Zápasové menu

Zápas začal lépe pro domácí Duklu, kterou už v 5.minutě poslal do vedení Maliník. Náskok Jihlavy navýšil o deset minut později Čachotský a domácí tak do druhé třetiny vstupovali s dvougólovým vedení. To se Stadionu podařilo smazat ve druhé dvacetiminutovce zásluhou dvou využitých přesilových her. Dukla však v poslední třetiny byla opět lepším týmem a vstřelila další branky. Na ty už Litoměřice odpověď nenašly a domu se vracejí bez bodů.

42. kolo

4:2

2:0, 0:2, 2:0

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 5. Maliník (Jergl, Důras), 15. Čachotský (Kaláb), 46. Malec (Kaláb, Kuřítko), 47. Důras (Jergl, Maliník) – 33. Mikliš (Novák, Míka), 35. Ondráček (Švagrovský, Novák). Rozhodčí: Pražák – Černý, Kreuzer. Vyloučení: 11:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1575. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

HC Dukla Jihlava: Sáblík – Korím, Dobrovolný, Kaláb, Čáp, Schejbal, Šidlík – Čachotský, Melenovský, Diviš – Jergl, Maliník, Důras – Prokš, Zeman, Semorád – Kuřítko, Matula, Malec

HC Stadion Litoměřice: Král – Mikliš, Kolář, Špelda, Málek, Šulc, Míka, D. Bílek – V. Bílek, Kalla, Chlapík – Novák, Švagrovský, Ondráček – Zdeněk, Doležal, Racek

Po úvodních, poněkud opatrných minutách se otěží utkání chopila Dukla. Domácí byli lepším celkem ve všech herních aspektech, což se poprvé projevilo ve 4. minutě. Po Divišově pasu se z mezikruží do puku opřel Tomáš Čachotský. Jihlavský kapitán ale branku přestřelil. V čase 04:39 se již ale červenožlutí ujali vedení. Jerglovi střela z hranice levého kruhu nesedla, ovšem pohotový Roman Maliník se štěstím doklepl touš za Králova záda – 1:0. Dominance mužstva z krajského města Vysočiny pokračovala, po menším nedorozumění v litoměřické obraně pálil těsně vedle Michal Důras. Zkušený útočník neuspěl z prakticky totožného místa ani o pár minut později. V 15. minutě Dukla zužitkovala přesilovou hru. Kalábovu dělovku od modré vytěsnil hostující mág pouze na hůl Tomáše Čachotského. Střelec tohoto kalibru pochopitelně neměl problém dopravit puk do odkryté branky – 2:0. Následující dvě přesilové hry hosté nesehráli vůbec dobře, a tak se do kabin putovalo za dvoubrankového náskoku Dukly.

Ve druhé části se zpočátku nic zajímavého nedělo, ovšem mírnou převahu měla nadále domácí Dukla. Ve 28. minutě se roztrhl pytel s tresty, hlavní sudí Pražák jich v průběhu dvacetiminutovky nadělil hned osm. Paradoxně ve vlastním oslabení měl dobrou možnost Tomáš Čachotský, který ale z těsné blízkosti neuspěl. V minutě 31. Napřáhl od modré Zdeněk Čáp, jehož pokus srazil Král do tyče. V čase 32:31 se hosté dostali na dostřel. Ondřej Mikliš zužitkoval do poloodkryté branky nabídku, kterou mu svým zákrokem poskytl Lukáš Sáblík – 2:1. Hosty tato branka nakopla, o dvě minuty později již bylo vyrovnáno. Švagrovský se dobře zorientoval v levém rohu, odkud našel na hranici brankoviště postaveného Martina Ondráčka. Útočník s číslem 21 na zádech poté zasunul puk mezi betony domácího muže v masce – 2:2.

Do třetí části vstoupila znovu o něco lépe červenožlutá ekipa. Ve 45. minutě měl velkou příležitost Roman Maliník, který však nedokázal z velkého úhlu usměrnit puk za Králova záda. V čase 45:52 mohli jihlavští hokejisté pozvednout ruce nad hlavu, neboť Kalábovu střelu od modré tečoval do litoměřické svatyně Ondřej Malec – 3:2. Prakticky o minutu později se domácí mohli opět pyšnit dvoubrankovou rezervou. Michal Důras zkrotil kotouč a tváří v tvář Královi se štěstím uspěl, touš se doslova silou vůle došoural za brankovou čáru – 4:2. Stadion poté poněkud přitvrdil, ovšem rozložit hru Dukly na prvočinitele se mu nedařilo. Minuty tak směle ubíhaly, přičemž se na ledové ploše nic závratného nedělo. Když pět sekund před sirénou neuspěl v obrovské možnosti Adam Zeman, byl duel ukončen. Dukla tak díky kvalitní první a třetí dvacetiminutovce udolala Litoměřice 4:2.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): V první třetině byl náš výkon mírně řečeno špatný. O přestávce jsme trošku zvýšili hlas a náš výkon se zvednul. Dostali jsme se zpátky do zápasu a z přesilovek jsme vyrovnali. Zápas se zlomil naší přesilovkou pět na tři z konce druhé třetiny, kterou jsme nevyužili. Ve třetí třetině si Jihlava utkání zaslouženě urvala na svojí stranu a gratuluju jim k vítězství.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): My jsme do zápasu vstoupili velice dobře. Nevím, jestli soupeř měl nebo neměl slabší chvilku, ale tím pohybem a aktivitou jsme byli hodně nahoře. Samozřejmě dali jsme dva góly, ale nevyužili jsme některé příležitosti, které mohly zápas posunout úplně do jiných dimenzí. Z tohoto pohledu to byla škoda, ale první třetinu jsme odehráli výborně. Ve druhé třetině přišly z naší strany zbytečné fauly hokejkami a po naivitách, které nás stály dvě branky. To byla naše největší chyba v utkání. Myslím si, že třetí třetinu jsme pak zvládli velice dobře, co se pohybu týče, a v naší hře byly některé herní věci. Samozřejmě na každém zápase se najde něco, co by se dalo pohanit, ale kluky dnes hanit nechci.