Zápasové menu

Zápas rozhodlo úvodních pár minut utkání, kdy si Litoměřice vytvořily tříbrankový náskok po gólech Špeldy, Chlapíka a Dvořáčka. Do první přestávky domácí přidali ještě jeden zásah a do kabin odcházeli se čtyřbrankovým náskokem. Šumperk ve druhé třetině dokázal snížit, ale Stadion díky další využité přesilovce opět navýšil své vedení. Draci si nakonec z Kalich Areny odvezli šestigólovou nadílku za prohru 2:6.

19. kolo

6:2

4:0, 1:1, 1:1

HC Stadion Litoměřice - Draci PARS Šumperk

Branky a nahrávky: 2. Špelda (Volek), 3. Chlapík (Míka, Novák), 8. Dvořáček (Procházka, Volek), 11. Bílek (Kalla), 34. Šulc (Kalla, Krstev), 54. Novák (Chlapík) – 31. Velecký (Vrdlovec), 47. Vrdlovec (Holík, Velecký). Rozhodčí: Doležal – Guth, Rittich.. Vyloučení: 7:7. Využití: 4:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 800. Střely na branku: . Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2.

HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc, Krstev, Míka, Plášil, Špelda, Mikliš, Málek- Bílek,Kalla, T. Doležal – Chlapík, Švagrovský, Novák – Dvořáček, Volek, Procházka – Z. Doležal, Antončík, Ondráček – Schwamberger.

Draci PARS Šumperk: Koutský (13. Zelenka) – Holík, Drtil, Sedlák, Starý, Novotný, Slavík – Haas, Berger, Velecký – Staněk, Moskal, Půhoný – Brunec, Plášek, Vrdlovec – Vávra, Žalčík, Vachoutka – Kužílek

Třetina snů, tak by se dála nazvat úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Stadionem a Draky. Ve druhé minutě se Šumperk dostal do potíží díky trestu Brunce a domácí rychlé využili první početní výhodu ve vedoucí branku. Volek poslal kotouč Lukáši Špeldovi na modrou a ten bez přípravy vypálil. Jeho střelu přes dva hráče Koutský nemohl vidět a kotouč prosvištěl okolo šumperského brankáře do branky. Minutu na to hostující brankář byl opět bezmocný při teči Adama Chlapíka, který pohotově nastavil svojí hůl po střele Míky.

Do třetice vytahoval Koutský kotouč ze své branky v 8. minutě a bylo to naposledy. David Dvořáček se dostal k odraženému kotouči, počkal si a zkušeně zasunul puk pod šumperského brankáře. Ten po třetí inkasované brance během osmi minut odjel na střídačku a v brankovišti ho vystřídal Zelenka. Náhradní brankář Draků čisté konto příliš dlouho neudržel, v dalším oslabení Šumperk inkasoval znovu. Střelu Kally ještě Zelenka vyrazil, k dorážce se však dostal Vítězslav Bílek, který si v klidu zpracoval kotouč a střelou mezi betony překonal brankáře.

Do druhé třetiny už hosty vstoupili opatrněji a začali si tvořit první šance, Král však držel nadále čisté konto. Ve vlastním oslabení mohly zahrozit Litoměřice. Novák se Švagrovským se dostali do přečíslení dva na jednoho, zpětná přihrávka litoměřického kapitána na obránce Šulce však byla nepřesná. Co se nepovedlo domácím, podařilo se hostům. Ve vlastním oslabení se kotouče zmocnil Vrdlovec a prověřil Krále nepříjemnou střelou, ten vyrazil kotouč před nikým nehlídaného Michala Veleckého, který zametl kotouč do odkryté klece.

Stadionu vrátil čtyřbrankový náskok ve 34. minutě Jakub Šulc. Kalla našel mezi kruhy zcela volného domácího obránce a ten švihem trefil horní růžek Zelenkovy branky. Pro Stadion to byla jíž třetí využitá početní výhoda v zápase. Další zásah Draků mohl přidat Novotný, jeho přesnou střelu, která mířila do horního rohu, však Král na poslední chvílí vytěsnil ramenem. Drakům se nakonec podařilo přece jen snížit stav utkání na 5:2. Přesnou přihrávku kapitána Holíka před branku dokázal tečovat, ač těsněn obráncem Daniel Vrdlovec mimo dosah Krále.

Brankový účet večera v Litoměřicích uzavřel domácí kapitán Martin Novák. V přesilové hře se litoměřický útočník prodral podél pravého mantinelu a jeho střelu tečoval obránce Slavík nad rameno Zelenky. Šumperk tak ze severu Čech odjel s pořádnou nadílkou a bez získaných bodů. Pro domácí to byla osmá výhra z deseti domácích zápasů.

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal- HC Stadion Litoměřice

Dnes jsme s výsledkem a se hrou spokojení. Získali jsme tři body a vstřelili šest branek. Jednoznačnou byla první třetina ve které jsme vstřelili během krátké chvíle tři branky a vypadalo to na jednoduché urkání. Ale nebylo. Soupeř zápas nevzdal a přidal na agresivitě. Vyhraná první třetina přinesla klid do týmu, ale průběh zápasu až tak jednoznačný nebyl. Hosté byli stále nebezpeční a určitě měli více střel na branku než my. My jsme hráli obětavě a určitě jsme si dnes vítězství zasloužili. Dnes nám vycházeli i přesilovky a já musím klukům za výkon poděkovat.