Zápasové menu

Stadion ve čtvrtečním utkání předvedl nádherný obrat ze stavu 0:2 na konečných 3:2. V utkání, ve kterém bylo vidět mnoho potyček a také nezvykle vysoké množství vyloučených Litoměřice dvakrát využily přesilovou hru a také díky tomu zápas otočily. Za domácí snižoval Martin Ondráček, o chvilku později vyrovnal Dominik Bílek a ve třiačtyřicáté minutě dokonal obrat Jaroslav Kalla brankou v přesilové hře. Stadion si tak připisuje čtvrtou výhru v řadě, když nepočítáme úterní nedohrané utkání s Benátkami.

Příp.

3:2

0:2, 3:0, 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí n.L.

Branky a nahrávky: 25. Ondráček (Novák, Špelda), 27. Bílek D. (Bílek V., Rys), 34. Kalla (Rys, Bílek) – 10. Kuchynka (Pořický), 20. Budínský (Roubík, Vágner) . Rozhodčí: Vrzáček, Krob – Ptáček, Folk . Vyloučení: 11:12 + Budínský 10 min. nesportovní chování . Využití: 2:1. Diváci: 550. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (31. Lukáš) – Krstev, Bílek D., Špelda, Šulc, Prášil, Míka, Kolář, Šikner – Rys, Kalla, Bílek V. – Novák, Dvořáček, Ondráček – Antončík, Soumelidis, Chlapík – Ahn, Zdeněk, Brandejský.

HC Slovan Ústí n.L.: Volke – Černý, Vágner, Kolafa, Zdvořáček, Brož, Holomek, Straka, Baránek – Budínský, Roubík, Rod – Tůma Kloc, Gengel – Markulinec, Vávra, Přeučil – Suchan, Pořícký, Kuchynka.

Hned z kraje utkání dostal Stadion výhodu přesilové hry, ve které si nevytvořili větší šanci. I když pro Slovan začalo utkání v oslabení, tak i přesto byl lepším týmem. Přikryl měl plné ruce práce se střelami Roubíka, Holomka a dalších. Poté se také mohl ukázat Volke. Antončík přenechal kotouč za sebou jedoucímu Soumelidisovi, který neúspěšně vypálil na hostujícího brankáře.

Ústí v půlce první třetiny dostalo výhodu jednoho hráče v poli, kterou nevyužili, ale vzápětí skórovalo z nenápadné akce. Pořický z velkého úhlu nahodil kotouč na Přikryla, který si sním nedokázal poradit a Štěpán Kuchynka následnou dorážkou překonal Přikryla. O pár minut později se naskytla přesilová hra domácímu týmu. Na Chlapíka zívala prázdná brána, jenže při střele zlomil hokejku. Hosté v poslední minutě první třetiny zvýšili svůj náskok. Při přesilové hře se ke kotouči dostal Vít Budínský, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Přikryla.

Druhá perioda zažala obrovskou šancí hostujícího Slovanu, když se do úniku dostal Rod, ale Přikryl vynikajícím zákrokem podržel svůj tým. To však bylo ze strany Ústí vše, co se druhé třetiny týče. Po této šanci už byl k vidění pouze “jeden” tým. K velkému obratu nastartoval domácí Martin Ondráček, který po skvělém pasu Nováka nemohl minout odkrytou branku. O dvě minuty později šli hosté opět do čtyř. Tuto šanci si domácí nenechali utéci a Dominik Bílek vyrovnával skóre zklepnutím kotouče ze vzduchu.

V následném oslabení po chybě Zdvořáčka na modré čáře se ke kotouči dostal Vítězslav Bílek, který svůj samostatný únik nedokázal proměnit v branku. Litoměřičtí dokonali obrat ve čtyřiatřicáté minutě, kdy Jaroslav Kalla využil přesilovou hru pět proti třem a z velkého úhlu procedil kotouč mezi Volkeho betony. Druhá třetina byla nejen bohatá na branky, ale také na trestné minuty. Celkem dvacet šest trestných minut rozdali rozhodčí, přičemž největší podíl na tomto čísle měl ex litoměřický Vít Budínský, který obdržel dvanáct trestných minut.

Třetí část se nesla už v poklidnějším duchu než ta předchozí, ale stále bylo mnoho vyloučených. Během deseti minut bylo hned pět hráčů vyloučených, avšak žádná branka z toho nevyústila. Na obou stranách bylo množství šancí, ale branka ne a ne padnout. V závěru utkání, když už to vypadalo že by mohl Volke odjet na střídačku a Slovan by hrál se šesti muži v poli, přišel zbytečný faul Zdvořáčka, který všechny tyto myšlenky poslal ta tam. A tak domácí Litoměřice náskok vytvořený ve druhé třetiny udržely až do konce zápasu a zvítězily 3:2.

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal: Tento zápas moc derby nepřipomínal. Byl to hodně nervozní a emotivní zápas. Spokojený jsem s druhou třetinou, kde byly věci, které jsme trénovali a bylo to na té hře znát. Ve třetí třetině to byl totální kolaps týmu, kdy jsme často byli vylučováni a tímto stylem nelze hrát první ligu s žádným soupeřem.