě se objevilo pět jmen půjčených extraligových hráčů z Litvínova. Dohromady přišli s osmi jinými hráči, se kterými jsme nepočítali. O to jsou pro nás ty tři body cennější. Myslím si, že jsme v prvních dvou třetinách předváděli poměrně hezký hokej, ale v útočné fázi jsme hráli zbytečně složitě. Navíc došlo ke zbytečným vyloučením na naší straně.

Josef Beránek (HC Most): Podle mého názoru jsme neodehráli špatný zápas a po většinu času byla hra vyrovnaná. Bohužel jsme ale ani při přesilové hře pět na tři neproměnili a díky tomu jsme za soupeřem zaostávali.