Zápasové menu

Dukla vstoupila do utkání aktivně, svojí převahu však nedokázala zúročit brankově. Do vedení se paradoxně dostal Stadion, rychlý brejk využil Lukáš Cingel. Domácí obdržená branka nabudila a David Březina přetavil svůj první gól ve vyrovnání. V závěrečném dějství poté rozhodl o vítězství Dukly Radek Hubáček a do prázdné branky už jen pečetil na konečných 3:1 Filip Seman.

12. kolo

3:1

0:0, 1:1, 2:0

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 35. Březina (Kaláb, Podlipnik), 55. Hubáček (Seman), 60. Seman – 28. Cingel (Forman). Rozhodčí: Přikryl – Lukš, J. Novák. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1569. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

HC Dukla Jihlava: Rittich – Dobrovolný, Štebih, Mocek, Jaroš, Kaláb, Podlipnik, Zadražil – Čachotský, Zeman, Velecký – Důras, Hubáček, Seman – Březina, Kadlec, Malec – Kuřítko, Jícha

HC Stadion Litoměřice: Lukáš – Hrbas, Evan, Šulc, Žovinec, Drábek, Husák – Čermák, Švagrovský, Matai – Jánský, Hašek, Novák – Cingel, Rubeš, Forman – Dasutins, Brzobohatý, Škop

Jihlava chtěla prodloužit sérii výher na čtyři. Vstup do utkání se jí povedl výtečně, byla lepším týmem, leč bez brankového vyjádření. V 11. minutě se v obrovské příležitosti zjevil Březina, který úplně sám před Lukášem trefil pouze pravou tyčku. Rittich měl plné ruce práce po rychlém výpadu hostí, kdy nejprve vychytal Cingela a následně i dorážku Rubeše. Otevřít skóre mohl Štebih, jenž se dostal k odraženému puku ve středním pásmu a poté, co se před ním otevřela dálnice zakončil dělovkou do výstroje Lukáše.

I druhá dvacetiminutovka začala náporem domácího celku. Důras se ihned po buly dostal k zakončení, jenže hostující gólman byl dobře postavený a dokázal puk vyrazit a následně zalehnout. Rychlý brejk Litoměřic z 28. minuty znamenal vedení. Lukáš Cingel o záda Ritticha dokázal puk dopravit až do sítě, 0:1. Jihlavu obdržená branka paradoxně nabudila. Malec z pozice pravého kruhu však dokázal trefit jen tyčku.

V zápětí převzal Zeman ve středním pásmu kotouč, šikovně si obhodil protihráče a z mezikruží vypálil přesný projektil. Lukáš však skvělým zákrokem vytěsnil puk do ochranné sítě. Domácí šli aktivně za vyrovnáním, skvěle napadali a vyrovnávací branka visela na vlásku. Ta nakonec přišla ve 35. minutě, kdy Kálabovu střelu od modré Lukáš vyrazil jen na volného Davida Březinu, jenž nadvakrát dokázal rozvlnit síť, 1:1.

Nápor Dukly pokračoval, ve 43. minutě Důras z mezikruží trefil výstroj Lukáše, následně si dorážející Hubáček vylámal zuby na hostujím brankáři. Vedoucí branku mohl vstřelit i Stadion, ale Cingel, který byl sám před odkrytou brankou, trefil jen rychlou lapačku Ritticha. Potíže pro jihlavské znamenalo čtyřminutové oslabení Kadlece, které však zvládli a sami udeřili. Z pravého kruhu se přesně trefil Radek Hubáček, 2:1. Hosté se snažili o vyrovnání, ale marně. Výhru Jihlavy pečetil v úplném závěru do prázdné branky Filip Seman.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Dnešní zápas se mi nehodnotí dobře, protože dnes jsme tady díky vlastním chybám nechali body úplně zbytečně. Z naší strany po hodně vlažné první třetině jsme v kabině zvýšili hlas. Od druhé třetiny jsme po většinu času hráli tak, jak jsme si představovali. Bohužel přišel laciný vyrovnávací gól z dorážky v prostoru před brankou. Na to hráče upozorňujeme od začátku sezony a zase jsme takhle inkasovali. Ve třetí třetině jsme měli dvě nebo tři gólové šance. Mohli jsme zápas zlomit na naší stranu. Pak máme kotouč na holi, nahrajeme ho soupeři a dostaneme rozhodující gól. Je to velká škoda, Dukla je kvalitní soupeř, letos má výborné výsledky, ale ty body tady byly k mání a my jsme toho nevyužili.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): My jsme dneska předvedli málo hokejového než v předchozích zápasech. Dnešního vítězství si ceníme, protože hráči bojovali až do konce a šli trošku víc za vítězstvím než soupeř. Jak říká kolega, druhý gól nám Litoměřice darovaly, ale my jsme tomu šli naproti a padlo nám to tam. Druhý gól byl dle mého rozhodující. Utkání jsme mohli rozhodnout v první třetině, ale střelecky se nám nedařilo. Ceníme si toho, že mančaft šlapal do šedesáté minuty a tři body, které jsme chtěli, zůstaly doma. Není rozhodující to, jestli dáme osm gólů nebo tři. Rozhodující jsou tři body a ty máme.