Zápasové menu

Zápas na ledě Motoru Litoměřice rozehrály velmi dobře a už po 19 sekundách vedly zásluhou Miloslava Čermáka, který potrestal chybu v rozehrávce a na dvakrát překonal Halmošiho. Neuběhla ani minuta a Stadion slavil znovu. Zdeněk Bahenský překonal Halmošiho střelou z těžkého úhlu. Domácím se podařilo překonat litoměřického brankáře Lukáše až ve 45. minutě utkání. Snížení na 1:2 zařídil kapitán Českých Budějovic Aleš Kotalík. V poslední minutě při vyloučení litoměřického Šulce zkoušely Budějovice powerplay hru bez brankáře, ale ani v šesti mužích nedokázaly vstřelit branku a Litoměřice si tak odvezly tři vítězné body.

5. kolo

1:2

0:2, 0:0, 1:0

ČEZ Motor České Budějovice - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 45. Kotalík (Moravec, Skuhravý) – 1. Čermák (Matai), 2. Bahenský (Hašek). Rozhodčí: J. Jílek – M. Jílek, Svobodová. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3934. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

ČEZ Motor České Budějovice: Halmoši – J. Novák, Moravec, Posmyk, Vráblík, Chmelíř, Kříž, Prokop – Kotalík, Skuhravý, Třetina – Ferebauer, Melka, Bárta – Ondřej, Kuchejda, Mavrojanidis – Přibyl, E. Turek

HC Stadion Litoměřice: Lukáš – Krstev, Hrbas, Husák, Šulc, Žovinec, Smetana, Škop, Kolář – Čermák, Chabada, Matai – Bahenský, Hašek, M. Novák – Rubeš, Švagrovský, Procházka – Doležal, Chlapík, Brzobohatý

Všichni diváci si ještě nestačili sednout na svá místa a už musel domácí brankář lovit puk ze své sítě. Miloslav Čermák nejprve vystřelil a Halmoši vyrazil puk před sebe. Puk si střelec stačil dojet a dorazit ho do okryté branky. Neuplynula ani minuta hosté se radovali znovu. Zdeněk Bahenský si zleva nejel a pod ramenem prostřelil Halomošiho podruhé. Postupně se domácí probudili a zvyšovali svoji aktivitu. První šanci měl Skuhravý při avizované výhodě. Domácí hráli hned dvě přesilovky po sobě, ale Lukáš neměl příliš práce. Na druhé straně musel Halmoši lapačkou vytáhnout střelu Martina Nováka. Pak hráli hosté přes minutu pět na tři, ale nepodařilo se jim ani pořádně Halomošiho ohrozit. Zbytek první části byli domácí sice lepší, ale Lukáš nemusel řešit žádnou složitou situaci. Po první části tedy Litoměřice vedly o dvě branky.

Ve druhé části se domácí snažili dát kontaktní branku a udržet se tak ve hře o body. Měli více ze hry a často byli návštěvou před Lukášem, ale nepodařilo se jim brankáře hostí nebezpečně ohrozit. Na druhé straně se napřáhl Bahenský a jeho střela se zastavila na tyčce domácí branky. Jihočeši zahrozili Melkou, který v nadějné pozici trefil brankáře Litoměřic. Při přesilové hře měl Motor šanci po střely Třetiny, ale Lukáš se štěstím vyrazil. I domácí měli možnost hrát přesilovku pět na tři. Sice měli šance, ale puk za záda brankáře nedostali.

Do třetí části vstoupili domácí aktivně a se zřejmou snahou a vstřelení branky. To se jim povedlo, když využili jednu z přesilovek. Po velkém zámku před Lukášem se napřáhl Aleš Kotalík a přesně trefil odkrytou část branky a Budvar aréně ožila. Následně nastala menší přestávka při poruše časomíry. Hosté měli velkou příležitost při další přesilovce, kdy na konci krásné kombinace byl Miloslav Čermák a Halmoši se stačil včas přesunout. Jihočeši pak nedokázali využít svoji další přesilovku a pomalu se blížila šedesátá minuta. V poslední minutě hráli domácí se šesti muži v poli, když Halmoši zůstal na střídačce. Půl minuty před koncem byl vyloučen hostující Šulc a Jihočeši hráli šest proti čtyřem. I přes velkou snahu se vyrovnat nepodařilo. Motor tak po třech vítězstvích doma padl s Litoměřicemi 1:2.