Zápasové menu

Úvod utkání patřil litoměřickým hráčům, které poslal do vedení už ve čtvrté minutě Lukáš Nedvídek. Tím se však hosté střelecky odmlčeli a následovali tři rychlé branky v druhé polovině úvodní části, na které Stadion již nenašel odpověď. Za stavu 4:2 se Litoměřice hnaly ve třetí třetině za vyrovnáním, na které bohužel nedosáhly a vítězná šňůra je tak po pěti zápasech u konce.

23. kolo

6:2

3:1, 1:0, 2:1

HC Slavia Praha - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 13. Bahenský (Mikulík), 15. Robinson (Pavlin, Hraško), 18. Markovič (Čermák, Robinson), 31. Šafránek (TS), 58. Hraško (Hruška, Markovič), 60. Kubica (Čermák, Knot) – 4. Nedvídek (Ondráček), 44. Berger (Michal Procházka). Rozhodčí: Grech – Beneš, Štofa. Vyloučení: 10:14, navíc Krstev (LTM) 10 min. OT, Mikliš (LTM) a Andrlík (SLA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 075. Střely na branku: 40:38. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2.

HC Slavia Praha: Hylák (Král) – Kolařík, Drahorád, Hraško, Pavlin, Andrlík, Knot, Adam – Bahenský, Mikulík, D. Hruška – Robinson, Šafránek, Markovič – Kubica, Jurík, Čermák – Jiránek, Nestrašil, Micka

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Michaljov) – Pavlas, Krstev, Šulc, Hronek, Čáp, Piegl, Mikliš, Plášil - Kalla, Procházka Ma., Valášek - Ondráček, Nedvídek, Beránek - Kopta, Troliga, Racek - Krátoška, Berger, Procházka Mi.

Do utkání měli lepší vstup hosté, kteří se dokázali delší dobu držet v útočném pásmu a několikrát prověřili Hyláka. Na konci 4. minuty vypálil z levého kruhu Ondráček, puk se po zákroku Hyláka odrazil na hůl volného Lukáše Nedvídka, který lehkou ranou do odkryté klece otevřel skóre.

Na druhé straně měl záhy příležitost srovnat Jiránek, z pravého kruhu ale pálil jen o pár centimetrů vedle. To Martin Procházka, který se prokličkoval až před Hyláka, byl při svém zakončení přesnější, sešívaní ale se štěstím celou situaci zvládli.

Když byl ve 13. minutě potrestán Drahorád za vysokou hůl, vypadalo to, že si domácí na vyrovnání budou muset ještě počkat. Opak byl ovšem pravdou, Mikulík totiž v oslabení vybojoval kotouč, který následně předal Zdeňku Bahenskému a ten se trefil přesně do levého horního rohu.

Sešívaní zbytek oslabení ubránili a o malou chvilku později se radovali podruhé. Pavlin nahodil puk z vlastní poloviny až za Pavelku, čehož využil Nathan Robinson, který jako první dojel odražený kotouč, udělal parádní kličku do bekhendu a zasunul puk do sítě. Pražané byli nadále v euforii, a tak se mohl radovat z dalšího gólu Mikulík, to by ale nesměl Pavelka na poslední chvíli zareagovat svým pravým betonem.

Červenobílí se třetího zásahu přece jen dočkali, v početní výhodě Robinson vymyslel nečekané nahození, do kterého svoji hůl vložil Čermák. Pavelka sice stihl zakročit, vyražený kotouč ale Jaroslav Markovič v pádu dopravil do sítě. Litoměřice ještě během první části mohly snížit, po přečíslení však dokázal puk z brankoviště odpálit do bezpečí Mikulík.

Druhá perioda dlouho nenabídla nebezpečnou příležitost ani na jedné straně. Teprve ve 29. minutě byl na brankovišti připravený Robinson, který se snažil dorážet volný puk, Pavelka ale všechny tři dorážky dokázal levým betonem udržet před brankovou čárou.

O necelé dvě minuty se do úniku dostal Šafránek, který byl ale faulován, a tak rozhodčí neváhal odpískat trestné střílení. David Šafránek se sice rozjel nezvykle pomalu a po kličce to chvíli vypadalo, že Pavelka puk udrží, kotouč ale nakonec do branky doklouzal.

Po pouhých devětadvaceti vteřinách fauloval na druhé straně Pavlin a trestné střílení měly i Litoměřice. Slávisté vytáhli nájezdového žolíka v podobě brankáře Krále, který si proti Pieglovi dobře povyjel a střelecký pokus litoměřického útočníka s přehledem zneškodnil. Po úspěšném zákroku Krále se do sešívaného brankoviště vrátil Hylák.

Necelých pět minut před koncem prostřední periody vypálil od modré Knot, puk se ale ještě odrazil na hůl Čermáka, který nastřelil jen levou tyčku za přesouvajícím se Pavelkou.

Během posledních minut druhé periody se na ledě přiostřilo, což vyústilo v několik větších šarvátek. Asi tu největší obstaral Robinson s Ondráčkem, slávistický útočník svého soka zasypal pěstmi a litoměřický útočník musel okamžitě na ošetření do šatny. V jeden moment tak na obou trestných lavicí sedělo dohromady devět hráčů.

Litoměřice se nehodlaly vzdát bez boje, a tak se ve třetí třetině pokusily o zdramatizování zápasu. Nahození Michala Procházky totiž přesně mezi Hylákovy betony tečoval Jan Berger. Hosté se po několika minutách dokonce mohli dostat na dostřel, když pálil z první Kopta. Hylák ale v obležení několika hráčů na poslední chvíli položil na led beton, čímž kotouč dokázal vyrazit.

Poslední slovo ale přece jen měli domácí, když hráli v závěru zápasu dvojnásobnou přesilovku. David Hruška totiž nabil Peteru Hraškovi, který tvrdou ranou k bližší tyči nedal Pavelkovi žádnou šanci na úspěšný zákrok. V poslední minutě duelu se ještě dokázal skvělým způsobem uvolnil Zdeněk Kubica, který po parádní kličce do forhendu upravil na konečných 6:2

(Autor reportáže: David Mencl, www.hcslavia.cz)

Ohlasy k utkání

Pavel Hynek (HC Slavia Praha): „Jsme samozřejmě rádi, že se nám podařilo po delší době vyhrát za tři body. Vstup do zápasu ale nebyl vůbec povedený, trochu jsme tam znervózněli. Pak jsme ale skóre ještě v první třetině otočili a po solidním výkonu jsme dotáhli utkání do vítězného konce. V dalších zápasech musíme potvrdit zlepšené výkony další výhrou.

Miloš Říha ml. (HC Stadion Litoměřice): „Do utkání jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli. Do prvního inkasovaného gólu se nám dařilo. Poté jsme ale dostali tři góly ze tří akcí, což asi rozhodlo o celém průběhu utkání. Zbytek zápasu byl hodně neurovnaný, bylo hodně vyloučených. Z naší strany to nebyl hlavně v defenzivě dobrý výkon. Nemůžeme si na Slavii dovolit mít tolik vyloučených.“