Zápasové menu

Poslední domácí utkání v tomto kalendářním roce sehrály Litoměřice proti Šumperským Drakům na jedničku. Pětigólovou kanonádu začal ve třetí minutě Koudelka, který se prosadil z početní výhody. Ve druhé třetině při úniku Chlapíka si domácí obránce srazil kotouč do vlastní branky a Litoměřice tak rázem vedly rozdílem dvou branek. V poslední třetině se prosadil přesnou teči Doležal a dvě branky přidal nejlepší litoměřický střelec Miloslav Čermák. Šumperk se nezmohl ani na jeden zásah a Vojtěch Sedláček si připsal druhou vychytanou nulu v této sezóně.

34. kolo

5:0

1:0, 1:0, 3:0

HC Stadion Litoměřice - Draci PARS Šumperk

Branky a nahrávky: 3. Koudelka (Čermák, Šulc), 31. Chlapík (Doležal), 49. Čermák (Míka), 54. Doležal (Švagrovský, Rubeš), 58. Čermák (TS). Rozhodčí: Talpa – Rozlílek, Svobodová. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 970. Průběh utkání: 5:0.

HC Stadion Litoměřice: Sedláček – Šulc, Evan, Hrbas, Drábek, Husák, Míka, Málek, Žovinec – Čermák, Koudelka, Forman – Budínský, Bahenský, Suja – Doležal, Rubeš, Chlapík – Švagrovský, Hašek, Novák.

Draci PARS Šumperk: Štůrala (54. Vajner) – Holík, Novotný, Sedlák, Dudáš, Tesařík, Gewiese, Pastor – Haas, Plášek, Půhoný – Staněk, Moskal, Žálčík – Brunec, Skoumal, Červenka – Langr, Kolouch, Kucsera.

Úvodní šanci zápasu si připsal šumperský Brunec, nadvakrát však překonat Sedláčka nedokázal. Domácí si poté zahráli přesilovou hru, kterou dokázali po necelé minutě využít ve vedoucí branku zápasu. Čermák nahrál z pravého kruhu k levé tyči Martinu Koudelkovi, kterému již stačilo pouze nastavit hůl a usměrnit kotouč do prázdné branky. O vyrovnání se pokoušel opět Brunec. Vysoký lob přistál na útočné modré na holi šumperského útočníka, který se natlačil do střely z levého kruhu a následně se dostal také k dorážce. V obou případech ale ztroskotal na levém betonu litoměřického brankáře.

Draci poté hráli tři přesilové hry, ale ani jednou se však nedokázali v početní výhodě prosadit. V největší šanci se ocitl Sedlák, jeho dělovka však pouze rozezvučela tyčku Sedláčkovy branky. Po přestávce se Litoměřice vrhly do útoku, ale Suja a následně Drábek ztroskotali na brankáři Štůralovi. Na druhé straně se blýskl efektivním zákrokem Sedláček, který z bezprostřední blízkosti zlikvidoval šanci Haase. Stadion se snažil přidat další branku, která by jim dodala lehké uklidnění, Štůrala však byl jistý a držel svůj tým.

V polovině utkání však šumperský brankář přece jen inkasoval. V rychlém protiútoku se při přečíslení dvou proti jedinému obránci snažil bekhendem najít Adam Chlapík Tomáše Rubeše, ale nahrávku si srazil do vlastní sítě padající zadák Novotný. Hra na obou stranách se dost přiostřila a rozhodčí musel často vylučovat. Při hře 4na4 se Draci snažili o rychlý průnik do útočné třetiny domácích, litoměřická obrana však nepovolila. S aktivní hrou domácích měli naopak problém šumperští obránci, kteří museli sáhnout i po nepovolených zákrocích.

V polovině třetí dvacetiminutovky tak Litoměřice hrály v pěti proti třem a dvojnásobnou početní výhodu dokázaly proměnit ve třetí gól. Míkovu ránu od modré dorazil do prázdné branky Miloslav Čermák a zařídil svému týmu tříbrankové vedení. Další branku Stadion přidal při plném počtu hráčů na ledě. Zdeněk Doležal před Štůralou tečoval přízemní střelu Švagrovského mezi betony šumperského brankáře. Štůrala poté odjel na střídačku a do branky se postavil jeho náhradník Vajner. Ten se nestihl příliš zahřát a musel hned čelit trestnému střílení po faulu hostujícího obránce. Miloslav Čermák zvolil kličku do bekhendu, na kterou šumperský brankář byl krátký. Šumperk tak odjel z Litoměřic bez vstřelené branky.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice: Řekl bych, že je pro současné postavení v tabulce je lepší špatně hrát, ale vyhrát než hrát dobře a prohrát, jak se nám to stalo v zápase proti Třebíči. Dnes jsme nehráli dobře, ale vyhráli 5:0. Doufám, že na dalším tréninku už zapomeneme na to, že jsme hráli špatně a připravíme se na další zápasy. Jsem rád, že jsme poslední domácí zápas v tomto roce zvládli s nulou, velkou zásluhu na tom má Vojta Sedláček, který odchytal výborný zápas.