Zápasové menu

Litoměřice nezahájily utkání s Mostem dobře a jako první inkasovaly z hole Smolky. Poté se domácím povedl ukázkový obrat, když Švagrovský a Matai dokázali využit dvojnásobnou přesilovou hru. Mostu se podařilo po přestávce srovnat, Zavřelova střela skončila překvapivě za zády Přikryla. Do vedení dostal hosty Slavíček, který dorazil do odkryté branky vyraženou střelu. O výhře Mostu definitivně rozhodl gólem z přesilové hry Juraj Majdan, který prostřelil Sedláčka od modré čáry. Litoměřice tak potřetí za sebou nebodovaly.

14. kolo

2:4

2:1, 0:1, 0:2

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: 18. Švagrovský (Novák, Drábek), 18. Matai (Rubeš, Čermák) – 13. Smolka (Andres), 29. Zavřel (Majdan), 50. Slavíček (Písařík, Sedláček), 55. Majdan (Charousek). Rozhodčí: Hodek, Škrobák – Kreuzer, Plonyi. Vyloučení: 7:9, navíc Simon(LTM) 10min OT a Čížek(MOS) 10min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 760. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4. Vhazování: 38 : 37. Postavení mimo hru: 2 : 4. Zakázané uvolnění: 2 : 4. Střely na branku: 36 : 34.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (29. V.Sedláček) – Žovinec, Šulc, Drábek, Husák, Hrbas, Evan, Málek, Smetana – Švagrovský, Hašek, Novák – Čermák, Rubeš, Matai – Simon, Bahenský, Forman – Chlapík, Brzobohatý, Škop.

HC Most: Horák – Charousek, Kasal, Čížek, Pavelka, Drtil, Hora, Slavík – Majdan, Zavřel, Jurčík – Písařík, Slavíček, P. Sedláček – Kafan, Smolka, Andres – Palaščák, Koudela.

Úvod utkání nenabídl příliš šancí. Matai v první minutě vyzkoušel mosteckého brankáře střelou z levého kruhu, Horák předvedl perfektní zákrok lapačkou. Domácí brankář Přikryl si poprvé na kotouč sáhl až ve třetí minutě, kdy se předvedl proti střele Drtila. Litoměřice mohly otevřít skóre ve vlastním oslabení. Simon získal puk od obránce Hory, zavezl jej do útočného pásma a předal Žovincovi, ten z levého kruhu Horáka neprostřelil. Most se dostal do vedení ve 13. minutě, kdy Přikryla prostřelil Pavel Smolka. Jeho střela z pravého kruhu našla přesně mezeru v brance.

Litoměřicím se podařilo prosadit ke konci první třetiny. Dvojnásobnou přesilovou hru 5na3 Stadion využil se vším všudy a potrestal obě dvě vyloučení soupeře. Vyrovnávací brance předcházelo dlouhé obléhání Horákovy brány, na jehož konci David Švagrovský dokázal protlačit kotouč za záda Horáka. Vyrovnávací branku o 37 sekund poté vstřelil Jakub Matai, který zakončil přesilovkovou kombinaci střelou k pravé tyči.

Po přestávce vlétl Stadion do zápasu s velkou chutí a svého soupeře na dlouhou chvíli uzavřel v jeho obranném pásmu. Domácí střelci však měli problém zakončit přesně a stále drželi hubené náskok jedné branky. Vedení Litoměřic však Most smazal brankou z přesilové hry. Marek Zavřel i obránce dokázal vystřelit a kotouč skončil v brance. Po druhé inkasované brance vystřídal Přikryla v brankovišti domácích Sedláček.

Při signalizované výhodě koncem druhé třetiny uzavřely Litoměřice Most a dlouho zkoušely protlačit kotouč do hostující branky. Soupeř však odolával ze všech sil a útočnou snahu domácích ukončila až siréna oznamující konec druhé dvacetiminutovky. Přesilovou hru 4na3 však Kališníci začátkem třetí třetiny nevyužili. Jediná střela Drábka skončila u brankáře Horáka v náručí.

Ve 49. minutě zažili domácí horké chvilky. Nejprve Majdan se Zavřelem zavařili domácím obráncům, první jmenovaný poslal zpětnou přihrávku zpoza branky, ale proti střele Zavřela se Sedláček vyznamenal betonem. O minutu později již však hosté slavili. Bohumil Slavíček dorazil do odkryté branky vyražený kotouč a poslal svůj tým do vedení 3:2. O poslední zásah Mostu se postaral gólem z přesilové hry Juraj Majdan, který prostřelil Sedláčka od modré čáry. Most si tak připsal překvapivou výhru a pro domácí to byla již třetí porážka v řadě.

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal – trenér HC Stadion Litoměřice

Dnes jsme dostali lekci z herní disciplíny a z produktivity. To utkání bylo jako předcházející. Herní disciplína od druhé třetiny byla špatná a asi je naše chyba trenérů, že jsme k té disciplíně tým nedokopali. Bohužel, dali jsme branky jedině z přesilovek, ale ve hře pěti proti pěti ani jednu. V první třetině nějaké náznaky šancí byly, ale od druhé třetiny jsme se nedostávali ani do předbrankového prostoru, a to rozhodlo.

Kamil Kašťák – asistent trenéra HC Baník Most

Dnešní utkání se mi hodnotí dobře, protože tři body z venku jsou pro nás důležité. Na začátku utkání jsme se dostali pod tlak a udělali několik zbytečných faulů, které domácí potrestali. Po první třetině jsme toto hráčům v kabině vytkli. Myslím si, že se pak náš výkon zlepšil. Utkání jsme pak už po taktické stránce zvládli až do vítězného konce. Podařili se nám vstřelit dvě branky, domácí jsme do žádných šancí nepustili a také nás podržel brankář. Utkání pak skončilo tak, jak skončilo.