Zápasové menu

Ani soupeř z Prostějova si nepřišel v Kalich Areně na body. Litoměřice se dostaly do vedení v závěru první třetiny zásluhou Martina Procházky a ve druhé dvacetiminutovce své vedení navýšily jíž na rozdíl tří branek. Jestřábi však dokázali pohotově snížit na 3:2, ale to bylo od nich v zápase vše. Stadion svému soupeři vstřelil další dvě branky a na domácím ledě opět vyhrál.

14. kolo

5:2

1:0, 3:2, 1:0

HC Stadion Litoměřice - LHK Jestřábi Prostějov

Branky a nahrávky: 20. Procházka (Kalla), 27. Špelda (Dvořáček, Volek), 28. Míka (Švagrovský, T.Doležal), 36. Procházka (Mikliš, V.Bílek), 59. Dvořáček (Volek) – 28. Kovařík (Malý, Stejskal), 30. Kubica (Kajaba, Meidl). Rozhodčí: Úlehla – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:0. Diváci: 800. Střely na branku: 27:30. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.

HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc, D. Bílek, Míka, Plášil, Špelda, Mikliš, Málek, Kolář – V. Bílek, Kalla, Procházka – Novák, Švagrovský, T. Doležal – Dvořáček, Volek, Černoch – Z. Doležal, Antončík, Schwamberger.

LHK Jestřábi Prostějov: Kocián (28. Šimboch) – Korím, Roupec, Jedlička, Skřivánek, Malý – Indra, Luňák, Coufal – Kabaja, Kubica, Meidl – Sršeň, Káňa, Poulíček – Kovářík, Duba, Stejskal – Černý.

Prostějov se vrhl do utkání s velkou chutí a Král musel v úvodu likvidovat nebezpečnou střelu Kajaby, kterou vyrazil pravým betonem. Lehký tlak si hosté vytvořili i v následné přesilové hře, kdy Indra a po něm i Malý zkoušeli překvapit litoměřického brankáře, ten však zůstal pozorný. První větší šanci si Stadion vytvořil až po pěti minutách, kdy kapitán domácích orazítkoval levou tyč Kociánovy branky.

V polovině první třetiny se musely Litoměřice bránit v dvojnásobném oslabení, Jestřábi se však nedokázali prosadit a domácí s přehledem ubránili. První branka padla těsně před koncem první třetiny. Skóre otevřel Martin Procházka, který nejprve zkoušel překvapit Kociána zpoza branky, to se mu ještě nepovedlo, ale v následném závaru před brankou už dokázal litoměřický útočník protlačit kotouč za brankovou čáru.

Zatímco první dvacetiminutovka byla na branky chudá, v té druhé se diváci dočkali hned pěti zásahů. Brankový kolotoč otevřel Stadion, který se dostal do dvoubrankového vedení zásluhou využité přesilové hry. Dvořáček posunul kotouč na modrou čáru, kde se do něj opřel Lukáš Špelda, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Neuběhla ani minuta a Litoměřice se radovaly potřetí v řadě. Ve stejné šanci se ocitl tentokrát Radek Míka, Kocián měl zakrytý výhled a střelu litoměřického obránce nemohl vidět.

Ani dvě rychlé branky Jestřáby nepoložily ba naopak. Prostějov v rozmezí minuty a půl dokázal vstřelit dvě šťastné branky a rázem to bylo opět o jeden gól. Nejprve dokázal Krále překonat Lubomír Kovařík a po něm našel mezeru mezi Královými betony Zdeněk Kubica. Obě mužstva nepolevila na rychlosti a šance střídala šanci. Ve 36. minutě se dostala domácí trojice hráčů do rychlého protiútoku, kde jim stal v cestě pouze jeden hostující hráč. Mikliš nabil Martinu Procházkovi, jenž z první umístil touš mezi betony Šimbocha, který nahradil po třetí brance Kociána.

Ve třetí třetině byli hosté aktivnějším týmem na ledě a Král mnohem více práce. Největší šanci Jestřábů měl David Skřivánek, který z vrcholu pravého kruhu orazítkoval brankovou konstrukci domácí branky. V závěrečných dvou minutách odjel Šimboch na střídačku a hosté to zkoušeli se šesti hráči v poli. To se jim však nevyplatilo a inkasovali popáté v zápase. V závaru před prázdnou brankou Jestřábů, kterou se snažili obránci hostů ubránit se prosadil David Dvořáček, který tak určil výsledný výsledek utkání 5:2. Litoměřice se tak díky výhře posunuly na druhou příčku za vedoucí Chomutov.

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal – HC Stadion Litoměřice

Dnes to nebylo pěkné utkání, ale vyhráli jsme ho pět ku dvěma a získali jsme cenné tři body. V tom hokejové zápřahu a únavě, ve které teď jsme, musíme být spokojeni s body, ale ne se hrou. Bylo dost vyloučených, ale v první třetině jsme dvakrát vyhodili puk mimo ledovou plochu a jednou jsme měli více hráčů na ledě. Myslím si, že bez těchto šesti minut v oslabení byla ostatní vyloučení v normě. Možná jsme přežili klinickou smrt v první třetině, kdy soupeř nevyužil přesilovku pět ku třem. Pak jsme pár vteřin před koncem dali branku na jedna nula, a to nás trochu uklidnilo. Výborných bylo prvních deset minut ve druhé třetině, kdy jsme odskočili na tři ku nule. Hosté museli něco změnit, tak to změnili a měli dvě výborná střídání, kdy snížili na tři ku dvěma. Po vstřelení čtvrté branky si myslím, že jsme měli utkání pod kontrolou. My jsme kluky upozornili na to, že to nebude hezký hokej. Že hosté přijedou bojovat o každý bod, který můžou v utkání získat, a že to s nimi nebude jednoduché.