Zápasové menu

Kadaň šla rychlé do vedení a ve čtvrté minutě hry domácí již vedli o dvě branky. Stadionu se podařilo ihned odpovědět rychlými trefami Švagrovského a Haška. Domácí se poté odtrhli opět na rozdíl dvou branek, ale i tentokrát dokázaly Litoměřice odpovědět. Dvě minuty před koncem vedla Kadaň díky hattricku Chlouby 5:4, ale utkání do prodloužení poslal svojí druhou trefou v zápase Čermák. V prodloužení branka nepadla a v samostatných nájezdech o výhře Litoměřic rozhodli svými góly Cingel a Jánský.

9. kolo

5:6sn

2:2, 2:1, 1:2 - 0:1

SK Trhači Kadaň - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 1. Chlouba (Račuk), 4. Chlouba (Szakal, Fronk), 28. Račuk (L.Novák, J.Novák), 31. Charousek (Ton), 53. Chlouba (Mainer) – 6. Švagrovský (Krstev, Chabada), 7. Hašek (M.Novák, Chlapík), 39. Hašek (Čermák, M.Novák), 44. Matai (Jánský, Žovinec), 58. Čermák (Chabada, Rubeš), 65. Cingel Rozhodčí: Svoboda – Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:4. Využití: Bez využití V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 37:45. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:4, 5:4, 5:5.

SK Trhači Kadaň: Strmeň (21. Kostúr) – Szakal (C), Havel, Pelc, Rutta, Trefný, Mazanec, Stehlík, Kopáč – Ton, Charousek, Fronk , Mainer, Chlouba, Kůs, Novák J., Novák L., Račuk, Hammerbauer, Hanták

HC Stadion Litoměřice: Sedláček – Krstev, Hrbas, Žovinec, Smetana, Málek – Čermák, Švagrovský, Chabada, Novák M., Hašek (C), Chlapík, Rubeš, Škop, Jánský, Cingel, Brzobohatý, Matai

Úvod zápasu vyšel Kadani parádně. Račuk našel Romana Chloubu, který překonal Sedláčka. Na gól Kadani stačilo pouhých 15 vteřin. Ve 4. minutě už to bylo 2:0. Szakalovu střelu tečoval Roman Chlouba, jenž si tak připsal již druhou branku. Odpovědět se snažil Žovinec, ale Strmeň jeho střelu vyrazil. Poté však přišel kadaňský kolaps. Střelu Krsteva Strmeň vyrazil před sebe, puku se ujalDavid Švagrovský a snadno překonal kadaňského gólmana. Za pouhých 18 vteřin Litoměřice zásluhou Jaroslava Haška vyrovnaly. Kadaň byla nadále aktivnější, pálili Kůs s Hantákem, ale ani jeden z nich na Sedláčka nevyzrál. Ve 13. minutě pálil Málek, ale puk skončil v ochranné síti. Po něm se snažil na Strmeně vyzrát také Krstev, domácí brankář skryl puk v lapačce. Závěr třetiny se dohrával v klidném tempu.

Po nejistém výkonu v první třetině byl vystřídan gólman Strmeň, jehož nahradil Matúš Kostúr. Na konci 24. se na trestné lavici hostů sešli Matai s Čermákem, což pro Kadaň znamenalo více než minutu dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Kadaň ji ovšem nesehrála příliš dobře, jako jediný ohrozil branku Szakal, ale jeho dělovka minula branku. Ve 28. minutě se Kadaň při signalizované výhodě dostala opět do vedení. Novákova střela se odrazila od mantinelu zpátky před branku, kde číhal Marek Račuk a vstřelil třetí gól Kadaně. Za další tři minuty už byl náskok Kadaně opět dvougólový ! Ton ujel obraně, naservíroval puk Jiřímu Charouskovi, který prostřelil nešťastného Sedláčka. Ve 37. minutě měl šanci hostující Škop, ale branku přestřelil. Následně pálil Husák, Kostúr puk vyrazil. Ve 39. už ale Kostúr kapituloval. Jaroslav Hašek využil špatného vyhození a překonal slovenského brankáře. Po dvou třetinách tak Kadaň vedla 4:3.

Ve třetí třetině jako první ohrozil branku Trefný, Sedláček puk vyrazil. Následně se rozjel před branku Chlouba, ale jeho střela byla nepřesná. A tak se dočkal Stadion. Kadaňský odchovanec Jakub Matai prostřelil Kostúra střelou zpoza domácího obránce. Ve 47. minutě střílel Mainer, ale jeden z litoměřických obránců puk ztečoval mimo. V 51. minutě se v další šanci ocitl Matai, trefil však pouze jednoho z bránících hráčů. Kadaň se nehodlala smířit s vyrovnaným stavem a dočkala se páté branky. Střela Romana Chlouby se štěstím proklouzla za Sedláčkova záda a kadaňský forvard zkompletoval hattrick ! Hosté se v polovině 58. minutě rozhodli k riskantnímu kroku-hře bez brankáře. Ta netravala ani 10 sekund a bylo vyrovnáno. Chabadovu střelu těsně před Kostúrem tečoval Miloslav Čermák. Po hodině hry bylo skóre 5:5, šlo se na prodloužení.

Kadaň v něm byla aktivnější. Ruttovu střelu z metikruží vyrazil Sedláček, poté tentýž ve velké šanci přestřelil. V závěru Čermák trefil betony domácího gólmana. Utkání tak musely rozhodnout až nájezdy.

Jako první jel litoměřický Cingel a Kostúra překonal. Odpovědět mohl Račuk, ale Sedláčka nepřekonal. Ve druhé sérii jel za hosty Novák, branku netrefil. Kadaňský Charousek si ovšem nevedl o mnoho lépe. Ve třetí sérii mohl rozhodnout Petr Jánský a taky se tak stalo, trefil se krásně pod víko. Bonusový bod si tak odvedly Litoměřice.

Ohlasy k utkání

Karel Soudek (hlavní trenér, SK Kadaň):„ Utkání se mi nehodnotí lehce, protože jsme opět prohráli a zase to bylo doma. Tentokrát jsme dvakrát vedli o dvě branky a nedokázali jsme to uhrát, takže se mi dnešní zápas nehodnotí snadno.“

Daniel Tvrzník (trenér, Stadion Litoměřice): „ Už tři zápasy jsme v herním útlumu. Nyní hrajeme upracovaný hokej, chybí tomu lehkost. Pro nás jsou dva body určitě dobré. Hlavně po tom průběhu utkání. Dostávali jsme strašně laciné góly a byli jsme strašně nedůrazní okolo naší brány. Dvakrát jsme prohrávali o dva góly a vždy jsme to dotáhli, takže určitě cenné body. Kadaň je kvalitní soupeř. A jak říkám, pořád čekáme, až se nám vrátí taková ta hokejová lehkost, aby ten náš hokej byl i ke koukání a nebyla to jen taková černá práce.“