Zápasové menu

V utkání čtvrtého kola play-out mezi domácím Stadionem Litoměřice a hostujícími Draky ze Šumperku se očekával atraktivní hokej, jelikož oba týmy měly již před zápasem jistou záchranu v soutěži. To, co bylo k vidění na ledě Kalich Areny, však předčilo všechna očekávání. Celkem padlo třináct branek, z toho deset do sítě Draků. Z poloviny se na nich podíleli Mrňa, který vsítil hattrick a dvougólový Kafan.

O Baráž

10:3

1:2, 2:0, 7:1

HC Stadion Litoměřice - Draci PARS Šumperk

Branky a nahrávky: 13. Hašek (Šinágl), 25. Mrňa (Kafan, Husák), 29. Tvrzník (Hlusička), 42. Žálčík (Náprstek, Antončík), 47. Kafan (Husák), 47. Antončík (Náprstek, Žálčík), 49. Rudovský (Žálčík, Antončík), 51. Mrňa (Míka, Gerhát), 54. Kafan (Kolář), 58. Mrňa (Kafan) - 13. Hlinka (Pastor), 14. Meidl (Finsterle), 48. Tesařík (Prokopec). Rozhodčí: Jílek - Svoboda, Svobodová. Vyloučení: 5:6, navíc Šinágl (LTM) 10 min. OT. Využití: 2:2. Diváci: 500.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (35. Hruška) - Martinka, Kolář, Míka, Husák, Sobotka, Opava, Chmel - Šinágl, Hašek, Novák - Mrňa, Gerhát, Kafan - Antončík, Žálčík, Náprstek - Keltner, Hlusička, Tvrzník - Rudovský.

Draci PARS Šumperk: Rozum (51. Vajner) - Holík, Novotný, Sedlák, Pastor, Tesařík, Navrátil - Haas, Plášek, Hlinka - Cink, Meidl, Finsterle - Brunec, Červenka - Langr, Skoumal, Prokopec.

Od úvodního buly příliš nenapovídalo vysokému výsledku. Do první šance se dostali v úvodu Draci, střelu veterána Pláška však Přikryl zlikvidoval. Ve 13. minutě se ale strhla první gólová lavina. Nejprve se radovali hráči Salithu. Pokus Pastora od modré tečoval před brankou připravený Michal Hlinka a poslal svůj tým do vedení. To však hosté dlouho neudrželi. O čtyřicet sekund později propálil Jaroslav Hašek taktéž od modré mladého brankáře Rozuma. Do vedení poté vrátil Draky ve 14. minutě po spolupráci s Finsterlem Radek Meidl a Šumperk vedl díky jeho zásahu po prvním dějství 2:1.

Krátce po nástupu do prostřední dvacetiminutovky putoval na trestnou lavici Martin Novotný a kališníci přesilovku využili. Husák nahrál na střelu z první Kafanovi, jeho ránu od modré Rozum neudržel a pohotově ji za branovou čáru dorazil Pavel Mrňa. Před polovinou utkání se již skóre obrátilo na domácí stranu. Svým prvním gólem v sezóně se o to zasloužil důrazem na brankovišti Martin Tvrzník a otočil na 3:2. Ve 35. minutě dvakrát rozebrali hosté litoměřickou obranu kombinacemi do prázdné branky, ale ani jednou je neproměnili v gól. V obou případech odpálil kotouč z brankové čáry Jakub Hlusička. Poté, co podruhé odvracel nebezpečí však došlo ke zranění domácího brankáře. Právě hůl Hlusičky zranila Petra Přikryla na levém oku a do branky Litoměřic musel Hruška.

Po druhé přestávce se však hrající generální manažer kališníků do brankoviště vrátil. Ve 42. minutě se tak mohl přímo na ledě radovat spolu s Lukášem Žálčíkem, který dorazil z bezprostřední blízkosti pokus Náprstka a zvýšil na 4:2. To byl začátek nebývale produktivní třetiny, ve které nakonec padlo celkem osm branek. Ve 47. minutě padly rovnou dvě. Z přesilovky skóroval Kafan a již v plném počtu se trefil Antončík. Gól šumperského beka Jana Tesaříka znamenal stav 6:3, od té chvíle už se ale na střelecký účet celého duelu podepisovali pouze Litoměřičtí. Radovali se postupně Rudovský, po něm Mrňa, který svým druhým zásahem donutil odejít na střídačku Kevina Rozuma a až k diváky vytoužené desítce navýšili výsledek utkání Kryštof Kafan a znovu Mrňa, který tak završil svůj hattrick. Salith tak odjel domů bez bodu, Litoměřice výsledkem 10:3 stanovili svůj prvoligový rekord v počtu vstřelených branek v jednom střetnutí.

Ohlasy k utkání

Josef Řeháček: HC Stadion Litoměřice

Hodnocení bych nezačal moc dobře. První třetina se mi nelíbila, nebyl jsem spokojený, dost jsme i zvýšili hlas v kabině. Tahali jsme to, neměli jsme hráče, v útočném pásmu jsme nevydrželi, k nám se jednoduše dostávali. Takže já si myslím, že první třetina byla z naší strany velmi špatná. Před druhou třetinou byla trochu bouřka v kabině a ti hráči k tomu přistoupili tak, jak jsme chtěli od začátku. Zvedlo se to, dostali jsme se do vedení. Třetí třetina pak vyšla bezvadně. V první lize snad nepamatuju třetinu 7:1.