Zápasové menu

Junioři vstoupili velice dobře do utkání s hosty z Klatov. Po necelých třech minutách vedli od dvě branky. Dvougólový náskok drželi až do začátku třetího dějství. V závěru je však o všechny body Klatovští připravili díky velkému obratu, kdy otočili ze 3:1 na konečných 3:4.

9.

3:4

2:0, 1:1, 0:3

HC Stadion Litoměřice - HC Klatovy

Branky a nahrávky: 2. Votrubec (Krejča), 3. Nenadál (Brandejský), 40. Náprstek (Cerman) - 23. Soupír (Nauš), 45. Pitel (Slavík), 53. Kolařík (Fost), 57. Kolařík (Mrázek). Vyloučení: 7:5 . Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Kácha) - Opava, Kolíček, Vacek, Chmel, Šikner, Šindelář - Nenadál, Kauschitz, Brandejský - Náprstek, Cerman, Shchyhelski - Krejča, Votrubec, Gudera - Purma.

HC Klatovy: Smejkal (Maruš) - Mrázek, Farný, Herr, Leško, Fost, Bouček, Krch, Nauš, Soupír, Slavík, Javornický, Šrámek, Pitel, Reiniger, Kolařík.

Úvod utkání vyšel výrazně lépe domácím. Litoměřičtí měli hned v první minutě výhodu přesilové hry a tu také dokázali na první pokus využít. Kryštof Votrubec prostřelil u levé tyče mezeru mezi Smejkalovými betony a Stadion šel do vedení. Krátce poté prokázal přesnou mušku Jan Nenadál, který se z předbrankového prostoru trefil přímo k pravé tyči. Šance si následně vytvořili také Západočeši při svých přesilovkách, ale naráželi na připraveného brankáře Litoměřic.

Dvoubrankový náskok vydržel domácím jen do 23. minuty. Nauš vyhrál vhazování na Soupíra, který bez přípravy propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté hrozili ve druhé části převážně pokusy ze střední a delší vzdálenosti a domácí brankář Michajlov je všechny dokázal zlikvidovat. Odměny za zodpovědnou hru se Litoměřickým dostalo ve 40. minutě krátce před odchodem do kabin. Šimon Náprstek si po buly nabruslil mezi kruhy a střelou zápěstím zavěsil přesně k levé tyči.

Do závěrečného dějství šli tedy domácí opět s dvougólovým náskokem, hosté však předvedli, že ani tento stav není beznadějný. Na rozdíl jediného gólu snížil ve 45. minutě Pitel přesnou ranou z pravého kruhu. O osm minut později bylo dokonce vyrovnáno. Kolařík ujel domácí obraně a tvrdou střelou z mezikruží nedal Michajlovovi šanci. Kolaříkovou vyrovnávací brankou však utkání neskončilo. V 57. minutě poslal Mrázek vysoký lob na útočnou modrou, kde opět číhal Jakub Kolařík a svůj samostatný únik zakončil přesnou střelou do pravého horního růžku. Domácí tak po prohrané třetí třetině přišli o tři body, které si díky velkému obratu odvezli Klatovští.