Zápasové menu

Druhé utkání proti Mostu sehráli hokejisté Stadionu Litoměřice v domácím prostředí. Do vedení dostal Stadion hned ve třetí minutě Žovinec a po něm se parádní trefou prezentoval Jánský. Poté přišla řada vyloučení na domácí straně, ale hostující mužstvo nedokázalo využit ani jednu ze sedmi početních výhod. Snížit na 2:1 se podařilo Mostu těsně před druhou přestávkou. Koudela přesně trefil mezeru mezi Přikrylovými betony. Třetí a poslední zásah přidal na začátku třetí třetiny Chabada a Litoměřice nakonec porazily Most 3:1.

4. kolo

3:1

2:0, 0:1, 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: 3. Žovinec (Doležal, Brzobohatý), 5. Jánský (Míka), 44. Chabada (Evan, Opava) – 38. Koudela (Charousek). Rozhodčí: Krob – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. Diváci: 440. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl – Husák, Míka, Evan, Žovinec, Smetana, Skřivánek, Opava – Chabada, Rubeš, Jánský – Novák, Brzobohatý, Doležal – Škop, Brém, Müller – Racek, Brandejský, Cerman.

HC Most: Nechvátal – Charousek, Kolář, Kasal, Strejček, Drtil, Brettschneider – Palaščák, Zavřel, Tauš – Přeučil, Čmolík, Nedrda – Konvalinka, Sukharev, Mužík – Koudela.

Litoměřice rozehrály utkání velmi dobře. Do vedení poslal Stadion ve 3. minutě Dušan Žovinec, který naskočil do svého prvního utkání za Kališníky v této sezóně. Po buly dostal puk na modrou čáru, najel si mezi kruhy a nekompromisně propálil Nechvátala. Než se stačili hosté oklepat z prvního zásahu radovaly se Litoměřice podruhé. Radek Míka našel přihrávkou přes celé střední pásmo Petera Jánského, který v samostatném úniku trefil mezeru mezi betony mosteckého gólmana. Do své první šance se Most dostal až při přesilové hře po vyloučení domácího Husáka. Přikryl musel zasahovat betonem proti tvrdé střele Kasala od modré čáry.

Litoměřice svého soupeře tlačily nadále a Nechvátal měl neustále plné ruce práce. Většina kombinace však většinou skončila ve výstroji mosteckého brankáře. Jánský poté zopakoval svojí gólovou šanci, kotouč mezi betony Nechvátala však znovu neprostrčil. Druhou třetinu zahájili litoměřičtí špatnou disciplínou. Hned třikrát měli možnosti hosté hrát v početní výhodě. V jedné z šancí Kolář zkoušel překvapit Přikryla od modré čáry, kotouč se však odrazil od hrudi litoměřického gólmana a poté odehrán jedním z obránců ven z pásma. Most nevyužil ani jednu ze tří přesilových her a skóre se neměnilo ani v polovině utkání.

Naopak domácí mohli navýšit své vedení. Brzobohatý získal volný puk za mosteckou brankou, prosmýkl se kolem obránce a našel na modré čáře Evana. Ten bez váhání poslal kotouč na branku, kde se pokoušel tečovat Škop. Evanův pokus nakonec skončil v Nechvátalově náruči. Poté přišla šance Rubeše, ale ani ten nevyzrál na mosteckého brankáře. Do konce druhé dvacetiminutovky se hostům podařilo přece snížit. Charousek našel mezi kruhy Davida Koudelu, který prostřelil Přikryla mezi betony. Stadion odpověděl ihned po přestávce. Evan našel Martina Chabadu a ten kličkou do bekhendu našel místo mezi betony brankáře.

Mostečtí hráči se však nevzdávali a zkoušeli se probít litoměřickou obranou. V jedné z šancí mohl skórovat Přeučil, ale domácí brankář celou situaci zvládl a mezi bruslemi před ním stojících hráčů ukryl puk pod svou lapačku. Litoměřického brankáře následně nepřekonal ani Nedrda, kterému se podařilo přejít přes domácího obránce Smetanu a zakončit bekhendem. Litoměřice si tak připsaly další výhru v letošní přípravě, celkově třetí ze čtyř utkání.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník: HC Stadion Litoměřice

Zápas se mi vůbec nehodnotí dobře, protože jsme v šesté minutě za stavu 2:0 úplně přestali hrát to, co jsme chtěli. Žádná herní disciplína nebo zodpovědnost. Nedohrávali jsme osobní souboje nebo jsme dělali nesmyslné fauly, což nás úplně vyhodilo z rytmu. Byl to asi nejhorší zápas, který jsme odehráli v této přípravě. Vůbec neberu to, že jdeme z nějaké plné přípravy, tak prostě hrají všichni. Výkon byl prostě hodně špatný. Ani neberu to, že nám z důvodu zranění chybí několik klíčových hráčů. Kluci se tu perou o místo a někteří nám předvedli, že opravdu první ligu nebo vůbec dospělý hokej zatím ještě hrát nemůžou. Doufám, že v Ústí už to bude o něco lepší.