Zápasové menu

Hráči sedmé třídy nedokázali napodobit své mladší kolegy a po prvním kole žákovské ligy zůstávají bez bodu. Divoká přestřelka s Litvínovem nakonec skončila výsledkem 5:9. Stadion tahal v prvních dvou třetinách za kratší konec a na osudu utkání již nic nezměnilo ani vítězství ve třetí části.

1.

4:9

2:5, 0:3, 2:1

HC Stadion Litoměřice - HC Verva Litvínov

Branky a nahrávky: 10. Rubeš (Čapek), 18. Švalich (Kocourek), 45. Švalich (Kocourek), 50. Cerman (Švalich, Salač), 57. Svoboda.

Sedmáci nevstoupili do duelu s Litvínovem úplně ideálně. Již v první minutě šli Chemici do vedení. Před brankovištěm se prosadil hostující útočník Berka. O tři minuty později zvýšil z podobné situace Vantler a krátce poté přidal třetí branku znovu Berka. Stadion v tu chvíli zaostával, ale v desáté minutě dokázal také on poprvé skórovat. Rubeš tak vsítil po přihrávce Čapka kontaktní gól. Chemici však na domácí trefu rychle odpověděli. Ve třinácté minutě se k pravé tyči trefil Menzel a vrátil svému týmu tříbrankové vedení. To ještě o jeden gól navýšil “18” a Litoměřičtí už do přestávky pouze korigovali na 2:5 zásluhou Švalicha.

Druhou třetinu otevřeli opět bleskovým úderem Litvínovští. Berka završil již po jedenadvaceti minutách svůj hattrick, když pohodlně zametl do branky přihrávku před prázdnou klec od Pecha. Tentýž střelec se prosadil od dvě minuty později již počtvrté v utkání. V samostatném úniku zavěsil k levé tyči. Po tvrdém zákroku Pecha, po kterém byl litvínovský hráč vyloučen do konce zápasu, se na ledě začalo pořádně jiskřit. Nebyla nouze o potyčky po téměř každém přerušení hry. Další gól přišel až ve 33. minutě, ale kotouč bohužel znovu rozvlnil síť v litoměřické brance. Litvínovský Lukeš se před brankovištěm dostal k odraženému puku a poslal jej za záda domácího brankáře.

V úvodu třetí části byli Litoměřičtí o něco aktivnější než Chemici a byli za to po zásluze odměněni. Švalich snížil po přihrávce Kocourka na 3:8. Jejich nadšení však rychle opadlo, když se za Litvínov popáté v utkání trefil střelou přes obránce Berka. Deset minut před koncem přišel čtvrtý gól Stadionu. Cerman se prosadil pohotovou dorážkou přes ležícího brankáře a alespoň ve třetí třetině se tak Litoměřičtí drželi ve vedení. Poslední, pátou branku, vstřelil za Stadion necelé tři minuty před koncem Svoboda. I přes zlepšení ve třetím dějství si však po divoké přestřelce odvezli z Litoměřic tři body Litvínovští. Domácí zůstávají po prvním kole bez bodu.