Zápasové menu

Litoměřice vstoupily do utkání dobře a jíž od druhé minuty vedly brankou Budínského. Tentýž hráč navýšil vedení Stadionu v 15. minutě přesně mířenou střelou do pravého růžku branky. Dobrý nástup se podařil domácím i ve druhé třetiny, kdy Novák nikým nehlídaný prostřelil Hanuljaka z kruhu. Kadaň dokázala snížit brankami Mazance a Hantáka, ale domácí ve druhé třetině přidali další dvě branky. V poslední dvacetiminutovce se prosadili pouze hosté, jednu zásah si připsal Charousek. To však bylo ze strany Sportovního klubu vše a Litoměřice si tak připsaly vítězství 5:3.

22. kolo

5:3

2:0, 3:2, 0:1

HC Stadion Litoměřice - SK Trhači Kadaň

Branky a nahrávky: 2. Budínský (Šulc, Sedláček), 15. Budínský (Novák), 22. Novák, 26. Rubeš (Bajaruns), 40. Čermák (Koudelka) – 25. Mazanec (Lehnert), 28. Hanták (Opalek), 50. Charousek (Hanták, Ton). Rozhodčí: Petružálek – Koskuba, Šulo. Vyloučení: 2:3. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1050. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3. Vyhraná vhazování: 31 : 19. Postavení mimo hru: 1 : 3. Zakázané uvolnění: 9 : 3. Střely na branku: 24 : 24.

HC Stadion Litoměřice: Sedláček – Žovinec, Husák, Hrbas, Šulc, Drábek, Evan, Málek – Čermák, Koudelka, Chabada – Budínský, Hašek, Novák M. – Rudovský, Suja, Forman – Bajaruns, Brzobohatý, Rubeš.

SK Trhači Kadaň: Hanuljak – Stehlík, Trefný, Havel, Mazanec, Szakal, Dobrovolný, Opalek, Kopáč – Ton, Charousek, Gajovský – Hlava, Lehnert, Hammerbauer – Janák, Chlouba, Chrpa – Novák J., Hanták, Novák L.

Litoměřice vstoupily do utkání velmi dobře a hned od začátku se ujaly vedení. Jakub Šulc našel dlouhou přihrávkou na útočné modré Víta Budínského, který se zbavil obránce hostů a bekhendovou kličkou zamířil mezi betony gólmana Hanuljaka. Domácí poté pokračovali v útočné hře a Hanuljak pomalu sbíral zákroky. V největší šanci hostů zahrozil Jakub Novák, který odzbrojil obránce Evana a zamířil do útoku. Z pravého kruhu se rozhodl pro střelu, ale trefil jen střed branky a brankáře Sedláčka. Litoměřice poté udeřily v zápase podruhé. Dvoubrankový náskok domácím zařídil opět Vít Budínský, který který se trefil do pravého horního růžku.

Těsně před první sirénou mohli hosté snížit na rozdíl jedné branky. Domácí brankář Vojtěch Sedláček rozehrál puk přímo před dojíždějícího Hlavu. Naštěstí pro Litoměřické zablokoval hostujícímu hráči hůl obránce Evan. Druhou třetinu Kadaňští začali aktivně, ale jejich první šance skončila zakázaným uvolněním. Litoměřice naopak z první šance zahrozily. Čermák našel před brankou volného Koudelku, ten ale nedokázal Hanuljaka z blízka překonat.

Netrvalo však minutu a domácí přeci jen slavili další branku. Martin Novák projel nikým neatakován po pravém křídle a z kruhu pro vhazování prostřelil Hanuljaka mezi betony. Hosté i přes tříbrankové manko se nevzdali a dokázali snížit, leč s velkou dávkou štěstí. Nahození Martina Mazancez poloviny hřiště přepadlo Sedláčkovi přes lapačku a skončilo v síti litoměřické branky. Brankové hody pokračovaly v Kalich Areně i nadále a nepřesný zásah si připsal i gólman hostů. S rozehrávkou váhajícího Miroslava Hanuljaka obral o puk Bajaruns a poté naservíroval kotouč přes branku Tomáši Rubešovi, který s jistotou zavěsil do prázdné klece.

