Zápasové menu

Litoměřičtí junioři stejně jako hráči "A" týmu zažili sérii pěti porážek v řadě. V domácím utkání s Mostem ale dokázali tuto šňůru přetnout a zvítězit za tři body. Po dvou trefách Pavlaty a gólech Purmy, Brandejského a Votrubce vyhráli 5:3.

15.

5:3

1:1, 2:1, 2:1

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: 14. Pavlata (Náprstek), 28. Purma, 37. Brandejský (Cerman), 44. Pavlata (Šikner, Šindelář), 55. Votrubec (Krejča) - 19. Čeřovský (Bedecs, Svoboda), 32. Svoboda (Skvortsov.), 59. Bedecs (Brettschneider. Vyloučení: 12:9. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3.

HC Stadion Litoměřice: Kácha (Března) - Šindelář, Kolíček, Vacek, Purma, Šikner, Hovorka - Brandejský, Kauschitz, Cerman, Pavlata, Náprstek, Votrubec, Gudera, Krejča, Hajn, Gudera, Keltner.

HC Most: Chabr (Jurašík) - Brettschneider, Plichta, Hrnčíř, Sukharev, Skvortsov, Kwolek, Svoboda, Mužík, Čeřovský, Dudek, Mareš, Konvalinka, Mašek, Jaroš, Sýkora, Bedecs, Student, Gabriel.

Utkání od samého začátku poznamenávala častá vyloučení a v pěti na obou stranách se hrálo pouze sporadicky. První šanci zápasu si připsali Mostečtí. Mužík ujel na domácí branku, zkusil forhendovou kličku, ale zastavila ho Káchova lapačka. Do další šance se dostal domácí Brandejský. Na útočné modré se zbavil Brettschneidera, ale jeho následná bekhendová střela k levé tyči skončila na Chabrově betonu. Na gól se čekalo do čtrnácté minuty. Domácí hráli přesilovku a Pavlata z levého kruhu prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Mostečtí ale do přestávky dokázali srovnat. Připsali si stejně jako Litoměřičtí přesilovkový gól, o který se postaral Čeřovský.

Ztracené vedení si vzali domácí zpět ve 28. minutě. Litoměřický kapitán Zdeněk Purma projel mosteckou obranou a z mezikruží se nechytatelně trefil k pravé tyči. V polovině zápasu mohl zvýšit Brandejský, toho však v samostatném nájezdu vychytal efektním semaforem mostecký brankář Chabr. Za zdržování hry byl poté po vyhození kotouče vyloučen domácí Šindelář a hosté znovu z přesilovky srovnali. Jakub Svoboda propálil od modré domácího gólmana mezi betony a stav byl 2:2. Ještě před druhou sirénou se ale Litoměřičtí prosadili potřetí. Cermanův pokus Chabr neudržel a vyrazili jej pouze před sebe, Krejča odstavil jednoho z mosteckých beků a Brandejský pohodlně dorazil puk do téměř odkryté sítě.

Mostečtí na tento zásah už nedokázali odpovědět a domácí dokázali rozhodnout. Šikner poslal puk od levého mantinelu na branku, Chabr opět vyrazil kotouč pouze před sebe a Pavlata ho pohotově dorazil do sítě. Ojedinělé pokusy Mosteckých dokázal pochytat brankář Kácha a domácí se mohli dál tlačit k mostecké brance. Pátý gól svého týmu přidal v 55. minutě Kryštof Votrubec, který projel po levém křídle a z kruhu pro vhazování prostřelil mosteckého brankáře pod vyrážečkou. Na konečných 5:3 snižoval v závěru po vydařené individuální akci Bedecs, ale na tom, že si litoměřičtí mohli po pěti zápasech opět vychutnat zasloužené vítězství to již nic neměnilo.