Zápasové menu

47. kolo

3:4

2:1, 0:2, 1:1

HC Stadion Litoměřice - SK Trhači Kadaň

Branky a nahrávky: 5. Z.Doležal (TS), 9. Novák (Z.Doležal), 49. V.Bílek (Kalla, Míka) – 12. Šagát (Pavlas), 22. Sikora, 33. Kůs (Müller, Ton), 51. Mrázek (Račuk). Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Toman. Vyloučení: 12:12. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1240. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl – Šulc, D.Bílek, Míka, Mikliš, Špelda, Kolář, Málek – V.Bílek, Kalla, T.Doležal – Novák, Švagrovský, Ondráček – Z.Doležal, Zdeněk, Chlapík – Racek.

SK Trhači Kadaň: Mouček – Pavlas, Tejnor, Mrázek, Černý, Mazanec, Trefný, Havel, Müller – Jíra, Kůs, Ton – Račuk, Sikora, Šagát – Hammerbauer, L.Novák, J.Novák – Ringler, Berlev, Lenhert.

Zápas lépe rozehráli domácí, kteří jako první dokázali vstřelit branku. Zdeněk Doležal v individuální akci před Moučkem byl faulován při zakončení a rozhodčí nařídil trestné střílení. To litoměřický útočník proměnil bez větších potíží střelou mezi Moučkovy betony. Kadaň mohla srovnat stav zápasu při následné početní výhodě. Hosté se nezmohli na víc než dělovku Mrázka od modré čáry, kterou však Přikryl s ledovým klidem zlikvidoval. V oslabení nakonec Stadion ještě dokázal vstřelit branku. Opět u toho byl Zdeněk Doležal, který naservíroval kotouč rozjetému Martinu Novákovi, který tváří v tvář překonal Moučka bekhendovým blafákem pod horní tyčku.

Hosté z Kadaně ještě stihli v první třetiny snížit stav utkání. V početní výhodě pálil od modré čáry Pavlas, kotouč se odrazil před zcela volného Martina Šagáta, který neměl problém jej dostat do branky. Vstřelená branka hostující tým hodně nabudila a rázem začal být aktivnějším celkem na ledové ploše. Vyrovnat se Kadani podařilo začátkem druhé třetiny, i když s notnou dávkou štěstí. Marek Sikora lehce nahodil kotouč na branku a ten propadl Přikrylovi do branky. Vedení mohl vrátit domácím obránce Šulc, který však z pravého kruhu pouze orazítkoval horní tyčku kadaňské branky.

V polovině utkání přišlo to, co nikdo z domácích fanoušků nechtěl. Kadaň dokonala svůj obrat a dostala se poprvé v utkání do vedení. Müller se prokličkoval až před Přikryla, šikovně stáhl na sebe dva obránce a poslal kotouč do pravého kruhu na volného Jaroslava Kůse, který trefil levý horní růžek domácí branky. Stadion poté převzal na chvíli iniciativu v zápase a svého soupeře zatlačil do obranné třetiny. Z následného tlaku však domácí nedokázali vytěžit vyrovnávací branku.

V 49. minutě se hosté zásluhou špatné disciplíny dostaly do dvojnásobného oslabení. Litoměřice roztočily svůj přihrávkový kolotoč, na jehož konci se dvakrát před zcela volnou brankou ocitl Vítězslav Bílek. Nejlepší litoměřický střelec však dvakrát minul a vstřelit branku se mu podařilo až na třetí pokus po přesné přihrávce od Kally. Vyrovnaný stav v Kalich Areně vydržel pouze dvě minuty. Hosté se dostali do vedení po vyhrané buly, kdy Račuk posunul kotouč na Jaroslava Mrázka, který si s pukem vyjel před Přikryla a střelou zápěstím překonal litoměřického brankáře. Kadaň si pohlídala své hubené vítězství a z Litoměřic si odvezla tři body za výhru 4:3.

Ohlasy k utkání

Wágner Roland - HC Kadaň

My jsme s dnešním zápasem spokojeni. První třetina nám moc nevyšla, pak jsme ale zjednodušili hru, začali jsme nahazovat kotouče a tlačili se více do branky.To nám přineslo ovoce. Litoměřice byly těžký soupeř. Letos hrají výborně, ale možná jim dnes uškodilo, že hrály jen na tři útoky. My jsme to zvládli fyzicky asi lépe. Dostali jsme se na šesté místo, které bychom chtěli samozřejmě udržet. Teď nás ale čeká Jihlava se kterou máme problémy, i když se nám ji podařilo doma porazit. Dále nás čeká Kladno, a tady to je otázka. Jsou zkušeným týmem. Důležité bude pro nás bude doma porazit Havlíčkův Brod.

Jiří Doležal - HC Stadion Litoměřice

Začátek dnešního zápasu byl dobrý. Vedli jsme v první třetině dva ku nule. Na utkání jsme se připravili dobře. Trochu jsme se obávali začátku zápasu, abychom nebyli pod takovým tlakem, jako v utkání minulém. To jsme celkem zvládli, ale od desáté minuty za stavu dva ku nule, tak jsme si začali myslet, že to půjde samo, ale ono to samo nešlo. Také jsme dostali branku na dva ku jedné. Pak ale přišel katastrofální začátek do druhé třetiny, kdy jsme chtěli hrát krátká střídání jako od začátku utkání, ale tady jsme špatně prostřídali. Neodehráli jsme puk do středního pásma a dostali branku skoro z rohu kluziště. Všechno bylo špatně. To se nemůže stát. A ještě k tomu v situaci ve které se nyní nacházíme, kdy hrajeme o každý bod. Pak už byl ten výkon zoufalý a rozhádaný. Nic se nám nedařilo. Po druhé třetině, kdy jsme trochu v šatně zvýšili hlas, tak jsme se vzpamatovali a podařilo se nám vyrovnat na tři ku třem. Pak ale přišel další hřebík do našeho výkonu, a to už jsme se nevzpamatovali. Jako týmu, který chce hrát do šestého místa, tak se toto nemůže stát. My v této konstalaci a situaci v jaké se nyní nacházíme, můžeme hrát těžko jen na tři útoky. Před zápasem nám onemocněl další obránce a my jsme už pak neměli možnost někam sáhnout. Mám pocit, že jsme se s dnešním zápasem nedokázali srovnat a myslím si, že nám od druhé třetiny scházela ve výkonu týmovost. Přirovnal bych kluky k rozhádanému gymplu patnáctiletých děvčat. Musím říci upřimně, že jsme si dnes nezasloužili vyhrát.