Na časomíře uběhly pouhé dvě minuty hry a Kadaň opět snížila na rozdíl dvou branek. Po odrazu kotouče od mantinelu se puk dostal k Filipu Hantákovi, který jej z prostoru mezi kruhy uklidil k levé tyči domácí branky. Hokej s velkou dávkou ofenzivy pokračoval v Litoměřicích nadále a na obou stranách se tvořila jedna šance za druhou. Gólový účet druhé třetiny, ve které padlo pět branek uzavřel svojí třináctou brankou v sezóně Miloslav Čermák. Litoměřický sniper efektní kličkou překonal obránce a přesnou střelou k levé tyči také brankáře Hanuljaka.

Stadionu v dnešním zápase vycházely úvody do jednotlivých třetin opravdu na výbornou. V té poslední však Budínskému chyběla dávka štěstí při vstřelení hattricku. Po střele Hrbase litoměřický útočník měl před sebou prázdnou branku, ale dokázal trefit pouze pravou tyčku. Poslední branka zápasu přišla ze strany hostů. Hanták zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování do prázdné branky Jiřího Charouska, který si přikopl puk a poté jej uklidil do sítě. Na víc se však hokejisté Sportovního klubu nezmohli a v Litoměřicích zůstaly všechny body za výhru domácích 5:3.

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal – trenér HC Stadion Litoměřice

Utkání jsme měli do stavu tři ku nule pod kontrolou. Pak přišla nešťastná branka na tři ku jedné a začalo to vypadat jinak. Na ty nešťastné branky to bylo víceméně jedna ku jedné, protože nám to soupeř vrátil při naší vstřelené čtvrté brance. Škoda, že jsme nedali nějakou branku v přesilovce, aby to utkání nebylo tak napínavé až do konce. Náš tým by potřeboval klidové utkání, aby si ho vychutnal a pobavil diváky. Dnes jsme byli opět ke konci pod tlakem a Kadaň ukázala v závěru svoji sílu. Ale jsem rád, že jsme nakonec utkání takto zvládli. Přispěl k tomu i Martin Chabada, který opět přijel. Já doufám, že tu vítěznou káru, kterou teď před sebou strkáme tak dostrkáme ještě výše. Před utkáním jsme rozebírali přesilovky soupeře, protože víme, jak je hrajou. Mysleli jsme si, že přijedou v silnějším složení, ale bohužel pro ně jim asi Chomutov nepustil všechny hráče. V přesilovkách mají velkou sílu Jíra s Gajovským, a na to jsme se připravovali. Nakonec k tomu nedošlo. Nechci tím snižovat výkon našeho týmu, že nebyl soupeř kompletní. Myslím si ale, že jsme utkání měli více pod kontrolou.Před koncem utkání začala Kadaň více riskovat a vycházelo jí to. Ke zvratu to ale nestačilo.

Karel Soudek – trenér SK Kadaň

I když jsme dnes prohráli, tak lze na utkání najít i nějaká pozitiva. Dnes jsme ale, bohužel, udělali v utkání spoustu chyb a domácí je potrestali. Samozřejmě jsme se snažili zápas zvrátit, ale když jsme se nadechovali k nějakému náporu, tak nás domácí zchladili nějakou brankou. Mám dojem, že nás domácí v ničem nepřehráli. Dnes jsme nastoupili s kombinovanou sestavou, ale přesto mě někteří hráči zklamali. Tak, jak jsme hráli v poslední třetině, tak jsme měli hrát od začátku utkání a bylo by to úplně jiné. Nechci posuzovat tvrdost dnešního hokeje, ale mělo by se hrát asi více tvrdě, ale samozřejmě bez záludností.