Zápasové menu

Stadion ze vzdáleného Šumperku veze dva body za výhru 3:2 po prodloužení. Kališníci vstoupili do utkání špatně a jíž od první minuty prohrávali po zásahu Semoráda. Draci poté navýšili své vedení zásluhou Moskala. To bylo však ze strany domácích vše a iniciativu v zápase poté převzaly Litoměřice. V polovině utkání se prosadil Žovinec a vyrovnávací branku vstřelil Zdeněk Bahenský. V základní hrací době již diváci branku neviděli a na řadu přišlo prodloužení, ve kterém bonusový bod pro Litoměřice zařídil svým druhým gólem v utkání Bahenský.

47. kolo

2:3pr

2:0, 0:1, 0:1 - 0:1

Draci PARS Šumperk - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 1. Semorád (Holík, Plášek), 5. Moskal (Sedlák) – 31. Žovinec (Bahenský.), 54. Bahenský (Hašek, Žovinec), 64. Bahenský (Doležal T.). Rozhodčí: Mrkva – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 4:8, navíc Haas (SUM) a Kolář (LTM) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Draci PARS Šumperk: Štůrala – Novotný, Holík, Dudáš, Sedlák, Gewiese, Tesařík, Starý – Semorád, Plášek, Haas – Žálčík, Moskal, Staněk – Cink, Langr, Brunec – Červenka, Půhoný, Popelka

HC Stadion Litoměřice: Přikryl – Kolář, Šulc, Skřivánek, Míka, Žovinec, Drábek, Málek – Doležal Z., Koudelka, Čermák – Chlapík, Hašek, Budínský – Doležal T., Švagrovský, Bahenský – Škop, Rubeš, Racek

Po porážce v Kadani vyrukoval Šumperk do boje s Litoměřicemi s uzdraveným Michalem Popelkou na centru čtvrté formace, hosté pak dali v brance přednost zkušenému Petru Přikrylovi.

Ten však zažil velmi zlý začátek zápasu. Nástup šumperského týmu korunoval již v první minutě gólem Jan Semorád, kterému předložil krásnou přihrávku Aleš Holík. Rozjetá šumperská mašina přidala druhý gól v páté minutě, to Patrik Moskal nedal Přikrylovi žádnou šanci.

Draci přitom mohli přidat i další branky, byli jasně lepším týmem a Litoměřice ani zdaleka nepřipomínaly tým, který za pár dnů naskočí do play-off 1. ligy. Jenže Šumperk nedokázal z místy velkého tlaku třetí gól přidat, a tak ve druhé části hry přišel trest. To Žovinec z prakticky první vážnější akce překonal Štůralu. Jenže na obrazu hry se nic nezměnilo, Šumperk byl jasně lepší. Svíral Litoměřice kolem branky, jenže puk za záda Přikryla, který chvílemi nevěděl, kde mu hlava stojí, nedostal.

Tlak draků pak neutlumila ani šarvátka Marka Haase s Jakubem Kolářem, o hlavu větším bekem Litoměřic, po které museli oba borci do kabin. Do sirény ale i přes další tlak domácí gól nepřidali.

Ve třetí třetině pak utkání sklouzlo k přehlídce nervozních osobních soubojů, z čehož měli prospěch hosté. Jejich šance však kryl jistý Štůrala. Přesto se Litoměřice dočkaly, v 54. minutě sehrály zajímavou kombinaci, kterou zakončoval Bahenský přesnou ránou. Šumperk mohl kontrovat v přesilovce, která se natáhla takřka do čtyřminutové délky. Jenže soupeř dalšímu obrovskému tlaku odolal.

Největší příležitost pak měl Žálčík, který byl v úniku podtržen a minutu a čtvrt před koncem základní hrací doby mohl exlitoměřický hráč a šumperský odchovanec rozhodnout. Klička na bekhend mu však gólovou radost nepřinesla a zápas tak rozhodlo prodloužení.

V něm nejprve draci nevyužili obrovskou šanci, kdy Tesařík poslal do brejku dva své spoluhráče, puk však jen těsně minul branku. Poté měli přesilovku hosté, a v ní udeřili. Bahenský dokázal za Štůralova záda dostat kotouč ze stoprocentní střelecké pozice a ukončil tak celé utkání.