Zápasové menu

V prvním Severočeském derby se jako první do vedení dostali hosté, v páté minutě Krále překonal Budínský. To však bylo ze strany Slovanu všechno a dále v zápase úřadoval pouze Stadion. Domácí soupeře smetli pěti brankami, když se dvakrát prosadil David Švagrovský a Zdeněk Doležal a jednu branku si připsal Vítězslav Bílek.

11. kolo

5:1

2:1, 2:0, 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí n.L.

Branky a nahrávky: 10. Švagrovský (Chlapík, Novák), 17. Doležal (Antončík, Špelda), 39. Švagrovský (Novák), 40. Bílek (Kalla,Rys), 47. Doležal (Plášil,Kalla) – 5. Budínský (Rod, Roubík). Rozhodčí: Horinek - Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:0. Diváci: 1550. Střely na branku: 36:30. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

HC Stadion Litoměřice: Král(Přikryl) – Šulc, D.Bílek, Míka, Plášil, Špelda, Kolář, Málek – V.Bílek, Kalla, Rys – Novák, Švagrovský, Chlapík – Volek, Černoch, Procházka – Schwamberger, Antončík, Z.Doležal

HC Slovan Ústí n.L.: Petrásek(47. Volke) – Vágner, Černý, Smetana, Kolafa, Holomek, Brož, Trončinský – Rod, Roubík, Budínský – Pořický, Kloz, Tůma – Přeučil, Vávra, Gengel – Kuchyňka, Baránek, Suchan.

První letošní derby mezi Litoměřicemi a Ústím začalo ve vysokém tempu a Rys z první šance ihned vyzkoušel pozornost brankáře Petráska. Do rychlého vedení se však dostal Slovan už v páté minutě zápasu. Rodovu střelu z kruhu ještě Král dokázal vyrazit, ale na dorážku Víta Budínského už byl litoměřický brankář krátký a pro ústeckého útočníka nebyl problém doklepnout kotouč do prázdné branky. Odpověď Litoměřic přišla z přesilové hry. Chlapík našel Davida Švagrovského, který bez přípravy trefil přesně horní roh Petráskovy branky.

Vyrovnávací branka domácí tým nabudila a rázem byli aktivnějším týmem na ledové ploše. Do první přestávky stihl strhnout vedení na domácí stranu Zdeněk Doležal. Jeho individuální akce, při které se dokázal lišácky zbavit hned dvou ústeckých hráčů a poté si položit i Petráska si zasloužila velký obdiv litoměřických diváků.

Po první přestávce mohl srovnat Kuchyňka, který se dostal do úniku, ale jeho střelu zápěstím Král pohotově zlikvidoval. Slovan v druhé třetině byl hodně aktivní a domácí se těžko dostávali do vyložených šancí. Poté však Kališnici udeřili z ničeho nic, když kapitán Litoměřic Novák vyslal do samostatného úniku Davida Švagrovského, který střelou mezi Petráskovy betony zaznamenal druhou branku v zápase.

Další v pořadí čtvrtou branku v utkání Litoměřice přidaly 11 sekund před druhou přestávkou. Přesilovkou kombinaci skvělé sehrála první útočná formace, kdy Kalla našel křižnou přihrávkou volného Vítězslava Bílka a ten zametl puk do odkryté branky. Pro ústecký tým to však ještě nebyla poslední pilulka hořkosti. Slovan začátkem třetí dvacetiminutovky vytáhl obranu dopředu a toho dokázali domácí využít. Plášil vyslal do samostatného úniku Zdeňka Doležala, kterému chtěl kotouč vypíchnout Petrásek, to se ústeckému brankáři nepovedlo a litoměřický útočník s přehledem vsítil pátou branku domácích. Slovan tak v Kalich Areně neuspěl a domu se vrací bez bodů, naopak Stadion si udržel domácí neporazitelnost.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice

My jsme dnes hodně spokojeni s nasazením a obětavostí hráčů. Ve třetí třetině jsme měli čtrnáct zblokovaných střel, a to svědčí o dobré práci v obraně. Opět byla na stadioně výborná atmosféra a my jsme získali zaslouženě tři body. Začátek utkání byl opatrný z obou stran. Dostali jsme branku, ale podařilo se nám využít přesilovku. V půlce zápasu jsme ale vypadli z rytmu a nehráli jsme to, co jsme chtěli. Naštěstí se to zlomilo na konci druhé třetiny, kdy jsme během minuty vstřelili dvě branky. V té době mělo Ústí trochu navrch a my jsme se museli bránit jeho tlaku. Odskočili jsme na vedení o dvě branky, a od té doby jsme měli utkání pod kontrolou. Třetí třetinu jsme v pohodě dohráli a myslím si, že jsme si my i diváci utkání krásně užili až do konce.

Tomáš Mareš– HC Slovan Ústečtí Lvi

My jsme dnes utkání začali dobře. Dostali jsme se do vedení jedna ku nule, ale pak jsme přestali úplně hrát. Vůbec jsme nebruslili, neměli jsme důraz v soubojích a také jsme měli dost vyloučených. Ve druhé třetině jsme byli lepším týmem, ale neproměňovali jsme šance. Ke konci třetiny jsme udělali dvě hrozné chyby, a to rozhodlo zápas, protože jsme dostali během minuty dvě branky. Dnes rozhodla produktivita, a v té byli domácí úspěšnější. Nechceme si stěžovat na rozhodčí, to určitě ne. Ale dvě, nebo tři vyloučení se nám moc nezdála. Z přesilovek jsme dostali dnes dost branek.