Zápasové menu

Hokejisté Stadionu i podruhé v sezóně zvítězili nad Benátkami nad Jizerou. Hosté se dostali do vedení už v šesté minutě zásluhou Davida Švagrovského. O pět minut později se radovali kališníci podruhé - v přesilové hře se prosadil Ondřej Kopta. Benátkám se ale v druhé třetině podařilo srovnat a po bezbrankové třetí periodě mířilo vyrovnané utkání do prodloužení a posléze až do nájezdů, ve kterých o litoměřickém vítězství rozhodl Martin Ondráček.

21. kolo

2:3sn

0:2, 2:0, 0:0 - 0:0

HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 21. Etchegary (Špaček), 27. Ordoš (Huňa) – 6. Švagrovský (Nedvídek), 11. Kopta (Vašíček, Troliga), rozh. náj. Ondráček. Rozhodčí: Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:8, navíc Piegl (LTM) 10 min. OT; Troliga (LTM) 20 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 247. Střely na branku: 23:32. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Hosnedl) – Kurka, Čermák, Jandejsek, Pabiška, Havlín, Hubáček, Říha – Dlouhý, Etchegary, Víšek – Jonák, Volf, Špaček – Svoboda, Matějček, Hrníčko – Huňa, Ordoš, Paločko.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Michajlov) – Pavlas, Krstev, Piegl, Šulc, Jank, Vašíček, Bílek, Mikliš – Ondráček, Valášek, Kalla – Beránek, Nedvídek, Švagrovský – Troliga, Pavlík, Kopta – Berger, Racek, Procházka.

První třetina benáteckému týmu vůbec nevyšla. Litoměřičtí byli aktivnější a mnohem častěji ohrožovali Lukáše v benátecké brance. Celkový poměr střel na branku 4:12 v úvodních dvaceti minutách svědčí za vše. A aktivita hostí byla také podpořena dvěma brankami. Jako první skóre otevřel v 6. minutě David Švagrovský, který vystřelil zpoza bránícího Pabišky a trefil se přesně do levého horního rohu benátecké branky - 0:1. Pavelka v brance Stadionu příliš práce neměl, s občasnými výpady domácího celku problémy neměl. Udeřilo tedy opět na druhé straně a stalo se tak v přesilové hře. Za vysokou hůl dostal Říha čtyři minuty a Litoměřice už po třinácti vteřinách početní výhody vstřelily branku. Vašíčkovu dělovku od modré čáry Lukáš ještě stihl vyrazit, na dorážku duchapřítomného Ondřeje Kopty už byl i on krátký - 0:2.

Vstup do druhé části se Benáteckým povedl na výbornou. Váhajícího Valáška obral o puk Čermák. Poté se puk dostal ke Špačkovi, jehož střelu téměř od modré čáry tečoval přesně mezi Pavelkovy betony kanadský útočník Kurt Etchegary, který si tak ve svém druhém startu v benáteckém dresu připsal premiérový gól - 1:2. Benátečtí byli rázem ve hře a bylo jich plné kluziště. Zkraje 27. minuty už bylo vyrovnáni. Jan Ordoš nabral rychlost, vypálil dělovou ránu a puk zpoza Pavelky vylétl tak rychle, že se litoměřický gólman snad ani nestačil otočit - 2:2. Benátky v tu dobu byly na koni a snažily se zvrátit stav ve svůj prospěch, leč ani ve dvou nabídnutých přesilových hrách nedokázaly skórovat. Také Litoměřičtí vystrkovali drápky, ale Lukáš byl pozorný.

Ve třetí části se hrála otevřená partie s šancemi na obou stranách. Nejprve zahrozili domácí, konkrétně dvojice mladíků, která měla prsty ve druhém gólu Benátek. Na počátku byl Paločko, jenž vyslal do úniku rychlého Ordoše. Ten ještě hledal před poloprázdnou brankou volného Huňu, avšak posledně jmenovaný na Pavelku nevyzrál. Prakticky ihned z protiútoku mohl domácí šanci trestat Ondráček, jenže ani on z bezprostřední blízkosti nenašel místo ve výstroji Lukáše. Minuty ubíhaly kvapíkovým tempem a duel nezadržitelně spěl do prodloužení. Avšak Benátky mohly v samém závěru rozhodnout. Do přečíslení pláchl Volf se Špačkem, druhý jmenovaný ale po přihrávce svého spoluhráče v tutové šanci promáchl.

Na řadě tak bylo pět nastavených minut, v nichž Benátečtí pokračovali v početní výhodě čtyř proti třem, jenže Jonák Pavelku nepřelstil a Čermák ze strany označkoval tyč. Další příležitost pro domácí na sebe nenechala dlouho čekat. Litoměřice špatně střídaly, jenže ani další nabídnutou přesilovku Benátky neproměnily. V nájezdech tak přišel trest, neboť ani jeden z benáteckých exekutorů (Etchegary, Pabiška, Volf) neproměnil a jediným úspěšným nájezdníkem byl Martin Ondráček - 2:3 sn.

(Autor reportáže: Tomáš Nejedlo, www.hokejbenatky.cz)

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice) : V prvních deseti minutách druhé třetiny jsme ztratili bod. První třetinu jsme odehráli přesně tak, jak jsme chtěli. Vedli jsme 2:0, avšak na začátku druhé třetiny jsme udělali dvě chyby a soupeř vyrovnal. Až do konce se poté hrál vyrovnaný zápas. Přežili jsme spoustu oslabení, za což kluky chválím. Po zápase s Kladnem jsme ale dnes očekávali trochu lepší výkon.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Byl to další zápas, který skončil těsným výsledkem. Jsem rád, že jsme dotáhli nepříznivý výsledek z první třetiny. Vyrovnali jsme a do posledních chvil jsme hráli se soupeřem vyrovnaný hokej. Prodloužení a posléze nájezdy jsou vždy loterií.