Zápasové menu

První branka v zápase padla až ke konci druhé třetiny, kdy přesilovou hru využil Adam Chlapík. Po druhé přestávce dokázali domácí srovnat, ale vedení Stadionu vrátil o tři minuty později Martin Ondráček. O definitivní výhře Kališníků rozhodla až dvojnásobná přesilová hra, kterou dokázal využít nejlepší litoměřický střelec Vítězslav Bílek. Litoměřice si z ledu Havlíčkova Brodu vezou tři body za výhru.

18. kolo

1:3

0:0, 0:1, 1:2

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 44. Kuchler (Rousek, Maliník) – 37. A. Chlapík (M. Novák, Míka), 47. Ondráček, 51. Bílek (Kalla, Rys). Rozhodčí: Horinek – Štětina, Reich. Vyloučení: 7:8,navíc Beran(HBR) 10min OT. Využití: 0:2. Diváci: 421. Střely na branku: 37:18. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

HC Rebel Havlíčkův Brod: R. Svoboda – Jaroměřský, Pavlíček, Kotaška, Sklenička, Kolář, Boháč, Zítka, Janáček "A" – Maliník "C", Kuchler, Rousek – Babka, Heřman, Tomek – Beran, Schleiss, Sýkora – Chlubna, Přikryl, Milfait.

HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc "A", Krstev, Míka "A", Mikliš, Špelda, Hrbas, Málek – Bílek, Kalla, Rys – M. Novák "C", Švagrovský, A. Chlapík – Procházka, Dvořáček, Volek – Z. Doležal, Antončík, Ondráček – Schwamberger.

Úvod zápasu byl vyrovnaný, obě mužstva se střídala v šancích, jako první však vážněji zahrozili domácí. Václav Tomek si najel do útočného pásma podél levého mantinelu, jeho rána jen o kousek minula vzdálenější tyč. Václav Tomek měl prsty i v další šanci, když se po jeho střele puk odrazil do skrumáže před poloodkrytou klec hostů, lépe se však zorientovali beci Litoměřic. Na druhé straně se do blízkosti domácí svatyně dostal Zdeněk Doležal, ale vylámal si zuby na betonech Reného Svobody. Poté dostal přihrávku do slibné pozice Roman Maliník, ale jeho střela z blízkosti levé tyče mu nevyšla, jak by si představoval, a nevešla se mezi tři tyče. V závěru třetiny se mohl z levého kruhu radovat Jan Schleiss, jeho pokus ale zastavila branková konstrukce.

Do druhé třetiny vkročili lépe domácí, Tomáš Rousek střílel z vrcholku pravého kruhu, ale puk byl sražen obránci vysoko nad bránu. Poté ale i díky častým vyloučením na straně Rebelů přebírali iniciativu hosté. René Svoboda musel řešit obtížnou situaci, když se Litoměřice tlačily před jeho brankoviště, z dobré pozice ale nedokázaly kotouč usměrnit na bránu. Následně se dostal tým Stadionu do přečíslení dva na jednoho ve svém oslabení, Vítězslav Bílek ale nepřekonal přesouvajícího se Reného Svobodu. O chviličku později pálil z pravého kruhu David Pavlíček, jenž trefil Tomáše Krále do masky. Nakonec se hosté dočkali, když Martin Novák našel v pravém kruhu Adama Chlapíka, a ten dokázal prostřelit domácího gólmana v přesilové hře.

Na začátku třetí periody měl Havlíčkův Brod slibnou šanci, ale Tomáš Král po střele od modré čáry dokázal pokrýt všechny dorážky a podržel svůj tým. Posléze se ale domácí už dočkali, když Tomáš Rousek propasíroval kotouč k Jiřímu Kuchlerovi, jenž si sjel až před brankoviště a svižnou ranou pod horní tyč protrhl střelecké trápení. Jenže po nevyužité šanci Romana Maliníka u pravé tyče udeřilo na opačné straně hřiště, Martin Ondráček překvapil střelou zápěstím od modré čáry Reného Svobodu, jemuž puk propadl mezi rukou a tělem. René Svoboda se poté ukázal ve skvělém světle, když parádním semaforem zneškodnil střelu bez přípravy Jakuba Šulce. Následně to ale hostům již vyšlo, když v přesilové hře vyšachovali domácí obranu, a Vítězslav Bílek dostal kotouč do brány z mírného úhlu na levé straně. V dalším průběhu už branka nepadla a Stadion si dokráčel pro tři body.

Ohlasy k utkání

Miroslav Barus (HC Rebel Havlíčkův Brod): Měli jsme zápas rozhodnout v první třetině, kdy jsme měli spoustu šancí. Měli jsme hodně dorážek a trefovali jsme i tyčky. Bohužel, nepodařilo se nám to a první třetina skončila 0:0. Tím jsme si prohráli zápas. Ve druhé třetině jsme se zvedli, začali jsme si věřit a využili jsme přesilovku. Soupeři jsme nabídli zbytečně přesilovky, ať už fauly, nebo tím, že jsme vyhazovali puky ze hřiště. Takhle hrát nemůžeme.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Když jsme před zápasem viděli sestavu domácích, věděli jsme, že nás čeká strašně těžký zápas. Nastoupil proti nám úplně jiný tým než na začátku sezony. Potvrdilo se to. V první třetině na nás soupeř vlétl a bylo důležité, že jsme udrželi stav 0:0, protože Havlíčkův Brod byl jasně lepší. Před druhou třetinou jsme trochu změnili rozestavení, dařilo se nám zachytávat puky ve středním pásmu a využili jsme dvě přesilovky, které nám v posledních zápasech moc nešly. Pro nás jsou to strašně důležité tři body.